CV Voorbeeld Serveerster

Als serveerster houdt je je niet alleen bezig met de bediening in een horecagelegenheid, maar ook met het klaarmaken van de tafels, het polsen van de klanttevredenheid en de opstelling tijdens evenementen. Een restaurant dat naar een ober op zoek gaat verwacht een compleet en relevant cv. Daarom helpen wij je met een cv voorbeeld, wat je kunt aanpassen naar je eigen ervaring en interesses.

Zie ook: Bediening CV

Zorg dat je opvalt met een zeer compleet cv

Een leuke jonge dame met afro kapsel die werkt in de bediening als serveerster

Een goed cv zorgt ervoor dat je je als kandidaat op alle vlakken onderscheidt van de andere sollicitanten.

Om te voorkomen dat je belangrijke ervaringen of kwaliteiten over het hoofd ziet en om je een leidraad te geven hoe je deze op papier zet, bieden we je een cv voorbeeld aan.

Of je nu al eerder gesolliciteerd hebt of niet, ons cv voorbeeld kelnerin zorgt ervoor dat jouw cv echt compleet is.

Het cv is ten slotte een essentieel onderdeel van je zoektocht naar die ene baan. Of je deze ook krijgt, is voor een groot deel afhankelijk van je serveersters cv.

Laat uit je cv merken dat je gekwalificeerd bent voor het werk als kelnerin. Dat je competent en betrouwbaar bent en over goede communicatievaardigheden beschikt. Het is belangrijk dat je de gasten welkom heet, hun bestellingen accuraat opneemt en eventuele klachten of complimenten ontvangt en doorgeeft. Daarnaast dien je redelijk snel en netjes te werk te gaan bij het dekken en afhalen van de tafels. Noteer je opleiding, relevante interesses en andere ervaringen.

Serveerster CV Voorbeeld

[metaslider id=”2658″]

Button CV Maken
CV Voorbeeld
Download CV Voorbeeld 1

Andere tips voor jouw serveerster cv

Noteer ook specifieke ervaring tijdens je eventuele eerdere banen in de horeca. Ben je bijvoorbeeld heel goed in het maken van mise en place (dit is het klaarleggen van het tafellinnen, serviesgoed en bestek), de klantbediening en klantvriendelijkheid, het debarrasseren van gebruikt serviesgoed, glazen poleren, zilverpoetsen en andere taken? Dan kun je deze per werkgever onder elkaar zetten: welke ervaring heb je er opgedaan en welke verantwoordelijkheden droeg je?

Laat in je restaurant cv je affiniteit met de horeca merken, maar zorg er ook voor dat je correcte spelling en grammatica gebruikt.

Maak duidelijk dat je goed bent in teamwork, met stress kunt omgaan en andere positieve eigenschappen die je goed kunt gebruiken tijdens je baan in de horeca. Ieder restaurant of andere horecagelegenheid heeft een andere invulling voor de baan van serveerster, dus lees je in het bedrijf in voor je jouw cv opstelt. Zo weet je wat er van je verwacht wordt en kun je ook daar je cv op aanpassen.

Ook voor algemene tips met betrekking tot het opstellen van je cv kun je op onze site terecht. Ben je nog niet zeker welk beroep bij je past, dan kan een online beroepskeuzetest je misschien verder helpen.

Button CV Maken