Waarom werken voor een uitzendbureau?

Het werken voor een uitzendbureau kent veel voordelen voor zowel voor jongeren als voor volwassenen. Twijfel je erg over de keuze voor een baan, dan is een uitzendbureau de perfecte oplossing voor jou. Zo doe je veel ervaring op bij veel verschillende bedrijven en kom je er achter waar jouw voorkeuren naar uit gaan. De vraag naar arbeidskrachten is de laatste jaren toegenomen, hierdoor is het solliciteren naar een baan makkelijker geworden dan een aantal jaar geleden. Voordat je gaat solliciteren op bijvoorbeeld een technische vacature, is het belangrijk dat je een goede CV en motivatiebrief schrijft. Hierin vertel je wat je de afgelopen jaren hebt gedaan.

Wat voor uitzendbureaus zijn er in Nederland?

Er zijn veel verschillende soorten uitzendbureaus. Zo heb je er voor bijna iedere sector wel één. Ben je heel technisch? Dan is een technisch uitzendbureau iets voor jou. Ben je goed met administratie verwerken? In dat geval is een uitzendbureau voor administratief personeel iets voor jou. Het is daarom goed dat je van tevoren gaat bedenken wat voor werk je wil gaan doen.

De juiste match

Het is belangrijk dat je er een juiste match ontstaat, omdat het belangrijk is dat je met plezier naar je werk gaat. Leuke collega’s helpen daarbij. Bedenk daarom van tevoren wat plezier in je werk betekent. Dit maakt het makkelijker voor jou om te bepalen of die baan bij jou past.

Hoe zorg ik dat ik die top baan krijg?

Als je de juiste baan hebt gevonden dan wil je er alles aan doen om deze ook te krijgen. Een goede voorbereiding is hierbij een must. Het is daarom van belang dat je een goede, passende CV maakt. In deze CV laat je zien wat je de afgelopen jaren hebt gedaan, welke opleidingen je hebt gevolgd, wat je skills en hobby’s bijvoorbeeld zijn.

Nadat je je CV op orde hebt, is het goed dat je een motivatiebrief gaat schrijven. In deze brief leg je uit wie je bent, wat je kan en waarom ze voor jou zouden moeten gaan.

Naast het schrijven van motivatiebrief en CV is het verstandig dat je je LinkedIn account up-to-date maakt. Zorg voor een mooie, goede foto. Voeg alle werkervaringen toe en welke verantwoordelijkheden je tijdens die baan hebt gehad.

Na het versturen hoop je natuurlijk dat je wordt uitgenodigd. Is dit het geval bereid je sollicitatiegesprek dan goed voor. Bekijk de website van het bedrijf. Check met wie je het gesprek hebt. Rij wellicht eens langs het bedrijf om daar een gevoel bij te krijgen. Dit zijn een aantal voorbeelden die je kan doen om goed voorbereid je sollicitatiegesprek in te gaan.