Het Logopedist CV & Voorbeelden

Als logopedist help je mensen die problemen hebben met hun spraak, hun stem of met slikken. Ook help je mensen met een taal- of gehoorstoornis. Veel logopedisten werken veelal met kinderen, maar je doelgroep is uitgebreider. Denk bijvoorbeeld aan mensen die met hun stem werken, zoals presentatoren, leraren of sprekers komen bij je om te leren hoe ze optimaal hun stem kunnen gebruiken. Een baan als logopedist is veelzijdig en je moet je goed kunnen inleven in elke patiënt.

Hoe overtuig je jouw toekomstige werkgever dat je dit kan? Dat je de kennis en ervaring hebt als logopedist en ook over de juiste competenties en vaardigheden beschikt? Dit begint bij een sterk CV. Download hier onze voorbeeld CV’s, zodat jij met onze tips je eigen CV maken kan. Laat zien dat jij de juiste logopedist bent.

Voorbeelden CV Logopedist

Deze CV Voorbeelden zijn ook te downloaden onderaan deze pagina

De belangrijkste punten uit je CV

Laat je toekomstige werkgever merken wat voor een logopedist ze voor zich hebben. Sta je geregistreerd in het logopedist in het kwaliteitsregister paramedici? Wanneer heb je voor het laatst opleidingen voor je accreditatie gedaan? Ben je gespecialiseerd? Geef deze punten duidelijk weer in je CV.

Zorg naast deze kennis en ervaring dat jij als persoon goed naar voren komt. Hiermee onderscheid je je van andere logopedisten die soortgelijke opleiding en ervaring hebben.

CV tips voor de logopedist

Door het toepassen van deze tips, zorg je voor een overzichtelijk CV. De werkgever leest direct wat jij kan, wat je ervaring is en wie jij bent als persoon.

Lengte van je CV:
Waarschijnlijk vind je al je studies, cursussen en werkervaring allemaal even belangrijk. Zorg hier toch voor kwaliteit boven kwantiteit en geef jezelf maximaal twee pagina’s voor je CV. Bundel werkervaring, geef een korte en krachtige beschrijving en vermeld alleen relevante informatie.

Weinig ervaring:
Geef aandacht aan wat je wel hebt gedaan, zoals studie, stage en bijbanen. Wat waren je favoriete vakken en waarom, met welke doelgroepen heb je gewerkt, waar heb je het meest van geleerd?

Logische volgorde:
Begin met je meest recente werkervaring en bouw dit beneden af. Hiermee krijgt je toekomstige werkgever direct overzicht van jouw carrière tot dusver.

Maak het persoonlijk:
Veel logopedisten hebben dezelfde opleiding gedaan en hebben vergelijkbare werkervaring. Hoe onderscheid je je dan van de rest? Laat jezelf zien in je CV als persoon door persoonlijke toevoegingen zoals:

 • Doordat ik oprecht geïnteresseerd ben in mijn patiënten, krijg ik een persoonlijke band. Deze band schept vertrouwen, waardoor ik hen beter kan helpen.
 • Het mooiste compliment heb ik gekregen van een leraar die zijn stem weer volledig onder controle kreeg na een aantal sessies.
 • Rustig blijven en kinderen het gevoel geven dat ze hoe dan ook goed genoeg zijn, dit helpt hen goede vooruitgang te boeken
 • De sfeer luchtig houden en blijven lachen is mijn kracht binnen samenwerken.

Onderdelen van je CV

Je CV bestaat uit een aantal onderdelen, zodat het overzichtelijk is voor de lezer. Neem de volgende onderdelen op in jouw CV:

Persoonlijke gegevens:
Hoe en waar ben je te bereiken. Vermeld duidelijk je contactgegevens op je CV. Je naam, telefoonnummer, e-mailadres en woonplaats zijn het meest relevant.

Persoonlijk profiel:
Schets een beeld van wie jij bent en wat ze van je kunnen verwachten. Geef wat steekwoorden of schrijf maximaal twee zinnen.

Werkervaring:
Een korte beschrijving van je werkervaring, waarin je met tussenkopjes onderscheid maakt tussen werk, stages, bijbanen en vrijwilligerswerk. Maak een aantal ervaringen persoonlijk, zodat je goed laat zien wie jij als logopedist bent.

Opleidingen:
Een korte beschrijving van je opleiding en relevante cursussen. Ook deze beschrijvingen kun je persoonlijk maken.

Competenties en vaardigheden:
Als logopedist wil je laten zien dat je over de belangrijkste competenties en vaardigheden beschikt.

