Het CV Timmerman

Timmerman

Als je gaat solliciteren als timmerman, is het handig als je een goed en helder cv kunt overhandigen waarin staat wie je bent, wat je kan en wat je achtergrond is. Het maken van een cv neemt dan al snel veel tijd in beslag. Om die reden hebben wij een cv voorbeeld gemaakt die kunt gebruiken als basis voor je eigen cv.

Zie ook: Sollicitatiebrief Timmerman

CV Timmerman Voorbeelden

Deze CV’s zijn onderaan deze pagina te downloaden in PDF

De belangrijkste punten uit je Timmerman CV

Geef duidelijk in je CV weer wat voor een ervaring jij hebt als timmerman en wat ze van je mogen verwachten. Wat zijn jouw sterkste eigenschappen? Welke ervaring heb je al opgedaan? Je toekomstig werkgever ziet hiermee dat ze een goede timmerman voor zich hebben.

Zorg naast deze kennis en ervaring dat jij als persoon goed naar voren komt. Hiermee onderscheid je je van andere timmermannen die soortgelijke ervaring hebben.

CV tips voor de Timmerman

Zorg voor een duidelijk en overzichtelijk CV met deze tips, zodat de werkgever direct leest wat jij kan, wat je ervaring is en wie jij bent als persoon.

Lengte van je CV: Gebruik maximaal twee pagina’s voor je CV. Zorg hier voor kwaliteit boven kwantiteit. Bundel je werkervaring, geef een korte en krachtige beschrijving en vermeld alleen relevante informatie.

Weinig ervaring: Geef aandacht aan wat je wel hebt gedaan, zoals opleiding, klussen en bijbanen. Wat deed je het liefst en waarom? Met welke materialen heb je gewerkt? Waar heb je het meest van geleerd?

Logische volgorde: Begin met je meest recente werkervaring en bouw dit beneden af. Hiermee krijgt je toekomstige werkgever direct overzicht van jouw carrière tot dusver.

Maak het persoonlijk: hoe onderscheid je je van timmermannen die vergelijkbare werkervaring hebben? Laat jezelf zien in je CV als persoon door persoonlijke toevoegingen zoals:

 • Mijn collega’s vinden dat ik proactief ben binnen mijn werk
 • Ik werk graag netjes en gestructureerd, zodat het werk goed gedaan wordt
 • Ik probeer altijd met enthousiasme naar de situatie te kijken
 • Door mijn oplossingsgerichte instelling kom ik weinig problemen tegen

Onderdelen van je CV

Je CV bestaat uit een aantal onderdelen, zodat het overzichtelijk is voor de lezer. Neem de volgende onderdelen op in jouw CV:

Persoonlijke gegevens: Op welke gegevens ben je te bereiken? Vermeld duidelijk je contactgegevens op je CV. Je naam, telefoonnummer, e-mailadres en woonplaats zijn het meest relevant.

Persoonlijk profiel (optioneel): Geef in maximaal twee zinnen of 8 steekwoorden een beeld van wie jij bent en wat ze van je kunnen verwachten.

Werkervaring: Een korte beschrijving van je werkervaring, waarin je met tussenkopjes onderscheid maakt tussen werk, stages en bijbanen. Maak een aantal ervaringen persoonlijk, zodat je goed laat zien wie jij als timmerman bent.

Opleidingen: Een korte beschrijving van je opleiding en relevante cursussen.

Competenties en vaardigheden: Als timmerman wil je laten zien dat je over de belangrijkste competenties en vaardigheden beschikt.

Verantwoordelijkheden en taken Timmerman

Wat waren je verantwoordelijkheden, werkzaamheden en taken van je huidige en vorige functies als timmerman? Beschrijf deze en geef je toekomstige werkgever een goed beeld van jouw ervaring.

 • Fundatie Werkzaamheden
 • Stellen van profielen en kozijnen
 • Verzorgen van stempelwerk
 • Plaatsen en stellen van wanden
 • Aftimmerwerk
 • Oplevering van het project
 • Deuren en ramen afhangen
 • Kozijnen vervangen
 • Dakkapellen plaatsen
 • Plafonds uitrachelen en voorzien van gipsplaten
 • Tussenwanden plaatsen
 • Dakgoten aftimmeren
 • Gewerkt in de verbouw, aanbouw en opbouw
 • Gewerkt in de houtskeletbouw, utiliteitsbouw en woningbouw
 • Funderingsherstel
 • Beton- en vloerconstructies
 • Vakkundig timmerwerken en andere voorkomende werkzaamheden verrichten
 • Repareren en monteren van deuren, vloeren, kozijnen, plafonds, wanden, vensterbanken en andere (houten) constructies.
 • Renovatiewerk in de particuliere sector
 • Aanbouw, verbouwingen, dakkapellen, overkappingen en overige houtconstructies plaatsen
 • Meubels op maat maken
 • Keukens, badkamers en wc’s renoveren en plaatsen
 • Toezien op de realisatie conform het kwaliteits- en veiligheidsplan
 • Technisch en inhoudelijke verantwoordelijkheid dragen voor mijn werkzaamheden
 • Zelfstandig aan de hand van tekeningen de werkzaamheden uitvoeren.

