Vakantiewerk in het Buitenland

Werken in het buitenland: Een aantal ideeën!

Vakantiewerk in het buitenland maakt het mogelijk om een fantastische ervaring te hebben en tegelijkertijd goede extra te verdienen in een korte periode. Het is, als je het ons vraagt, een van de beste bestedingen van je vakantie of lange buitenlandse reisperiode. Simpelweg omdat een leuke vakantiejob ontzettend vernieuwend kan zijn en je de mooiste herinneringen aan overhoud.

In dit artikel geven we je ideeën & tips van wat je zou kunnen gaan doen. In welke landen je makkelijk aan slag kan voor dit type werk. Het vakantiewerk dat we behandelen is hartstikke tof (vinden wij!) als vakantiewerk voor jongeren. Een aantal jobs die we noemen zijn meer voor lange verre reizen, maar daarom niet minder leuk!

Voor verschillende leeftijden staat er geschikt werk.

Vooral een fantastische vakantieperiode met (nieuwe) vrienden en daarmee dik verdienen is belangrijk!

Vakantiewerk in het buitenland in een restaurant

1. Restaurant, Café of Hotel (of standtent!)

In de vakantieperiodes wordt door heel Europa veel en enthousiast personeel gezocht. Zo is er veel werk te vinden in op campings, restaurants, cafés en hotels door heel Europa.

Zo zijn er veel Nederlanderse eigenaren van een camping of restaurant in het buitenland die juist graag Nederlands vakantiepersoneel zoeken. Meestal omdat er veel landgenoten daar op vakantie komen. Van afwassen, keukenhulp, bediening tot teamleider en locatiemanager, er is van alles wat te vinden.

Kijk eens op wereldwerk.eu of hier of hier of voor leuke vacatures.

Beste locaties: Frankrijk, Italië, Spanje, Zweden, Noorwegen, Nederland

Vooral Frankrijk en Scandinavië betalen over het algemeen beter dan vakantiebaantjes in Spanje of Italië, door het hogere minimumloon. Je komt vaak in hele leuke teams van collega’s terecht waarmee je een fantastische tijd kunt hebben.

Enthousiasme en attitude is heel belangrijk bij je sollicitatie, omdat het tijdens de pieken van de vakantie soms erg druk kan zijn. Op zulke momenten willen ze op je kunnen vertrouwen om alles goed te laten verlopen.

reisleider jongerenvakantie

2. Vakantiewerk als Reisleider Jongerenvakanties

Toeristen en vakantiegangers rondleiden en de mooiste plekjes van een bestemming laten zien is ideaal vakantiewerk en een ideale manier om zelf ook een bestemming tot de kern te ontdekken. Als je dit voor een organisatie doet, kunnen de bestemmingen afwisselen. Een ideale combinatie van werk en reizen (en vooral heel veel feesten!).

Mallorca, Turkije, Ibiza, Kreta etc

Op deze bestemmingen komen voor georganiseerde Nederlandse (jongeren)reizigers in de zomer. Vele reisorganisaties zoeken hiervoor studenten, afgestudeerden en ook mensen met ervaring om lokaal de reizigers te ontvangen op het vliegveld, te helpen bij het zoeken naar een dokter, advies te geven over leuke restaurants en strandjes, noem maar op. ’s Avonds heb je vaak een wekelijkse kroegentocht die je moet rondleiden.

Vaak ben je niet eens de hele dag aan het werk en is er genoeg tijd om volop te gieten van zon, zee, strand en je collega’s (hoe je dat ook wilt interpreteren ;). Accommodatie, (en soms) een auto en een salaris horen soms bij jouw tijdelijke nieuwe zomerjob!

Extra cashen
Wanneer je extra wilt verdienen kun je vaak heel leuk goed bijbeunen. Door het ophemelen en promoten van bepaalde excursies aan je reisgroep kun je goede commissie opstrijken. Zo kun je ook onderhandelen met lokale bars om een percentage van de omzet te krijgen van de groep die je wekelijks meeneemt op je kroegentocht.