Cursussen en opleidingen:
Geef een opsomming van de cursussen en opleidingen, hiermee laat je zien dat je leergierig bent en jezelf graag blijft ontwikkelen.

Verantwoordelijkheden en taken logopedist

Beschrijf je verantwoordelijkheden, werkzaamheden en taken van je huidige en vorige functies als logopedist. Hiermee geef je je toekomstige werkgever een goed beeld van jouw ervaring.

 • Het verrichten van logopedisch onderzoek
 • Het stellen van een logopedische diagnose
 • Adviseren van ouders, andere logopedisten, leerkrachten en begeleidende instanties
 • Rapporteren aan verwijzers en instellingen
 • Actieve deelname in het multidisciplinaire team
 • Ervoor te zorgen dat iedereen zich op zijn of haar gemak voelt
 • Verantwoordelijk voor het onderzoeken, behandelen en begeleiden van cliënten op verwijzing van de specialist ouderengeneeskunde
 • Werken met verschillende methoden zoals spreektechnieken, ontspanningstechnieken, ademhalingstechnieken en stemtechnieken
 • Het verstrekken van voorzieningen aan cliënten na verwijzing van de specialist ouderengeneeskunde
 • Veel contact met kinderen, maar ook met hun ouders en leerkrachten
 • Op een creatieve manier behandelingen bedenken en inzetten
 • Samenwerken met collega-logopedisten en met de vakgroepen fysiotherapie, ergotherapie, diëtetiek en orthopedie
 • Behandelen en begeleiden van interne en externe cliënten
 • Adviseren bij de aanschaf en het gebruik van hulpmiddelen
 • Behandelen van communicatie-, gehoor- en slikstoornissen
 • Bevorderen en bewaken van de vakinhoudelijke kwaliteit door middel van bij- en nascholing
 • Deelname aan multidisciplinaire besprekingen
 • Cursussen en klinische lessen geven

Vaardigheden logopedist

Om goed je werk uit te voeren, heb je als logopedist op je cv logopedist bepaalde vaardigheden nodig. Lees in de vacature de vaardigheden die je toekomstige werkgever het belangrijkst vindt en benoem deze in ieder geval. Ga ook in op de vaardigheden die jij belangrijk vindt, zoals deze:

 • Sterke communicatievaardigheden naar patiënten en collega’s
 • Goed luisteren om passende en persoonlijke zorgplannen te maken
 • Stressbestendig
 • Enthousiast en positief in elke situatie
 • Creatief en luchtig
 • Doorzetter en kinderen en andere patiënten hierin motiveren om ook door te zetten
 • Oog voor de situatie, voor details en het overkoepelende beeld

Competenties logopedist

Laat je toekomstige werkgever zien dat je beschikt over de juiste competenties om je werk als logopedist goed uit te voeren. Benoem deze op je CV, zodat het direct duidelijk is dat jij bij deze functie past. De competenties waar je als logopedist over moet beschikken:

EerlijkBetrouwbaarDoorzetterVerantwoordelijk
IntegerFlexibelMotiverendLoyaal
NauwkeurigSociaalPersoonlijkVerzorgend
ProfessioneelPatiëntgerichtEmpatischGedetailleerd

Opleidingen en werkveld

Om als logopedist te werken ben je afgestudeerd aan de Hbo-opleiding Logopedie. Tijdens deze studie leer je alles over de theorie en loop je stage in de praktijk. Na deze studie kun je je nog gaan specialiseren, om nog interessanter te worden voor je toekomstige werkgever. De specialisatie die een logopedist kan doen is gericht op een specifieke doelgroep, een specifieke beperking of juist diepgaander door middel van een universitaire opleiding.

De meeste logopedisten werken in bij een praktijk, op een school, een verplegingshuis, binnen de gehandicaptenzorg, het ziekenhuis of binnen de revalidatie.

Download CV Logopedist in (PDF)

Freek_van_den_Herik_-_CV_-_Logopedist

Freek_van_den_Herik_-_CV_-_Logopedist (1)

Freek_van_den_Herik_-_CV_-_Logopedist (2)

Freek_van_den_Herik_-_CV_-_Logopedist (3)

Freek_van_den_Herik_-_CV_-_Logopedist (4)

Freek_van_den_Herik_-_CV_-_Logopedist (5)

Freek_van_den_Herik_-_CV_-_Logopedist (6)

Freek_van_den_Herik_-_CV_-_Logopedist (7)

Freek_van_den_Herik_-_CV_-_Logopedist (8)

Freek_van_den_Herik_-_CV_-_Logopedist (9)

Freek_van_den_Herik_-_CV_-_Logopedist (10)

Freek_van_den_Herik_-_CV_-_Logopedist (11)

Maak je CV