Stage CV Maken? Voorbeelden voor een snelle start!

stagiair cv foto

Wanneer je stage wilt lopen bij een bedrijf, kun je naar een stageplek solliciteren door een sollicitatiebrief en cv in te sturen. Bij ons vind je een stage cv voorbeeld aan de hand waarvan je aan het begin van je carrière al een mooi cv op papier zet.

Omdat een stagebaan vaak een van je eerste werkervaringen is, denk je misschien nog niet zoveel op papier te zetten wanneer je aan je cv werkt. Met een voorbeeld cv krijg je een goed beeld van hoe je gaten op kunt vullen en welke ervaringen en hobby’s je verder kunt delen. Let erop dat deze gerelateerd zijn aan de stageplek waarnaar je solliciteert. Zorg ervoor dat de bladspiegel van je cv er goed uitziet: laat geen halve pagina’s onbedrukt. Neem hiervoor eventueel een iets groter of kleiner lettertype zodat dit mooier uitkomt.

Zie ook: Het CV Maken

Omdat je misschien nog niet zoveel te melden hebt over het verleden, is het slim meer over je toekomst te melden. Maak een alinea met doelstellingen die jij graag in je carrière zou willen behalen. Of beschrijf op een treffende manier wat je wilt of denkt te leren van deze stagebaan. Welke bekwaamheden wil je beter ontwikkelen tijdens je stagebaan en welke ervaringen hoop je op te doen? Maak hierbij geen gebruik van lange zinnen, maar maak een beknopte opsomming die past bij de rest van het cv.

Inspiratie opdoen uit ons cv voorbeeld

Voorbeeld CV afbeelding
Download CV Voorbeeld 1

Engelse en Nederlandse Stage CV Voorbeelden:


 

Download hier nog meer CV Voorbeelden in PDF & Word

Waar nog meer op letten bij een stage cv?

Zet je opleiding goed uiteen: wat waren je examenvakken en waar ging je afstudeerproject over? Ook bijbanen staan goed op zo’n eerste cv, omdat het laat zien dat je graag de handen uit de mouwen steekt. Spreek nooit van een ‘baantje’ of ‘bijbaantje’, want door verkleinwoorden te gebruiken lijk je deze minder serieus te nemen. Zo zou een potentieel werkgever kunnen denken dat je de stagebaan ook minder serieus neemt.

Natuurlijk kun je voor het cv voor je stagebaan ook een van onze andere cv voorbeelden gebruiken naargelang de sector waarin je gaat solliciteren. Heb je nog geen stageplek gevonden? Bij stagebanken zoals Stageplaza en Stagemotor vind je stages op MBO, HBO en WO niveau. Solliciteer vervolgens met een cv dat je opstelt aan de hand van ons cv voorbeeld, om meer kans te maken op die ene leuke stage baan.

Download Stagair CV Voorbeelden in PDF and JPEG

> Stagair CV (1).PDF

> Stagair CV (2).PDF
 

 

> Stagair CV (3).PDF

> Stagair CV (4).PDF
  

> Stagair CV (5).PDF

> Stagair CV (6).PDF
  

> Stagair CV (7).PDF

> Stagair CV (8).PDF
 

 

> Stagair CV (9).PDF

> Stagair CV (10).PDF
 

 

> Stagair CV (11).PDF

(Zie: Resumeviking.com)