Je kan dit ook afspreken met lokale verhuur van scooters, waterscooters, toeristenwinkels, die je bezoekt met je groep etc. etc.

Denk aan organisaties zoals TUI, Sunweb, GoGo, Mallorca Vacatures etc.

Werken als cruisefotograaf
Foto van: crew-cruise.com

3. Werken op een cruiseschip: Fotograferen en reizen

Heb je een passie voor fotografie? En kun je goed fotograferen? Denk dan ook eens aan de mogelijkheden die jouw passie geeft om naar het buitenland te reizen. Er is altijd wel iemand nodig die zijn of haar mooiste dag vastgelegd wil hebben. Denk dan bijvoorbeeld aan een job als fotograaf op een cruiseschip. De sollicitatieperiode zal wat langer zijn en de verwachte werkperiode ook (meestal een aantal maanden of meer).

Cruie fotograaf

Om ieder cruisechip zijn fotografen te vinden. En wat is nou leuker dan werken op zo’n schip voor een aantal maanden? Cruisen langs Panama, Colombia, Haïti, een aantal mooie eilanden en een stop in Florida? De Dominicaanse Republiek en Jamaica? Ook dichter bij huis zijn cruises te vinden, zoals op de mediterraanse of de Baltische zee. Maar ook gewoon riviercruises die door Nederland en bv Duitsland varen.

Wellicht kost het je even om een mooie portfolio samen te stellen, of doe een korte cursus om aangenomen te worden. Zeker de moeite zou ik zeggen, zodat jouw fantastische avontuur snel beginnen (waarvoor je ook nog eens betaald krijgt, en waarschijnlijk ook nog eens leuke fooien krijgt)!

We gaan je niet adviseren als influencer de wereld te bereizen en te verdienen. Naar ons inzien is dit enkel voor heel klein deel van onze ‘grammers’ een mogelijkheid wat betref werkelijke inkomsten .

Vakantiewerk bij ANWB in het buitenland

4. Werk als Klantenservicemedewerker of “Vakantieredder”?

Lyon & Barcelona

Wie vakantiewerk zoekt in de zomer, kan bij de ANWB terecht in het buitenland! Jaarlijks zoekt de ANWB een hele hoop medewerkers voor hun klantenhulp in Lyon, Frankrijk maar ook bijvoorbeeld in Barcelona! Help Vakantiegangers met (auto)pech onderweg of het zoeken van een tandarts of bellen van de lokale pechservice, vervangend vervoer coördineren etc. Fantastisch werk voor de wat Frans of Spaans sprekende enthousiastelingen. Met korte werkintroductie kun je daar snel aan de slag.

Lissabon

In Lissabon zitten veel grote bedrijven die klantenservicemedewerkers zoeken. Lissabon zelf is echt een aanrader qua stad met volop zon, zee en fun. Vele jongeren gaan voor een aantal maanden of zelfs jaren naar Lissabon. Reken niet op een hoog salaris, maar ga voor een onvergetelijke tijd. Wat minder geschikt voor de vakantie en beter voor de wat langere termijn.

reisleider actieve vakanties

5. Sportieve begeleider

Vind je het leuk om mensen iets te leren en te begeleiden, maar houd je iets minder van het bijbrengen van cultuur en geschiedenis, dan kun je natuurlijk ook als skileraar, duik-, kayak-, klim-, mountainbike-, of boogschietinstructie aan de slag. Dit zijn zo even een paar ideeën waar je naar kunt zoeken

Je werkt met vrolijke mensen vakantiegangers op een mooie vakantiebestemming, op locatie naar keuze.

Vakantieparken en campings in Nederland en Europa

Denk aan de Ardennen, de Alpen, Scandinavië, maar vooral de binnenlandse Center Parcs, Landal GreenParks of andere Nederlandse vakantieparken of camping in jouw omgeving waar het makkelijk een vakantiebaan scoren is voor de zomer!

