Solliciteren met het Gastvrouw CV

gastvrouw hostess profiel foto getint meisje

Ben je op zoek naar een baan als gastvrouw of gastheer? Dan is het van belang dat je cv in orde is. Deze functie is binnen veel bedrijfstakken te vinden. Daardoor is er veel diversiteit in dit werk. Toch zijn er bepaalde basisvaardigheden waarvan verwacht wordt dat je die bezit. In dit overzicht kun je precies lezen waar je CV aan moet voldoen. Maak ook gebruik van ons Voorbeeld cv Gastvrouw/gastheer.

Belangrijke onderdelen

Als gastvrouw of gastheer ben je het visitekaartje van een bedrijf. Deze functie zie je bijvoorbeeld in de horeca, maar ook in theaters of bij grote winkelketens. Binnen wat voor bedrijf je ook aan de slag gaat, er is een ding dat binnen deze functie voorop staat: jij bent het visitekaartje.

Uit je cv moet daarom blijken dat jij de geschikte kandidaat bent voor deze functie. Noem welke opleidingen en cursussen je hebt gevolgd en geef aan welke vaardigheden jouw sterkte kanten vormen. Hier mag je ook bijbaantjes noemen die je aan het daadwerkelijke begin van je carrière hebt gehad, zolang die maar aansluiten bij het werk dat je wilt gaan doen. Een goed voorbeeld is een bijbaan als ober.

Voorbeeld CV Gastvrouw/gastheer

[metaslider id=”2348″]

Maak je CV

Download deze CV Voorbeelden als afbeelding of klik de blauwe knop een maak een CV via de CV-generator (dit kost 2,95 euro)

Vaardigheden

De volgende vaardigheden mogen niet op je CV ontbreken als je aan de slag wilt als gastvrouw of gastheer. Heb je het gevoel dat je niet over een of meer van deze vaardigheden beschikt, dan is het geen slecht idee om eens een cursus te volgen om je hierin te verbeteren.

Goed in samenwerken: je hebt binnen dit werk verschillende taken, waarbij je met allerlei collega’s moet samenwerken. Het is dus belangrijk dat je hier goed in bent.

Flexibel: binnen dit werk kun je vaak dagen hebben waarbij je langer moet blijven. Dit moet geen probleem voor je zijn. Een 9-tot-5 mentaliteit is dus ongewenst.

Stressbestendig: het kan soms vreselijk druk zijn en dan komt er veel op je af. Dit moet je zonder problemen aan kunnen.

Klantgericht: jij bent vaak de eerste persoon die klanten zien, dus het is belangrijk dat jij hen helemaal het gevoel geeft dat er goed voor ze gezorgd wordt.

Inzicht in omgeving: zeker in werkomgevingen zoals een restaurant kan er veel tegelijk gebeuren. Jij houdt hierin het overzicht, zodat je kunt ingrijpen als dat nodig is.

Laatste details

Zorg ervoor dat je CV helemaal compleet is voordat je het opstuurt. Het document moet up-to-date zijn en er mogen geen spelfouten in staan. Gebruik ons Voorbeeld CV om er zeker van te zijn dat je niets over het hoofd hebt gezien.