Hoe je stage vermelden op je CV

Hoe stage vermelden op je CV. Het is goed om te weten hoe en of je een stage moet vermelden op je cv.  Het is gebruikelijk om je stages wel te vermelden op je cv als je een starter bent met weinig tot geen werkervaring.In dit geval is een stage zeer bruikbaar en kun je hiermee een stage aandragen opgedane werkervaring. Net zoals bij een baan, geef je aan hoelang je stage hebt gelopen en geef je een korte toelichting over je werkzaam- en verantwoordelijkheden. Heb je al wat meer jarenlang werkervaring, dan wordt het vermelden van een stage  minder relevant en is het soms beter om het weg te laten. Zo houdt je je cv kort en krachtig.

Een stage is net zoals regulier werk, een situatie om werkervaring op te doen. Een korte beschrijving van je stage is aan te raden als deze relevant is voor de functie waarvoor je solliciteert. Heb je geen stage gelopen om op je cv te vermelden? Dan is vrijwilligers een alternatief om vermelden om je werkervaring aan te tonen.

Drie beste manieren: Stage vermelden op je CV:

Manier 1 (voor de starter met weinig tot geen werkervaring):
Hier vermeld je je stage alleen bij werkervaring en niet bij andere kopjes.

 

stage op je CV vermelden

 

Manier 2 (voor de starter met werkervaring):
Als je al minimaal 1 jaar werkervaring hebt raden we je aan Opleiding, Stages en Werkervaring apart te vermelden. Zo komt ieder onderdeel beter naar voren. Je stage  vermelden doe je zo op CV:

afb2

 

Manier 3 (voor solliciterende met meer werkervaring):
In deze situatie deel je je CV het beste zo in: Opleiding, Werkervaring en Stage en Curussen.
Bij deze indeling ligt de nadruk op je opleiding en werkervaringen. Bij het doorlezen van jouw cv wordt je opleiding en werkervaring het eerst genoemd. Zoals je ziet, heeft dit een goed voordeel ten opzichte van kandidaten met weinig tot geen werkervaring. Jouw ervaring wordt immers prominent zichtbaar. Heb je veel werkervaring dan kun je het stage vermelden op je cv weglaten.

afb3

online gratis een cv maken
Tips voor het vinden van een stage? 5 Tips voor je CV