Vaardigheden Timmerman

Bezit jij over de vaardigheden die je nodig hebt om goed je werk uit te voeren? Lees in de vacature de vaardigheden die je toekomstige werkgever het belangrijkst vindt en benoem deze in ieder geval op je CV. Ga ook in op de vaardigheden die je zelf belangrijk vindt, zoals:

 • Gedreven om kwaliteit te leveren
 • Zelfstandig goed werken
 • Goed gemotiveerd
 • Goede communicatieve vaardigheden
 • Klantvriendelijk en representatief
 • Flexibele instelling

Competenties Timmerman

In dit gedeelte van onze CV-gids richten we ons op de competenties van een timmerman. Als vakman met een breed scala aan vaardigheden, speelt een timmerman een belangrijke rol in de bouw- en renovatiesector. Om op te vallen bij potentiële werkgevers en succesvol te zijn in deze sector, is het essentieel om een goed begrip te hebben van de kerncompetenties die vereist zijn voor een timmerman en deze in je CV op te nemen.

 1. Technische vaardigheden: Een timmerman moet bekend zijn met diverse houtbewerkingstechnieken, gereedschappen en materialen. Kennis van houtsoorten, hun eigenschappen en toepassingen is cruciaal, evenals de vaardigheid om technische tekeningen te lezen en te interpreteren.
 2. Nauwkeurigheid en aandacht voor detail: Als timmerman is het belangrijk om nauwkeurig te werken om een hoge kwaliteit van het eindproduct te garanderen. Dit betekent het volgen van specificaties, het meten en markeren van materialen en het zorgvuldig uitvoeren van snij- en montagewerkzaamheden.
 3. Probleemoplossing: Timmerlieden moeten vaak onverwachte problemen en uitdagingen oplossen tijdens bouw- of renovatieprojecten. Een sterk probleemoplossend vermogen en de flexibiliteit om met onvoorziene situaties om te gaan, zijn essentieel.
 4. Fysieke fitheid en uithoudingsvermogen: Timmerwerk kan fysiek veeleisend zijn en vereist vaak langdurig staan, tillen en buigen. Een goede fysieke conditie en uithoudingsvermogen zijn belangrijk om efficiënt en veilig te kunnen werken.
 5. Teamwork en communicatie: Timmerlieden werken vaak samen met andere vakmensen, zoals loodgieters, elektriciens en metselaars. Goede communicatie- en samenwerkingsvaardigheden zijn belangrijk om te zorgen voor een soepele samenwerking en een succesvol project.

Bij het opstellen van je Timmerman Cv is het belangrijk om deze competenties duidelijk te vermelden en te onderbouwen met voorbeelden uit je werkervaring. Dit zal je helpen om jezelf te positioneren als een deskundige en competente timmerman, waardoor je kansen op het vinden van een nieuwe baan aanzienlijk zullen toenemen.

Opleidingen en werkveld Timmerman

Om als timmerman te werken heb je niet persé een opleiding nodig. Heb je de MBO-opleiding tot timmerman gedaan of een BBL opleiding op niveau 2, dan heb je natuurlijk wel een voordeel op andere kandidaten. Kan je met veel gereedschappen overweg, dan is dat zeker in je voordeel. Bijna elke organisatie vraagt ook om een VCA en om rijbewijs BE, maar dit is niet altijd nodig.

Als timmerman werk je binnen de burger- en utiliteitsbouw op verschillende locaties. Denk bijvoorbeeld aan nieuwbouwprojecten of verbouw en renovatie. Je werkt vaak samen met collega’s in kleine ploegen, dus moet zowel zelfstandig- als samenwerken.

Makkelijk aanpassen

Het cv voorbeeld timmerman kun je downloaden door te klikken op: CV_Voorbeeld_Timmerman. Met dit Wordbestand pas je snel alle gegevens aan die van toepassing zijn op jouw als persoon. Pas de scholing, werkervaring, activiteiten en bijvoorbeeld je talenkennis aan om snel een mooi cv te maken.

CV_Voorbeeld_Timmerman

Personaliseren

Vaak geven de extra kopjes (naast ‘Werkervaring’ en ‘Opleidingen’) weer wie je werkelijk bent en waar je voor staat in het leven. Zo kun je jezelf mooi onderscheiden van andere sollicitanten. Kun jij bijvoorbeeld een extra taal spreken, om zo buitenlandse collega’s aan te sturen? Ben je actief als sporter in het weekend, waardoor je altijd extra fit bent op werk en weinig ziek? Laat je van je positieve kant zien!

Sollicitatiebrief nodig?

Om het sollicitatieproces verder te vergemakkelijken hebben we een aantal voorbeelden gevonden die je kunt gebruiken bij het schrijven van je sollicitatiebrief. Goede voorbeelden zijn hier en hier te vinden. Maak zo een vliegende start en begin aan je zo snel mogelijk aan die nieuwe job!

Download het CV Timmerman in PDF & JPEG

Timmerman CV Voorbeeld

Timmerman – CV (0).PDF

CV Timmerman

Timmerman – CV (1).PDF

CV Voorbeeld Timmerman

Timmerman – CV (2).PDF

Timmerman CV Voorbeeld

Timmerman – CV (3).PDF

CV Timmerman

Timmerman – CV (4).PDF

CV Voorbeeld Timmerman

Timmerman – CV (5).PDF

Timmerman CV Voorbeeld

Timmerman – CV (6).PDF

CV Timmerman

Timmerman – CV (7).PDF

CV Voorbeeld Timmerman

Timmerman – CV (8).PDF

Timmerman CV Voorbeeld

Timmerman – CV (9).PDF

CV Timmerman

Timmerman – CV (10).PDF

CV Voorbeeld Timmerman

Timmerman – CV (11).PDF