CV Voorbeeld 2021 : Trends en highlights van nu!


“Op de arbeidsmarkt van vandaag hoort je cv meteen op te vallen” aldus Rogier van der Westen, professioneel CV schrijver bij het grote blauwe uitzendbureau. De aandachtsbogen zijn op zijn op zijn kortst bij werkgevers en recruiters in hun zoektocht naar personeel.

Recent onderzoek concludeert dat recruiters slechts zes seconden de tijd nemen bij het overwegen van een cv voor een eerste beslissing wordt genomen.

Om jouw cv er extra te laten uitspringen dit jaar, hebben we een aantal cv voorbeelden op een rij gezet, die met een subtiele hint opvallen in 2021.

CV Voorbeeld 2021

 • Emiel_Koppelaar_-_CV_-_Persoonlijk_begeleider_gehandicaptenzorg
 • Emiel_Koppelaar_-_CV_-_Persoonlijk_begeleider_gehandicaptenzorg (1)
 • Emiel_Koppelaar_-_CV_-_Persoonlijk_begeleider_gehandicaptenzorg (2)
 • Emiel_Koppelaar_-_CV_-_Persoonlijk_begeleider_gehandicaptenzorg (3)
 • Emiel_Koppelaar_-_CV_-_Persoonlijk_begeleider_gehandicaptenzorg (4)
 • Emiel_Koppelaar_-_CV_-_Persoonlijk_begeleider_gehandicaptenzorg (5)
 • Emiel_Koppelaar_-_CV_-_Persoonlijk_begeleider_gehandicaptenzorg (6)
 • Emiel_Koppelaar_-_CV_-_Persoonlijk_begeleider_gehandicaptenzorg (7)
 • Emiel_Koppelaar_-_CV_-_Persoonlijk_begeleider_gehandicaptenzorg (8)
 • Emiel_Koppelaar_-_CV_-_Persoonlijk_begeleider_gehandicaptenzorg (9)
 • Emiel_Koppelaar_-_CV_-_Persoonlijk_begeleider_gehandicaptenzorg (10)
 • Emiel_Koppelaar_-_CV_-_Persoonlijk_begeleider_gehandicaptenzorg (11)

Maak je CV

CV Trends en highlights van 2021!

1. Scherp je contact informatie aan.

Makkelijk gezegd: recruiters en werkgevers zijn druk. Maak hun werk makkelijker door je e-mailadres te hyperlinken, zodat met een klik jouw sollicitatie kan worden beantwoord.

Gebruik ook actieve links naar je LinkedIn profiel en andere socialemedia-accounts die geschikt zijn om door een potentiële werkgever te worden gezien.

2. Laat je CV ‘eruit springen.’

Afhankelijk van de branche waarin je zit, kun je je cv onderscheiden met wat design. Let goed op, een grafische designer bijvoorbeeld heeft hiervoor meer ruimte dan bijvoorbeeld een accountmanager. Een lichte touch aan het design kan uiteraard bijna nooit kwaad.

Rogier de Valk adviseert om kleur te gebruiken om een uniek cv neer te zetten. Om het professioneel te houden kun je het beste sectiekopjes blauw maken bijvoorbeeld waarbij je de rest zwart blijft. Gebruik een modern en net lettertype zoals Cambria, Calibri of Georgia. Deze standaard lettertype werken op alle systemen en zijn voor iedereen duidelijk, helder en gepast.

3. Laat je passie en motivatie statement weg uit je cv

Werkgevers en recruiters zijn vandaag minder bezig met waar de sollicitant naar op zoek is. Ze zijn vooral bezig de juiste kandidaat te vinden. Daarom zegt Rogier ook terecht “Een passie en motivatie statement in het CV is een wat Amerikaans onderdeel dat tegenwoordig, en zeker in Nederland, weggelaten moet worden.”

4. Dirigeer het oog van de lezer

Het internettijdperk heeft het leesgedrag veranderd. De tijd dat een pagina van boven naar beneden wordt gelezen, is voorbij. Het blijft vaak bij voortdurend scannen en bekijken van losse onderdelen van een pagina. Een ongestructureerde pagina maakt deze vorm van snel informatie opnemen onmogelijk.

Laat je waardevolle ervaringen en skills niet aan het oog voorbijgaan. Gebruik daarom op de passende onderdelen cursieve kopjes om zo je prestaties eruit te laten springen.

5. Je cv en filtersoftware van werkgevers

Veel middel- en grote bedrijven gebruiken software om sollicitaties te filteren. Om door deze software heen te komen wanneer je solliciteert, moet je de juiste zoekwoorden gebruiken in je cv. Dit doe je eenvoudig door het woordgebruik van de vacature in je cv te verwerken.

Een simpele aanpassing van bijvoorbeeld ‘klantenservice’ naar ‘klantrelaties’ kan er al voor zorgen dat je cv wordt geaccepteerd of afgewezen. Een werkgever zoekt iemand vanuit de optiek van het bedrijf en de functiebehoefte. Zorg dat je cv hierop is afgestemd.

6. Beperk de lengte van je cv

Ondanks wat je hier en daar hebt gehoord hoeft je cv niet maximaal een of maximaal twee pagina’s te zijn. Zoals Rogier de Valk verwoord; “Een cv is zolang als hij nodig is om de inhoud over te brengen en niet een woord meer.” Dat gezegd, een twee-pagina cv kan geschikt zijn voor iemand met 30 jaar ervaring, niet voor een middelbare scholier of net afgestudeerde.

Om ruimte te sparen gebruik je bullet points, actieve werkwoord vormen en branche-specifieke termen. Als laatste, het voor de hand liggende ‘referenties op aanvraag beschikbaar’ kun je inmiddels wel weglaten.

Download de CV Voorbeelden van 2021 Gratis in PDF

cv voorbeeld 2020


CV Voorbeeld 2021 – 1.PDF

Maak je CV

cv voorbeeld 2020

CV Voorbeeld 2021 – 2.PDF

Maak je CV

cv voorbeeld 2020

CV Voorbeeld 2020 – 3.PDF

Maak je CV

cv voorbeeld 2020

CV Voorbeeld 2020 – 4.PDF

Maak je CV

cv voorbeeld 2020

CV Voorbeeld 2020 – 5.PDF

Maak je CV

cv voorbeeld 2020

CV Voorbeeld 2020 – 6.PDF/a>

Maak je CV

cv voorbeeld 2020

CV Voorbeeld 2020 – 7.PDF

Maak je CV

cv voorbeeld 2019

CV Voorbeeld 2020 – 8.PDF

Maak je CV

cv voorbeeld 2020

CV Voorbeeld 2020 – 9.PDF

Maak je CV

cv voorbeeld 2020

CV Voorbeeld 2020 – 10.PDF

Maak je CV

cv voorbeeld 2020

CV Voorbeeld 2020 – 11.PDF

Maak je CV

cv voorbeeld 2020

CV Voorbeeld 2020 – 12.PDF

Maak je CV