Fysiotherapeut CV & Voorbeelden

Fysiotherapeut cv profiel foto

Een nieuwe baan als Fysiotherapeut(e) vinden begint bij het hebben van een sterk cv.

Ondank dat de vraag naar Fysiotherapie de komende jaren verder toeneemt, betekent het nog steeds dat je je zult moeten kunnen onderscheiden als professional.

Hoe mooi je CV er ook uitziet, uiteindelijk gaat het om de inhoud. Dat je laat zien wat je kennis en ervaring is en wie jij als persoon bent.

Voorbeeld CV Fysiotherapeut

[metaslider id=”1430112″]

Gratis PDF CV downloads zijn onderaan deze pagina te vinden.

De belangrijkste punten op het CV

Voor werkgevers is het belangrijk om te weten wie ze voor zich hebben. Heb jij als fysiotherapeut de juiste papieren? Ben je BIG-geregistreerd? Welke cursussen en opleidingen heb je gedaan om je kennis up-to-date te houden? Ben je gespecialiseerd? Al deze punten moeten duidelijk naar voren komen in je CV, zonder dat er naar gezocht hoeft te worden.

Naast deze kennis en ervaring gaan we er ook voor zorgen dat jij als persoon goed naar voren komt. Door jezelf te laten zien, onderscheid je je van andere fysiotherapeuten die soortgelijke opleiding en ervaring hebben.

CV tips voor de fysiotherapeut

Voor elk beroep is het belangrijk bij het CV maken, deze overzichtelijk is. De lezer scant er doorheen en begrijpt direct hoe jouw loopbaan tot dusver eruit ziet. Pas daarom altijd de 30-seconde-regel toe: zie ik binnen 30 seconden wie ik voor me heb? De volgende tips helpen je hierbij en zorgen ervoor dat jouw CV eruit springt.

Kwaliteit boven kwantiteit
Heb je veel studies, cursussen, werkervaring en andere activiteiten gedaan? Waarschijnlijk vind je ze allemaal even belangrijk. Zorg er toch voor dat je hier kiest voor kwaliteit boven kwantiteit en geef jezelf maximaal twee pagina’s voor je CV. Bundel werkervaring, geef een korte en krachtige beschrijving en vermeld alleen relevante informatie.

Ook wanneer je nog weinig ervaring hebt, geldt kwaliteit boven kwantiteit. Leg daarom de aandacht op wat je wel hebt gedaan, zoals je studie, je stage en je bijbanen. Welke specialisaties heb je gedaan, wat waren je favoriete vakken en waarom, met welke doelgroepen heb je gewerkt, waar heb je het meest van geleerd? Ga in op relevante informatie, zonder dat je gaat schrijven om je CV te vullen.

Kwaliteit boven kwantiteit geldt ook wanneer je een 1 pagina CV hebt geschreven, omdat dit zo mooi is. Kun je hier echt alle informatie op kwijt? Laat je hiermee echt zien wat je kan en wie je bent?

Zorg voor een logische volgorde
De volgorde van je CV draagt bij aan de leesbaarheid. Wat is het meest belangrijk voor de functie waarop je gaat solliciteren? Ten eerste natuurlijk je bevoegdheid om als fysiotherapeut te werken en je meest recente cursussen of opleidingen die hiervoor relevant zijn. Deze zet je dan ook boven je werkervaring. Vervolgens ga je door met je werkervaring, je stages, bijbanen en je sluit af met je competenties en vaardigheden.

Fysiotherapeut behandeld een vrouwlijk been

Maak je CV

Laat zien wie jij bent
Veel fysiotherapeuten hebben een vergelijkbare studie gedaan en hebben vergelijkbare werkervaring. Hoe onderscheid je je dan van de rest? Dat doe je door jezelf te laten zien in je CV en de lezer te laten ervaren wie jij bent als persoon. Laat dit zien in je beschrijvingen, door persoonlijke toevoegingen zoals deze:

Waar heb je het meest van geleerd?
Het werken met de oudere generatie heeft me geleerd om rustig en met volle aandacht aanwezig te zijn. Een persoonlijke band geeft deze generatie vertrouwen, waardoor we beter kunnen werken aan de lichamelijke condities.

