Het CV Verkoper

Verkoper lacht naar de camera

Ben je op zoek naar een functie als verkoper? Dan is het verstandig om goed op een rijtje te hebben hoe je dit precies aan gaat pakken. Op de eerste plek moet je cv goed op orde zijn. Potentiële werkgevers meteen kunnen zien wat ze aan je hebben.

Heb je al een CV als verkoper? Met het voorbeeld cv verkoper heb je een perfect voorbeeld voor je eigen cv. Zie ook onze tips ook gebruiken om deze op te frissen.

Voorbeeld CV Verkoper

[metaslider id=”2804″]

Belangrijke zaken

Je Verkoper CV moet een goed overzicht bieden van jouw talenten en werkervaring. Als je aan de slag wilt als verkoper, is het dus belangrijk dat je werkervaring vermeldt die hierop van toepassing is. Je oppasbaantje van toen je vijftien was, mag er eigenlijk meteen vanaf. Wanneer kun je dat oppasbaantje wel erop laten staan?

Als je achttien bent, net aan de slag gaat en een bijbaan zoekt. Je kunt op deze manier laten zien dat je al wel ervaring hebt met ‘mensenwerk’ en dat is juist waar ze naar op zoek zijn binnen deze functie. Daarnaast is het heel erg belangrijk dat je CV up-to-date is.

Als er opeens een gat valt, dan vraagt een werkgever zich af wat je eigenlijk hebt gedaan de afgelopen jaren en dat wil je juist voorkomen. Ben je door bijvoorbeeld ziekte niet in staat geweest om te werken, vermeldt dit dan altijd in je sollicitatiebrief.

Wat heb jij te bieden?

Natuurlijk heeft een werkgever altijd een lijstje met wat jij kan verwachten van je nieuwe functie, maar het is helemaal niet gek om andersom ook zo’n lijstje te maken. Geef in je CV als verkoper aan wat jij meebrengt voor een bedrijf. Natuurlijk ben je servicegericht en klantvriendelijk, maar dat is iedereen die op zoek is naar een baan.

Wees onderscheidend, koppel jouw werkervaring naar dat wat je potentiële werkgever van je verwacht. Zo kun je aangeven dat je creatief bent, maar dat is zo’n brede term dat je net zo goed creatief met klei kunt zijn. Geef specifieke voorbeelden van hoe je die creativiteit kunt gebruiken binnen je nieuwe functie.

Tot slot

Er zijn altijd bepaalde competenties waar een werkgever naar zoekt in een verkoper. Het is dus belangrijk om na te gaan of je die in huis hebt:

  • Klantvriendelijk
  • Creatief
  • Assertief
  • Commercieel inzicht
  • Productkennis
  • In staat om zich te kunnen verplaatsen in de klant
  • Communicatieve vaardigheden

Voor de meeste vacatures waar wordt gezocht naar een verkoper, wordt om een Mbo-diploma gevraagd, maar in het hogere segment kan Hbo-niveau ook een vereiste zijn.

Download gratis het Voorbeeld CV Verkoper in PDF

Mike De Rijk – CV – Verkoper (0)

Mike De Rijk – CV – Verkoper (1)

Mike De Rijk – CV – Verkoper (2)

Mike De Rijk – CV – Verkoper (3)

Mike De Rijk – CV – Verkoper (4)

Mike De Rijk – CV – Verkoper (5)

Mike De Rijk – CV – Verkoper (6)

Mike De Rijk – CV – Verkoper (7)

Mike De Rijk – CV – Verkoper (8)

Mike De Rijk – CV – Verkoper (9)

Mike De Rijk – CV – Verkoper (10)

Mike De Rijk – CV – Verkoper (11))