Waarom zou je een origineel CV maken?

origineel_cv_makenJouw CV is niet het enige CV dat bij die potentiële nieuwe opdrachtgever of werkgever ligt. Vast en zeker liggen er nog meer, en jij wilt dat ze jou aannemen. Natuurlijk moet het wel zijn omdat de baan bij je past: een originele baan door een origineel CV. Een origineel cv maken (standaard) heeft hierin een dubbele betekenis: origineel als in authentiek en origineel als in bijzonder en uniek. Beide zijn belangrijk als je wilt dat jouw CV opvalt bij de lezer.

Een CV als afspiegeling van jouzelf

Jij bent authentiek als persoon. Wat jij hebt gestudeerd of geleerd en wat je als bagage aan werkervaring meeneemt, hebben jou gevormd zoals je vandaag de dag bent. Bij het maken van je CV wil je graag dat de potentiële werkgever of opdrachtgever een goede indruk krijgt van jou via een paar A4-tjes. Je solliciteert niet voor niets op die ene fantastische baan. Maar eerlijk is eerlijk: het CV is een afspiegeling van jouzelf. Staan er onwaarheden op of maak je jezelf net ietsje interessanter om beter in het gevraagde profiel te passen? Dan val je een keertje door de mand!

Ben jij recht door zee? Dan blijkt dat uit jouw CV. Waarom zou je een origineel CV maken? Omdat je staat voor je verleden en daar je verantwoordelijkheid voor neemt. Omdat je met alles wat erop staat, kiest voor de baan waarop je solliciteert.

online gratis een cv maken

Jouw CV is zo uniek als jijzelf

Het origineel CV heeft nog een betekenis, eentje die meer voor de hand ligt: het is een CV dat opvalt, eruit springt! Dat komt doordat jij uniek en bijzonder bent, maar ook doordat je jouw ervaringen op bijzondere wijze presenteert aan de potentiële werkgever. Daarom is het ook belangrijk om een origineel CV te maken.

  • cv voorbeeld modern
    Sara Cantazariti

Jouw CV: de deur naar een sollicitatiegesprek

De meningen zijn verdeeld of een CV of een sollicitatiebrief nu het belangrijkste is in een sollicitatieprocedure. Maar aangezien je er niet op kunt gokken dat de lezer meer aandacht en prioriteit stelt aan de brief, kun je maar beter zorgen dat jouw CV een onvergetelijke indruk achterlaat.

Op de hedendaagse arbeidsmarkt krijgt een afdeling personeelszaken vaak een stortvloed aan CV’s binnen na het openzetten van een vacature. In plaats van wanhopig te worden van deze woorden, moet je gaan vertrouwen en aan je CV gaan bouwen. Een CV is slechts een eerste indruk! Maar zonder een meer dan goede eerste indruk, kom je helaas nooit aan tafel te zitten met de persoon die de vacature in wil vullen. Jouw ervaringen, van school tot cursus en van vrijwilligerswerk tot managementbaan, moeten van het papier af knallen.

Tot slot

Het moet duidelijk zijn voor degene die jouw CV onder ogen krijgt waarom jij uniek bent en bijzonder. Daarnaast kun je (afhankelijk van het soort bedrijf waar je solliciteert) best wat spelen met je CV. Letterlijk! Maak het interessant om te lezen! Maak je CV een lust voor de ogen van personeelszaken! Zorg dat jouw CV blijft hangen bij die potentiële werkgever.

Succes!