Een cv maken voor vakantiewerk, hoe doe je dat?

bijbaan in de supermarkt voor jongeren
Vakantiewerk in de supermarkt is erg populair onder jongeren.

Als je wil solliciteren voor een leuke vakantiebaan, geldt ook in dit geval dat je een cv en motivatiebrief moet opsturen om uitgenodigd te worden op een gesprek. Misschien heb je al wel eens eerder een cv gemaakt om te solliciteren voor een bijbaan en weet je precies hoe je een goed cv maakt om mensen echt te overtuigen. De kennis die je al hebt met betrekking tot het maken van een goed cv kun je zeker gebruiken om een cv voor vakantiewerk te maken, maar er zijn ook enkele specifieke regels waar je rekening mee moet houden als je een cv voor vakantiewerk gaat maken. Een cv voor vakantiewerk is namelijk iets anders dan een standaard cv, simpelweg omdat je voor een ander soort functie solliciteert.

origineel_cv_makenWat is extra belangrijk bij vakantiewerk cv maken?

Omdat vakantiewerk een tijdelijke baan is, hebben werkgevers vaak niet zo veel tijd of zelfs helemaal geen tijd om je alle kneepjes van het vak te leren als je bij hen komt werken in de zomer. Omdat er geen tijd is om je echt veel te leren, is het belangrijk dat je al veel kennis hebt met betrekking tot het vakantiewerk waar je voor solliciteert. Maak je een cv om te solliciteren voor vakantiewerk, dan is het dus belangrijk dat je veel aandacht besteedt aan het kopje met jouw werkervaring. Solliciteer je bijvoorbeeld op een baan in het animatieteam van een camping, dan willen werkgevers zien dat je al veel hebt gewerkt als oppas, dat je wellicht al stage hebt gelopen in de kinderopvang en dat je misschien zelfs al eerder in een animatieteam hebt gewerkt.

 

bijbaan cv makenWat is iets minder belangrijk bij het vakantiewerk cv?

Wat er precies minder belangrijk is voor jouw cv bij het solliciteren voor vakantiewerk, is afhankelijk van het zomerbaantje waar je voor solliciteert. Solliciteer je voor een baantje om in de zomer te gaan werken op het land bij de boer, dan is het niet zo relevant dat je jouw typediploma hebt behaald. Solliciteer je voor een administratief baantje op een kantoor, dan is het typediploma weer wel relevant. Bekijk daarom zelf de vacature waar je op gaat solliciteren en beslis zelf welke vaardigheden wel op je cv moeten terugkomen en welke je kan schrappen.

We wensen je veel succes bij het vinden van vakantiewerk. Een leuke tip voor vakantiewerk in het buitenland is deze site!