Welke feedback ontving je vaak?
Mijn patiënten gaven me vaak terug dat ze mij empathisch vinden en dat ze het fijn vinden dat ik hun klachten niet generaliseer

Wat was je favoriete moment tijdens je studie?
Het volgen van de zorgtechnologie minor was een echte eye-opener, waar ik mijn ambitie heb ontwikkeld richting innovatie binnen revalidatiemogelijkheden.

 

Onderdelen van het Fysiotherapeut CV

Je CV bestaat uit een aantal onderdelen, zodat het overzichtelijk is voor de lezer. Neem de volgende onderdelen op in jouw CV:

Persoonlijke gegevens
Je toekomstige werkgever moet natuurlijk wel weten hoe je te bereiken bent, vermeld daarom duidelijk je contactgegevens op je CV. Denk hierbij ook aan hoe relevant het is, want nu via de e-mail communiceren, is je volledige adres niet relevant op dit moment. Je naam, telefoonnummer, e-mailadres en woonplaats zijn het meest relevant.

Persoonlijk profiel
Een persoonlijk profiel schets een beeld van wie jij bent. Dit is dus geen samenvatting van je werkervaring. Zorg dat je hier met wat steekwoorden of maximaal twee zinnen laat zien wat ze van jou kunnen verwachten.

Opleidingen
Geef hier een korte beschrijving van de opleidingen en de meest relevante cursussen die je hebt gevolgd. Zorg bij de meest belangrijke dat je hier dieper op ingaat met een persoonlijke note, zodat je kunt laten zien wie jij bent.

Werkervaring
Een korte beschrijving van je werkervaring, waarin je met tussenkopjes onderscheid maakt tussen werk, stages en bijbanen. Heb je veel werkervaring, dan is het slim om een aantal ervaringen samen te voegen om ruimte te besparen. Zorg bij de meest relevante ervaringen dat je hier dieper op ingaat met wat je hebt gedaan en een persoonlijke note, zodat je goed laat zien wie jij bent.

 • Circa 10 patiënten per dag behandeld met uiteenlopende klachten, zoals een verkeerde houding, last van de gewrichten en slecht kunnen ademen. Door de diversiteit aan klachten heb ik veel verschillende behandelplannen opgesteld en uitgevoerd.
 • Mijn patiënten hebben te maken gehad met een ernstig ongeluk en ik begeleid hen bij hun herstel. Een mooi compliment dat ik vaak krijg is dat ik empathisch ben en hen makkelijk op hun gemak stel.
 • Ik ben de voorzitter van onze maandelijkse intervisie-groep waar we met andere therapeuten en medisch specialisten bijeenkomen, omdat ik graag van en met elkaar wil blijven leren.
 • Als fysiotherapeut binnen het revalidatiecentrum heb ik te maken met een doelgroep die zwaar op de hand en depressief kan zijn. Door goed te luisteren, mijn positieve instelling en hen stap voor stap te begeleiden boek ik vaak mooie vooruitgang.
Fysiotherapeut behandeld rugklachten

Competenties en vaardigheden van een fysiotherapeut

Om goed je werk uit te voeren, heb je als fysiotherapeut de volgende competenties en vaardigheden nodig. Benoem deze uitvoering binnen je CV op verschillende plekken (competenties en vaardigheden, persoonlijk profiel en je beschrijvingen).

Goed luisteren
Leer echt te luisteren naar je patiënten in wat ze vertellen en in wat ze niet vertellen. Vraag door, wees oprecht geïnteresseerd en combineer wat je hoort met je eigen kennis en ervaring. Hierdoor kom je erachter hoe je hen het beste kan helpen en vertrouwen ze eerder op jouw advies en deskundigheid.

Empathisch vermogen
Voor je patiënten is het belangrijk dat jij inziet hoeveel last zij hebben van hun blessure of lichamelijke aandoening. En natuurlijk ook hoeveel invloed dit heeft op hun dagelijkse leven. Vanuit empathie kom je samen tot een goed behandelplan die aansluit op wat ze nodig hebben en hoe zij leven.