6. Vakantiewerk op een vakantiepark

Wil je werken in een vakantiesfeer? Dan ben je op een vakantiepark op het juiste adres. Vakantieparken zijn overal en hebben veel werkzaamheden die gedaan moeten worden. Je kunt kiezen wat je het leukste vind en het kan dus in bijna ieder land. Ben je meer van het receptiewerk of vind je het leuk om in het animatieteam te zitten? De vakantiesfeer is er in ieder geval.

Vakantiewerk voor de langere termijn:

Nederlander aan het werk als leraar engels in het buitenland

6. Werken als docent in het buitenland

Als je goed bent in talen en dan waarschijnlijk vooral in Engels, omdat ze dat overal in de wereld willen leren, kun je daar gemakkelijk in het buitenland je werk van maken. Er worden overal ter wereld Engelse docenten gevraagd, dus kies een land waar je graag naartoe wilt en combineer het noodzakelijke met het aangename. Waarschijnlijk ben je als docent Engels gewild in de Filipijnen en India, maar ook bijvoorbeeld in Brazilië of Spanje. Wanneer je een TEFL-certificaat hebt en je kunt goed Engels, hoef je alleen nog maar een bestemming uit te zoeken.


Vietnam, Thailand, Korea, Filipijnen, etc

Vele reizigers gaan tijdens een lange reis door Azië voor een tijd of zelfs jaren Engelse lesgeven in bijvoorbeeld Thailand of Vietnam, op lokale privéscholen. Officieel wordt er vaak een universiteitsdiploma gevraagd, waar in de praktijk hier vaak wat losjes mee om wordt gegaan. Lokale privéscholen gebruiken graag westers ogende docenten om studenten naar de scholen te halen, dat wat voor hen samen met je Engelse niveau belangrijker is.

Het salaris kan tot wel $ 2000,- US-dollar oplopen, wat absoluut niet verkeerd is om deze landen rond van te komen. Vaak hoort accommodatie ook tot de mogelijkheden of krijg je gratis aangeboden. Je komt meestal al snel een community van andere docenten tegen, waardoor je zelf snel een fantastische tijd kunt hebben. Hebben je studenten vakantie? Perfect! Zo heb je tijd om lokaal te reizen met je nieuwe lokale vrienden.

7. Vakantiewerk in de zorg

Ook verzorgend personeel wordt veel gevraagd in het buitenland. Trekken Dubai, Aruba of Bonaire je en werk je in de zorg? Er zijn genoeg mogelijkheden om jouw werk in een mooie omgeving uit te voeren.

Canada & Australië

Landen als bijvoorbeeld Canada en Australië zoeken soms zelfs specifiek Nederlands zorgpersoneel. Waarom zul je denken? Oudere, Nederlandse emigranten in de bejaardenhuizen daar spreken soms door dementie bijna geen Engels meer en juist wel hun geboorte taal! Het lokale personeel is dan maar wat blij als ze hierbij wat assistentie kunnen krijgen om hun inwoners goed te kunnen verzorgen.

Curacao & Bonaire

Op de Antillen, en met name Curaçao is werk te vinden in de zorg. Er zijn een aantal bureau’s die je daarbij kunnen helpen.

8. Acteer- en modellenwerk

Wie veel reis heeft er vast eens van gehoord: In veel metropolen op exotische bestemmingen worden vaak westers uitziende stand-ins, bijrollen en modellen gezocht. Het is in deze landen voor agencies vaak moeilijk, lokaal, anders uitziende kandidaten te vinden dan de lokale bevolking. Vaak is dit incidenteel werk, maar fantastisch om een keer mee te maken.

9. Werk in het buitenland als vertaler

Wanneer je goed bent in een taal, maar geen docent wilt worden, kun je ook als vertaler werken in het buitenland. Vertalers zijn ook in alle contexten nodig, zoals bij internationale conferenties. Je kunt als vertaler met korte opdrachten werken, maar je zou ook op één plek kunnen blijven voor een langere tijd. Als freelancer is het vertaalwerk ook mogelijk. Al helemaal via online platformen als bijvoorbeeld Fiverr of UpWork. Met werk via zo’n platform, kun je natuurlijk je eigen bestemming zoeken om vanaf te werken!