Best Betaald Ongeschoold Werk

Ben jij op zoek naar het best betaalde ongeschoolde werk? Er zijn een aantal banen die erg lekker betalen en waar je hoeft er niet voor te studeren. Wel kan het zijn dat je hier skills voor nodig hebt, maar er wordt niet gevraagd om een specifieke opleiding.

Wil jij goed verdienen, maar heb je geen opleiding gevolgd of ben je op zoek naar een goed betaalde bijbaan als student? Bekijk welke banen het beste betalen: dit is onze top 10 van best betaald ongeschoold werk.

Best Betaald Ongeschoold Werk Top 12

Influencer maakt foto van eten van bovenaf

1. Influencer worden

The sky is the limit!

Social media biedt vele kansen om lekker te verdienen. Vind jouw niche, maak content die mensen aanspreekt en richt je zowel op het aantal volgers als de kwaliteit van jouw volgers. Om influencer te worden hoef je geen miljoenen volgers te hebben op jouw kanaal. Tegenwoordig zijn er ook micro-influencers met een paar duizend volgers. Als jij veel interactie hebt met je doelgroep, is de kans groot dat je kunt verdienen met je kanaal. Zo kan je onder andere geld verdienen met advertenties en gesponsorde posts, of leuke gratis spullen overhouden aan jouw kanaal.

Ben jij gek op mooie foto’s maken? Richt je dan bijvoorbeeld op Instagram. Maak je liever videocontent? Dan is YouTube wellicht een kanaal dat beter bij je past. Het leuke is dat je jouw creativiteit compleet kwijt kunt in deze baan en het kan ook nog eens heel erg lucratief zijn.

Vuilnismannen aan het werk. Een vuilnisman gooit een doos in de vuilniswagen van een afstand.

2. Vuilnisman

Gemiddeld € 1.701 tot € 2.710 bruto per maand of € 13,89 per uur

Wellicht een oude bekende, maar het ophalen van huisvuil betaald behoorlijk netjes! Het is duidelijk dat je hier behalve een gezond lichaam en geest verder weinig vereisten hebt voor de job. Het lijkt ons eerlijk gezegd ook geen vervelende job om een tijd te doen! Wie weet wat je nog tegenkomt qua waardevolle oude spullen die gewoon worden weggegooid! Doorgroeimogelijkheden zijn er, zo worden veel huisvuilbeladers chauffeur of vrachtwagenchauffeur voor de gemeente.

Glazenwassers aan het werk op hoogte met klimbeveiliging

3. Glazenwasser

€ 1197 tot € 3091 per maand in loondienst, 14-16 euro per uur, 30 euro per uur als ZZP’er

Glazenwasser is misschien niet een beroep waar je gelijk aan denkt wanneer het aankomt op goed betaald werk. Toch ontvangen glazenwassers een mooi bedrag voor hun verdiensten, zeker als je bedenkt dat je hier geen opleiding voor nodig hebt.

Wil jij zoveel mogelijk verdienen als glazenwasser? Richt je dan voornamelijk op de grote zakelijke klanten en start voor jezelf. Dan zit je niet aan de cao Schoonmaak vast. Er is geen specifieke vooropleiding nodig als je als glazenwasser aan de slag wilt, maar je moet natuurlijk wel een blinkend resultaat leveren.

De kwaliteit van jouw werk valt direct terug te zien. Ook moet je geen hoogtevrees hebben. Doordat de ramen keer op keer weer vies hebben, heeft dit beroep veel werkzekerheid.

4. Werken in de zorg

12,79 -15 euro per uur in loondienst

(Dit is bepaald in de cao Verpleeg- & Verzorgingshuizen & Thuiszorg)

Werken in de zorg levert meer op dan veel mensen denken. Voor veel functies heb je geen opleiding nodig. Denk aan het uitvoeren van eenvoudige huishoudelijke werkzaamheden in de thuiszorg, het klaarzetten van maaltijden in ziekenhuizen of administratieve werkzaamheden. In deze sector kan het voorkomen dat je op zon- en feestdagen moet werken. In dit geval krijg je vaak 200% betaald, wat lekker aantikt. Op feestdagen die op zondag vallen is dat doorgaans zelfs 300%! Medisch studenten kunnen tijdens hun studie al interessante bijbanen vinden die wat medische kennis vereisen. Zo doe je direct wat relevante werkervaring op en verdien je een mooi centje bij.

loodgieter aan het werk

5. Loodgieter

1800 – € 2300 euro per maand in loondienst, 3000-7000 per maand als ZZP’er of 30-40 euro per uur

Je hebt geen opleiding nodig om als loodgieter aan de slag te gaan, maar je moet natuurlijk wel over bepaalde kennis beschikken. Veel loodgieters leren het vak door mee te lopen met een ervaren rot in het vak.

