Het CV Administratief Medewerker

Administratief Medewerker Profiel foto

Als administratief medewerker ben je verantwoordelijk voor het organiseren, bijhouden en verwerken van belangrijke documenten en gegevens van een bedrijf. Het is een belangrijke rol die ervoor zorgt dat bedrijfsprocessen soepel verlopen en dat informatie nauwkeurig wordt bijgehouden.

Bij het opstellen van een CV als administratief medewerker is het belangrijk om de juiste vaardigheden en ervaringen te benadrukken die laten zien dat je in staat bent om deze taken effectief uit te voeren. In deze handleiding zullen we bespreken hoe je een goed gestructureerd en overtuigend CV kunt maken dat potentiële werkgevers aantrekt.

Voorbeeld CV Administratief Medewerker

Deze Cv’s zijn gratis gemaakt met de CV bouwen (blauwe knop)

Het CV Administratief Medewerker maken

Inhoud cv

1. Persoonlijke gegevens
2. Persoonlijk profiel (Optioneel)
3. Werkervaring
4. Opleidingen
5. Nevenactiviteiten
6. Vaardigheden en competenties
7. Interesses of hobby’s
8. Referenties

1. Persoonlijke gegevens

Vermeld bij dit onderdeel de volgende gegevens:

2. Persoonlijk profiel (Optioneel)

Jouw profielschets, die optioneel is, vat de belangrijkste informatie over jou, je interesse en doelen samen. Je profielschets wekt de interesse en kan de rest van je cv te kort doen door de lezer niet te interesseren.

Hoe doe je dit?

Begin met jouw ervaring als administratief medewerker. Wat zijn/waren je hoofdtaken? Verwerk de taken die in de vacature worden genoemd. Als in de vacature bijvoorbeeld het archiveren en bijhouden van documentatie wordt genoemd, vermeld je dat je bij je vorige werkgever het archief opnieuw hebt ingericht.

Noem vervolgens vaardigheden of eigenschappen die van belang kunnen zijn voor het bedrijf en de functie. Voor de functie van administratief medewerker kun je bijvoorbeeld noemen dat je communicatief bent, omdat verwacht wordt dat je met verschillende afdelingen samenwerkt.

Noem tot slot ook nog extra onderdelen op je cv, zoals cursussen, talen die je spreekt en eventueel interessante hobby’s, of noem iets wat je bereikt hebt.

Administratief medewerker Profielschets voorbeeld:

Administratief medewerker met 7 jaar ervaring op het gebied financiële administratie, waaronder rapportages aan het management, verwerken van facturen en debiteuren- en crediteurenadministratie. Ik werk graag met cijfers en ben goed in communicatie met verschillende afdelingen en klanten. Voor mijn vorige opdrachtgever heb ik het archief geheel opnieuw ingericht en met deze kennis kan ik ook u helpen de administratie te optimaliseren.”

4. Werkervaring

Vermeld relevante ervaringen voor de vacature waarop je solliciteert. Je noteert hier je meest recente ervaring bovenaan en werk zo terug in de tijd. Denk aan banen, stages en nevenactiviteiten. Voor iedere organisatie vermeld je:

 • Data van je werknemerschap (jaar & maand)
 • Naam organisatie
 • Vestigingsplaats
 • De Functietitel
 • Beschrijving van je verschillende taken en verantwoordelijkheden in die functie

De algemene regel is dat iedere werkervaring tussen de 3-5 bullet points heeft voor je hoofdzakelijke taken én prestaties. Waar mogelijk onderbouw je jouw werkzaamheden met cijfers om je prestaties te onderschrijven

Voorbeeld:

Werkervaring sectie cv voorbeeld

Vaardigheden Administratief Medewerker

Veel mensen vergeten hun vaardigheden op hun cv te zetten. Of ze denken dat het vermelden van de vaardigheden niet nodig is. Maar het is juist handig om je vaardigheden te vermelden, want hiermee kun je laten zien wat je kwaliteiten zijn en waarom jij het beste bij de functie van administratief medewerker past.

Lees de vacaturetekst altijd goed door. Welke vaardigheden worden genoemd? Waar is jouw potentiële werkgever naar op zoek? Door deze vaardigheden te vermelden op je cv (ofwel een synoniem ervan), weet je zeker dat degene die de brief leest jou als ideale kandidaat zal zien.

Voorbeelden:

 • Kennis van de toepassing van relevante (financiële) applicaties en automatiseringspakketten
 • Kennis van en inzicht in de administratieve processen en inrichting van de afdeling(en)
 • Kennis van Excel / SAP
 • Boekhoudkundige kennis op mbo-niveau
 • Kennis van Unit4 Software
 • Rapporteren
 • Administratief schrijven
 • MS Office
 • Processen manager
 • Oplossingsgericht
 • Schriftelijke en telefonische communicatie
 • Nauwkeurig werken
 • Ervaring met verschillende CRM en ERP systemen

5. Opleidingen

Noteer je studies en opleidingen. Net als bij je werkervaring staat de laatste opleiding bovenaan.

Als starter op de arbeidsmarkt kun je het onderdeel Opleidingen boven het kopje Werkervaring plaatsen, indien je relevante ervaring nog ontbreekt.

Noteer:

 • De periode waarin studie heeft plaatsgevonden (maand, jaar)
 • Naam instelling
 • Plaats instelling
 • Vermeld of de studie of opleiding is afgerond

6. Cursussen & Trainingen (optioneel)

Cursussen kunnen een waardevolle toevoeging zijn naast je ervaring en opleidingen. Met gevolgde cursussen en trainingen laat je zien dat je je kennis recent houdt en uitbreid.

Noteer per gevolgde cursus de datum, naam van de instelling en welk diploma of certificaat behaald is.

7. Extra onderdelen op je cv

Door het toevoegen van extra onderdelen, kun je meer over jouw persoonlijkheid vertellen. Je kunt laten zien waar je gepassioneerd over bent, welke talen je spreekt of welke extra cursussen je hebt gevolgd. Dit maakt een potentiële werkgever nieuwsgierig.

Extra CV-onderdelen die interessant zijn als je solliciteert als administratief medewerker:

8. Talen:
Hoeveel extra talen spreek je? Als je bij een groot (internationaal) bedrijf solliciteert, heb je hiermee een streepje voor.

9. Cursussen:
Als je extra cursussen hebt afgerond, toon je aan dat je waardevolle extra vaardigheden bezit. Denk bijvoorbeeld aan een cursus Directiesecretaresse, Basiskennis Boekhouden of Financieel Assistent.

10. Hobby’s:
Hoewel hobby’s niet doorslaggevend zijn, kunnen ze wel een goed beeld scheppen. Als je vertelt dat je een marathon hebt uitgerend, zegt dit iets over jouw doorzettingsvermogen en als je vertelt dat je wekelijks voetbalt, betekent dit dat je goed kunt samenwerken.

Sollicitatiebrief Administratief Medewerker