Oplossingsgericht
Elk mens is uniek en anders. Waar de een heel veel last heeft van een bepaalde blessure, heeft de ander dat helemaal niet. Het gaat er dan ook lang niet altijd om dat je een behandelplan opstelt alleen op basis van de blessure. Betrek juist ook de leefomgeving van je patiënt erbij. Hoe beter het behandelplan hierop aansluit, des te groter de kans dat je patiënt zich hierdoor gesterkt voelt en zich hieraan houdt.

Positief, enthousiast en proactief
Voor je patiënten is het belangrijk dat je positief, enthousiast en proactief bent, zodat je hen motiveert vanuit jouw expertise. Maar ook voor je collega’s is het fijn wanneer je dit bent. Vanuit je positieve houding en je enthousiasme ben je een fijne collega en samenwerkingspartner. Wees daarom proactief in het delen van kennis, het opzoeken van collega’s, vragen stellen en cases delen. Leer van en met elkaar.

Aanvullende competenties en vaardigheden van een fysiotherapeut zijn:

EerlijkActiefDoorzetterPatiëntgericht
IntegerFlexibelMotiverendLeergierig
NauwkeurigTeam playerPlannerNetwerker
ProfessioneelCommunicatief sterkAnalytischGedetailleerd

Wat weten we nog meer over de functie fysiotherapeut

Een fysiotherapeut is op Hbo-niveau opgeleid en moet BIG geregistreerd zijn om het werk uit te mogen voeren. Een fysiotherapeut kan zich specialiseren door een master te volgen op de universiteit. Met deze specialisatie wordt de fysiotherapeut manueeltherapeut, kinderfysiotherapeut of sportfysiotherapeut.

Als fysiotherapeut onderzoek en behandel je je patiënten, om lichamelijke problemen op te lossen en te voorkomen. Je inspireert met jouw kennis en ervaring over het lichaam, het bewegend functioneren en verschillende ziektebeelden.

Als fysiotherapeut werk je in de sportschool, in gezondheidscentra, in een praktijk, een revalidatiecentrum of bijvoorbeeld een verpleeghuis. Je doelgroep kan hierdoor flink uiteenlopen. Of je nu een sportman- of vrouw begeleidt, een persoon helpt bij het revalideren, een ouder iemand op de been houdt of ervoor zorgt dat iemand van zijn of haar tennisarm afkomt, je helpt mee aan het gezond en sterk maken (en houden) van het lichaam.

Titel: Bachelor of Science (BSc)

Salarisindicatie: € 1895 en € 3690 bruto per maand

Arbeidsperspectief: redelijk tot goed

De fysiotherapeut is voornamelijk werkzaam binnen deze organisaties:

 • Ziekenhuis
 • Particuliere praktijk
 • Revalidatiecentrum
 • Verpleeghuis
 • Psychiatrische inrichting
 • Gezondheidscentrum
 • Onderwijs, sportverenigingen, bedrijven
 • Sportscholen
 • Eigen praktijk

Download Fysiotherapeut CV’s in PDF

Deze Fysiotherapeut cv’s zijn gemaakt met CVster.nl (2,95 euro)

Thom_van_der_Westen_-_CV_-_Fysiotherapeut

Thom_van_der_Westen_-_CV_-_Fysiotherapeut (1)

Thom_van_der_Westen_-_CV_-_Fysiotherapeut (2)

Thom_van_der_Westen_-_CV_-_Fysiotherapeut (3)

Thom_van_der_Westen_-_CV_-_Fysiotherapeut (4)

Thom_van_der_Westen_-_CV_-_Fysiotherapeut (5)

Thom_van_der_Westen_-_CV_-_Fysiotherapeut (6)

Thom_van_der_Westen_-_CV_-_Fysiotherapeut (7)

Thom_van_der_Westen_-_CV_-_Fysiotherapeut (8)

Thom_van_der_Westen_-_CV_-_Fysiotherapeut (9)

Thom_van_der_Westen_-_CV_-_Fysiotherapeut (10)

Thom_van_der_Westen_-_CV_-_Fysiotherapeut (11)

Deze Fysiotherapeut cv’s zijn gemaakt met CVster.nl (2,95 euro)