CV Voorbeeld 2018 met de highlights van dit jaar!

“Op de arbeidsmarkt van vandaag hoort je cv meteen op te vallen” aldus Rogier de Valk, een professionele cv schrijver van het grote blauwe uitzendbureau in Amsterdam. De aandachtsbogen zijn op zijn op zijn kortst bij de werkgevers en recruiters in hun zoektocht naar personeel.

Een recent onderzoek uitgevoerd door The Ladders concludeert dat een recruiter slechts zes seconden de tijd neemt bij het overwegen van een cv voordat de beslissing wordt genomen al dan niet verder te gaan met een sollicitant zijn of haar CV (in het geval je CV daadwerkelijk een geautomatiseerd screenings systeem is doorgekomen). Uit verder onderzoek is het volgende cv voorbeeld 2018 opgesteld en beschikbaar om te downloaden.

CV Voorbeeld 2018

[metaslider id=2155]

Maak bovenstaande en download jouw CV in alle mogelijke designs
voor slechts 2,95 euro!

Voor de aanbeveling ontvangen wij een vergoeding*

Geef jezelf een streepje voor met de cv highlights van 2018

1. Scherp je contact informatie aan.

Makkelijk gezegd: recruiters en werkgevers zijn druk. Maak hun werk makkelijker door je e-mailadres te hyperlinken, zodat met een klik jouw sollicitatie kan worden beantwoord.
Gebruik ook actieve links naar je LinkedIn profiel en andere socialemedia-accounts die geschikt zijn om door een potentiële werkgever te worden gezien.

2. Laat je CV ‘eruit springen.’

Afhankelijk van de branche waarin je zit, kun je je cv onderscheiden met wat design. Let goed op, een grafische designer bijvoorbeeld heeft hiervoor meer ruimte dan bijvoorbeeld een accountmanager. Een lichte touch aan het design kan uiteraard bijna nooit kwaad.
Rogier de Valk adviseert om kleur te gebruiken om een uniek cv neer te zetten. Om het professioneel te houden kun je het beste sectiekopjes blauw maken bijvoorbeeld waarbij je de rest zwart blijft. Gebruik een modern en net lettertype zoals Cambria, Calibri of Georgia. Deze standaard lettertype werken op alle systemen en zijn voor iedereen duidelijk, helder en gepast.

3. Laat je passie en motivatie statement weg uit je cv..

Werkgevers en recruiters zijn vandaag minder bezig met de waar de sollicitant naar op zoek, is. Ze zijn vooral bezig de juiste kandidaat te vinden. Daarom zegt Rogier ook terecht “Een passie en motivatie statement in het CV is een wat Amerikaans onderdeel dat tegenwoordig, en zeker in Nederland, weggelaten moet worden.”

Gesponsord: Premium CV Voorbeelden van 2018

Maak zelf je eigen CV zoals onderstaande voorbeelden. Vul stap voor stap je gegevens in en kom zo snel tot een schitterend resultaat. Download jouw CV in alle mogelijke designs voor maar 2,95 euro.

[metaslider id=2155]

Maak bovenstaande en download jouw CV in alle mogelijke designs
voor slechts 2,95 euro!

4. Dirigeer het oog van de lezer

Het internettijdperk heeft het leesgedrag veranderd. De tijd dat een pagina van boven naar beneden wordt gelezen, is voorbij. Het blijft vaak bij voortdurend scannen en bekijken van losse onderdelen van een pagina. Een ongestructureerde pagina maakt deze vorm van snel informatie opnemen onmogelijk. Laat je waardevolle ervaringen en skills niet aan het oog voorbijgaan. Gebruik daarom op de passende onderdelen cursieve headings om zo je prestaties eruit te laten springen.

5. Je cv en filtersoftware van werkgevers

Veel middel- en grote bedrijven gebruiken software om sollicitaties te filteren. Om door deze software heen te komen wanneer je solliciteert, moet je de juiste zoekwoorden gebruiken in je cv. Dit doe je eenvoudig door het woordgebruik van de vacature in je cv te verwerken. Een simpele aanpassing van bijvoorbeeld ‘klantenservice’ naar ‘klantrelaties’ kan er al voor zorgen dat je cv wordt geaccepteerd of afgewezen. Een werkgever zoekt iemand vanuit de optiek van het bedrijf en de functiebehoefte. Zorg dat je cv hierop is afgestemd.

6. Beperk de lengte van je cv

Ondanks wat je hier en daar hebt gehoord hoeft je cv niet maximaal een of maximaal twee pagina’s te zijn. Zoals Rogier de Valk verwoord; “Een cv is zolang als hij nodig is om de inhoud over te brengen en niet een woord meer.” Dat gezegd, een twee-pagina cv kan geschikt zijn voor iemand met 30 jaar ervaring, niet voor een middelbare scholier of net afgestudeerde. Om ruimte te sparen gebruik je bullet points, actieve werkwoord vormen en branche-specifieke termen. Als laatste, het voor de hand liggende ‘referenties op aanvraag beschikbaar’ kun je inmiddels wel weglaten.