Schmidt:. ,,Ik ken ZZP’ers die bijna 8000 euro per maand verdienen" (AD.nl)

Door vervolgens zelf gewoon aan de slag te gaan, krijg je het in de vingers. Een loodgieter kan als zzp’er flink verdienen. In dit geval ben je wel zelf verantwoordelijk voor het binnenhalen van opdrachten, het doen van je administratie en het afdragen van belasting, opbouwen van pensioen etc.

Student werkt als bijbaan als serveerster

6. Horeca

€ 1590 – € 2145 euro per maand (gemiddeld 1865 euro bruto), 8,48 – 25 euro per uur

Er zijn gigantische tekorten in de horeca, waardoor je waarschijnlijk direct aan de slag kunt in deze sector. Veel horecazaken betalen hun personeel de fooi uit, waardoor je tot wel 15 euro per uur kunt verdienen. Ook zijn er platformen die het makkelijk maken om als zzp’er klussen aan te nemen in de horeca. Je verdient al snel meer dan 15 euro per uur, maar moet hier nog wel belasting over afdragen aan het eind van het jaar.

webshop te zien op een tablet

7. Eigen webshop

10.000+ euro per jaar

Je hebt geen opleiding nodig om internetondernemer te worden. Er is niet veel voor nodig om je eigen webshop te starten. Maak zelf een eenvoudige webshop met WordPress en WooCommerce of laat een website bouwen, kies voor dropshipping of koop een kleine voorraad in, breng je aanbod onder de aandacht bij je doelgroep en je bent van start! Het is ook een optie om producten te verkopen via bol.com. Je maakt dan gebruik van het netwerk van deze bekende webwinkel.

Er gaat veel tijd zitten in het opstarten van je webshop, maar als het eenmaal loopt kan je hier een mooie winst uit halen. Ook is het gewoon erg leuk om te doen.

schoonmaken fles met drie citroenen op een aanrecht

8. Schoonmaker

€ 1605 tot € 2170 bruto per maand, of € 12,5 euro per uur, gemiddeld

Alweer een van de best betaalde ongeschoolde banen: schoonmaker. Het uurloon van een schoonmaker bedraagt tussen de € 10 en € 15 per uur. Afhankelijk van het aantal gewerkte uren kan het maandsalaris oplopen tot meer dan € 2000 bruto. Schoonmaakwerk is met name interessant voor (jonge) moeders, studenten en mensen die zoekende zijn naar werk. Het ideale van schoonmaakwerk is dat dit vaak, zoals bij thuishulp, vaak contant betaald wordt. Zo behoud je net wat meer over, als je al een inkomen hebt.

9. Bijles geven

10-15 euro per uur

Ben jij student? Dan is bijles geven een heerlijke bijbaan. Je bepaalt zelf wanneer je beschikbaar bent en kiest voor een vak waar je goed in bent. Veel bijlesbedrijven hebben als vereiste dat je de vakken die je wilt geven zelf hebt afgesloten met een 7 op hoger op de HAVO of het VWO.

10. Portier (of “buitenwipper’ zoals onze Zuiderburen dat noemen”)

10-12 per uur

Als portier dien je jouw hoofd koel te houden in allerlei situaties. Je hebt geen specifieke opleiding nodig om als portier aan de slag te gaan, maar een sterke fysieke gesteldheid komt goed van pas, net als het vermogen om situaties goed in te schatten. Dit werk brengt wat risico’s met zich mee, waardoor de beloning doorgaans redelijk hoog is.

11. Beleggen in aandelen

Afhankelijk van je resultaat

Heb jij al een mooi zakcentje gespaard? Dan kan het lonen om te gaan beleggen. Dit vraagt echter wel om een financiële investering vooraf. Door voor jezelf kennis en ervaring op te doen, kan je later ook als beleggingsadviseur aan de slag. Afhankelijk van de beleggingsdienst die je aanbiedt, kan het wel zijn dat je een vergunning nodig hebt.

Dit was onze top van best betaald ongeschoold werk, maar er zijn natuurlijk nog veel meer goed betaalde mogelijkheden. Van SEO-specialist tot werken op evenementen en tuinen aanleggen tot Hr-manager worden. Zo is er altijd een beroep dat lekker betaald en bij jou past!

12. Eigen baas worden

Jij bepaalt het tarief

Denk jij graag outside-the-box, ben je ambitieus en heb je de motivatie om je eigen klanten te werven? Kijk dan waar jij goed in bent en wat je leuk vindt en verhuur jezelf bijvoorbeeld als oppas, tuinman, huiswerkbegeleider, computerhulp of autowasser. Gekeken naar het minimumloon voor jouw leeftijd kan je al snel het dubbele vragen als zelfstandig ondernemer. Reserveer wel altijd voldoende voor de belastingen die je nog moet betalen. Je komt aan opdrachten door eens rond te vragen in je kennissenkring, door een advertentie te plaatsen op marktplaats of social media en door rond te kijken op internet.