Vakantiewerk Top 10

In de vakantie werken is er de tijd en mogelijkheid om even lekker bij te verdienen. Zodat je geld hebt om volgend jaar bijvoorbeeld wel op vakantie te kunnen, een nieuwe scooter wilt kopen of wat je ook graag wilt! Hoe jong je ook bent, je moet ergens beginnen. Met welk vakantiewerk verdien je nou eigenlijk het meest? Hieronder de top 10 beste vakantiebaantjes, waarbij we rekening houden met de meest handigste, leukste en makkelijkste baantjes om te scoren, en die fijn passen bij je eigen vakantieperiode.

De Top 10 Vakantiewerk baantjes op een rij!

deliveroo riders riding together

1. Maaltijden of boodschappen bezorgen.

Je verdient hiermee tussen de 11 en 13 euro per uur exclusief fooi. Voordelen zijn dat het makkelijk is om te doen en dat je als het druk is veel betaald krijgt, zeker als je de fooien erbij optelt.

Oudere vrouw met een jongeren die helpt in de thuiszorg


2. Een baan in de thuiszorg.

Goedbetaald vakantiewerk en iets doen voor de maatschappij? Zoek dan een baan in de thuiszorg. Wil je nog iets extra’s verdienen? Werk dan ’s avonds en in het weekend, dan krijg je vaak 150 tot 200% extra door avond- en weekendtoeslagen.

3. Animatie- & horecawerk in het buitenland

De zomerperiode, het moment om gaan werken in het buitenland! Denk bijvoorbeeld aan werken in een animatieteam of in de bar of restaurant van op een camping of hotel. De medewerkers hebben vaak een fantastisch mooie tijd tijdens hub job. Je kan bijna kiezen waar je heen wilt. Frankrijk, Italië, Spanje of liever Zweden? Je krijg vaak kost en inwoning en daarnaast een leuk salaris. Klaar voor een onvergetelijke ervaring met vaak hele leuke teams van leeftijdsgenoten om je heen?

Werknemer voor een dag


4. Dagjeswerk.

Dit werk meestal via een uitzendbureau. Je kunt hierbij denken aan het uitdelen van blikjes frisdrank, het verzamelen van orders in een groot magazijn. Of bijvoorbeeld werk in een fabriek in de regio. Zo heb ik zelf een aantal jaren geleden een paar kweken in een kartonfabriek gewerkt, en een ander jaar in de lokale betonfabriek tijdens mijn vakantieperiode. Beide jobs gingen via een uitzendbureau.

Het is makkelijk vaak makkelijk werk en verdient goed: tussen de 8 en 16 euro per uur.

Jonge serveerster met een dienblad


5. Werken in de horeca.

Vooral zwart werken in de horeca betaalt goed. Je bent hierbij niet strafbaar, als je verdiensten niet hoger zijn dan 13.000 euro per jaar. Bij dit werk krijg je zo’n 6 tot 20 euro per uur betaalt, exclusief fooi. In de horeca, en zeker in de vakantie, is vaak enorm veel werk beschikbaar. Voor je het weet sta je de hele week op de planning.

bijles geven bijbaan6. Bijles geven.

Hier denk je misschien niet meteen aan als vakantiewerk, maar toch betaalt het best goed. Ben je nou goed in wiskunde of Nederlands kun je eraan denken om bijles te geven. Je verdient hiermee zo’n 12 tot 15 euro per uur. Wel vragen sommige bedrijven die bijles aanbieden om een bewijs dat je een vak met minimaal een zeven hebt afgerond, maar je kunt natuurlijk ook zelf bijles gaan geven zonder dat er een bedrijf bij komt kijken. Werk vind je via Facebook, Marktplaats, kennissen en wellicht via scholen in de buurt. Vraag niet te weinig voor je tijd per uur.

Jongeren doen promotiewerk als bijbaan


7. Deel samples uit bij een reclamebureau.

Je verdient zo’n 8 tot 13 euro per uur door bijvoorbeeld gratis kranten of wasmiddel uit te delen. Een supermakkelijk baantje dat ook nog eens goed betaalt.

call center


8. Werken bij een telecomaanbieder.

Een pittig baantje, want mensen vinden het meestal niet leuk om door jou benaderd te worden, maar het is wel een baantje dat goed betaalt. Ook krijg je vaak leuke extra’s als je iets verkoopt. Je verdient hierbij wel 9 tot 16 euro per uur.

Iemand maait gras


9. Hovenier.

Hier zou je misschien niet meteen aan denken als vakantiewerk, maar het is in de zomer vaak lekker weer en buiten werken is dan misschien juist fijn. Met het aanleggen en onderhouden van tuinen verdien je 4 tot 9 euro per uur. Dit betaalt beter dan bijvoorbeeld fruit of groenten plukken in een kas.
Bel je lokale hoveniersbedrijven op, vraag of er werk is en of je een proefdag mee kan draaien. Ze betalen je liever Handje contantje dan dat ze je inhuren via het uitzendbureau.

twee mensen half aan het werk in de logistiek


10. Logistiek werk.

Denk hierbij aan het inpakken van bestellingen en het klaarleggen van spullen voor bestellingen. Je krijgt hiervoor 4 tot 9 euro per uur betaald. Het kan enorm saai werk zijn, maar na een week of twee kun je toch al een leuk salaris hebben opgebouwd!


11. Een eigen bedrijfje beginnen.

Je kunt natuurlijk ook voor jezelf beginnen met vakantiewerk en je eigen tarief vaststellen. Denk aan honden uitlaten, oppassen op kinderen of huisdieren, mensen helpen met hun computer enzovoort. Het voordeel hiervan is dat je je eigen uren kunt indelen en kunt afwisselen qua wat voor soort werk je wil doen.

Tip:
Neem je CV mee en ga langs bij je lokale uitzendbureaus. Het beste voordat de vakantie begint en laat weten dat je graag wilt werken en welke periode. Bel rond de vakantieperiode naar ze op, en vraag of er al werk is. Zo sta je boven aan hun lijstje zodra er werk beschikbaar is. Dit is belangrijk en vinden ze heel normaal als je zo nu en dan vraagt hoe de situatie is.

Voor diegene die niet weten hoe een uitzendbureau werkt: Het kost jou geen geld. Ze betalen jou een salaris van bijvoorbeeld 12 euro per uur, maar rekenen de opdrachtgever 25 tot 45 euro per uur.