Als wijkverpleegkundige ben je verantwoordelijk voor je eigen cliënten in de wijk. Je komt bij mensen thuis die jouw hulp hard nodig hebben. Dit kan de oudere generatie zijn, maar het kan ook iemand zijn die thuis zorg nodig heeft na een operatie. Je werkt in een complex werkveld, omdat de thuiszorg continu aan verandering onderhevig. Je gaat voor de beste zorg en dit doe je samen met je collega’s (die je vaak aanstuurt) en met andere zorg- en welzijnsaanbieders. Er wordt veel van je gevraagd en veel van je verwachting binnen deze functie. Kun jij dit?
Hoe overtuig je jouw toekomstige werkgever dat je dit inderdaad kan? Dit begint bij een sterk CV. Download hier onze voorbeeld CV’s, zodat jij met onze tips je eigen sterke CV kan maken. Laat zien dat jij de juiste wijkverpleegkundige bent voor de cliënten.
Inhoud pagina:
Wijkverpleegkundige CV Voorbeeld
De belangrijkste punten uit je CV
Laat je toekomstige werkgever merken wat voor een wijkverpleegkundige ze voor zich hebben. Welke opleiding heb je gedaan? Wanneer heb je voor het laatst een cursus gedaan? Wat zijn jouw sterkste eigenschappen? Geef deze punten duidelijk weer in je CV.
Zorg naast deze kennis en ervaring dat jij als persoon goed naar voren komt. Hiermee onderscheid je je van andere wijkverpleegkundigeen die soortgelijke opleiding en ervaring hebben.
CV tips voor de wijkverpleegkundige
Door het toepassen van deze tips, zorg je voor een overzichtelijk CV. De werkgever leest direct wat jij kan, wat je ervaring is en wie jij bent als persoon.
Lengte van je CV
Waarschijnlijk vind je al je studies, cursussen en werkervaring allemaal even belangrijk. Zorg hier toch voor kwaliteit boven kwantiteit en geef jezelf maximaal twee pagina’s voor je CV. Bundel werkervaring, geef een korte en krachtige beschrijving en vermeld alleen relevante informatie.
Weinig ervaring
Geef aandacht aan wat je wel hebt gedaan, zoals studie, stage en bijbanen. Wat waren je favoriete vakken en waarom, met welke doelgroepen heb je gewerkt, waar heb je het meest van geleerd?
Logische volgorde
Begin met je meest recente werkervaring en bouw dit beneden af. Hiermee krijgt je toekomstige werkgever direct overzicht van jouw carrière tot dusver.
Maak het persoonlijk: wijkverpleegkundigen hebben dezelfde opleiding gedaan en hebben vergelijkbare werkervaring. Hoe onderscheid je je dan van de rest? Laat jezelf zien in je CV als persoon door persoonlijke toevoegingen zoals:
- Doordat ik oprecht geïnteresseerd ben in mijn cliënten, krijg ik een persoonlijke band. Deze band schept vertrouwen, waardoor ik hen beter kan helpen.
- Ik krijg vaak terug dat cliënten vinden dat ik goed meedenk en met persoonlijke oplossoingen kom
- Het mooiste vind ik dat ik soms direct een beslissing moet nemen. Doordat ik dan rustig blijf, blijven mijn cliënten dit ook.
- De sfeer luchtig houden en blijven lachen is mijn kracht binnen samenwerken.
- cliënten goed begeleiden en hen het gevoel geven dat ze in goede handen zijn, daar doe ik het voor.
- Feedback die ik van collega’s krijg is dat ik eerlijk, kritisch en optimistisch ben. Dit vinden ze fijn samenwerken.
Onderdelen van je CV
Je CV bestaat uit een aantal onderdelen, zodat het overzichtelijk is voor de lezer. Neem de volgende onderdelen op in jouw CV:
Persoonlijke gegevens
Hoe en waar ben je te bereiken. Vermeld duidelijk je contactgegevens op je CV. Je naam, telefoonnummer, e-mailadres en woonplaats zijn het meest relevant.
Persoonlijk profiel
Schets een beeld van wie jij bent en wat ze van je kunnen verwachten. Geef wat steekwoorden of schrijf maximaal twee zinnen.
Werkervaring
Een korte beschrijving van je werkervaring, waarin je met tussenkopjes onderscheid maakt tussen werk, stages, bijbanen en vrijwilligerswerk. Maak een aantal ervaringen persoonlijk, zodat je goed laat zien wie jij als wijkverpleegkundige bent.
Opleidingen
Een korte beschrijving van je opleiding en relevante cursussen. Heb je bijvoorbeeld de cursus Verpleegkundig Indiceren gedaan, dan geeft deze kennis je extra toegevoegde waarde voor de werkgever. Dit geeft je een voordeel op de andere kandidaten.
Competenties en vaardigheden
Als wijkverpleegkundige wil je laten zien dat je over de belangrijkste competenties en vaardigheden beschikt.
Cursussen en opleidingen
Geef een opsomming van de cursussen en opleidingen, hiermee laat je zien dat je leergierig bent en jezelf graag blijft ontwikkelen.
Verantwoordelijkheden en taken wijkverpleegkundige
Beschrijf je verantwoordelijkheden, werkzaamheden en taken van je huidige en vorige functies als wijkverpleegkundige. Hiermee geef je je toekomstige werkgever een goed beeld van jouw ervaring.
- Intakegesprekken voeren met nieuwe klanten
- Indicaties stellen
- Contact onderhouden met mantelzorgers
- Samenwerken met andere zorgprofessionals
- De invoering van zorgprogramma’s, protocollen en werkmethoden ontwikkelen
- Collega’s coachen, motiveren en begeleiden
- Verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit van de zorg
- Verantwoordelijk zijn voor het werk van mijn team
- Acute beslissingen nemen ter bevordering van de situatie van de cliënt
- Regisseur zijn op cliëntniveau en op organisatieniveau
- Actief meewerken en bedenken aan de (door) ontwikkeling van de wijkverpleegkundige en om deze functie binnen de organisatie neer te zetten
- Administratie bijhouden
- Sparringspartner voor collega’s om elkaar te helpen
- Aanjager van het volgen van cursussen met de collega’s om samen nog beter te worden
Vaardigheden wijkverpleegkundige
Om goed je werk uit te voeren, heb je als wijkverpleegkundige bepaalde vaardigheden nodig. Lees in de vacature de vaardigheden die je toekomstige werkgever het belangrijkst vindt en benoem deze in ieder geval. Ga ook in op de vaardigheden die jij belangrijk vindt, zoals:
- Sterke communicatievaardigheden naar cliënten
- Samenwerken met collega’s, een echte teamplayer
- Zelfstandig kunnen werken
- Coachende vaardigheden
- Goed luisteren om passende en persoonlijke zorgplannen te maken
- Stressbestendig in dit complexe werkveld
- Enthousiast en positief
- Gedetailleerd en nauwkeurig werken
Competenties wijkverpleegkundige
Laat je toekomstige werkgever zien dat je beschikt over de juiste competenties om je werk als wijkverpleegkundige goed uit te voeren. Benoem deze op je CV, zodat het direct duidelijk is dat jij bij deze functie past. De competenties waar je als wijkverpleegkundige over moet beschikken:
Vriendelijk | Betrouwbaar | Accuraat |
Verantwoordelijk | Flexibel | Integer |
Nauwkeurig | Beslissingen maken | Persoonlijk |
Professioneel | Clientgerichte | Empatisch |
Opleidingen en werkveld wijkverpleegkundige
Om als wijkverpleegkundige te werken heb je de HBO-opleiding Verpleegkunde gedaan. Tijdens deze studie leer je alles over de theorie en loop je stage in de praktijk. Na deze studie ga je als wijkverpleegkundigen werken voor een thuiszorgorganisatie. Na je opleiding ben je BIG-geregistreerd en mag je werken als verpleegkundige. Het bijhouden van je kennis door middel van cursussen is verplicht. Ook kun je zelf kiezen voor verschillende specialisaties, zoals bijvoorbeeld Verpleegkundig Indiceren, Casemanagement in dementie of Coachen binnen de zorg.
Wijkverpleegkundige CV Voorbeeld Downloaden
Voorbeeld Wijkverpleegkundige CV (0)
Voorbeeld Wijkverpleegkundige CV (1)
Voorbeeld Wijkverpleegkundige CV (2)
Voorbeeld Wijkverpleegkundige CV (3)
Voorbeeld Wijkverpleegkundige CV (4)
Voorbeeld Wijkverpleegkundige CV (5)
Voorbeeld Wijkverpleegkundige CV (6)
Voorbeeld Wijkverpleegkundige CV (7)
Voorbeeld Wijkverpleegkundige CV (8)
Voorbeeld Wijkverpleegkundige CV (9)
Voorbeeld Wijkverpleegkundige CV (10)