Cv Voorbeeld Winkelmedewerker

Glimlachende winkelmedewerker aan het werk in een winkel terwijl ze een klant helpt.

Als winkelmedewerker dien je klantgericht en nauwkeurig te werken. Deze kwaliteiten wil je dan ook zo goed mogelijk naar voren laten komen wanneer je jouw cv maakt.

Met ons cv voorbeeld (en sollicitatiebrief) zet je al je kennis en ervaring gemakkelijk op papier.

CV Winkelmedewerker Voorbeeld

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je het cv voorbeeld letterlijk overneemt, maar het kan prima als leidraad functioneren wanneer je je eigen cv schrijven gaat. Zo krijg je niet alleen een idee van de bladvulling, maar vergeet je ook de nodige punten niet op papier te zetten. Heb je nog niet veel ervaring op het gebied van verkopen, dan zou je in je cv ook op kunnen nemen wat je doelstellingen tijdens deze baan zullen zijn. Wat wil je leren van de baan, welke ervaring wil je graag opdoen.

 


 

CV Voorbeeld
Download CV Voorbeeld 1

Vergeet in je cv winkelmedewerker niet je communicatieve vaardigheden te vermelden. Ook kunnen opleidingen met wiskundige vakken en economie goed van pas komen: het kan zijn dat je potentiële werkgever iemand zoekt die wanneer nodig ook achter de kassa te hulp kan schieten.

Heb je een opleiding in de detailhandel, dan staat dit natuurlijk uitstekend op je cv. Laat ook andere ervaring niet weg: een gat in je cv kun je het beste voorkomen.

Bovendien kan jarenlang werken bij een heel ander bedrijf toch je loyaliteit onderstrepen, ook al is het niet in dezelfde branche.

Andere tips voor je cv en sollicitatie

Heb je kennis van de producten die de winkel aanbiedt, dan kan dit ook in je voordeel werken. Ga je bij een winkel met games werken, dan kun je bijvoorbeeld vermelden dat je zelf graag games speelt.

Stel je cv hierbij wel naar waarheid op: het kan zijn dat je tijdens je sollicitatiegesprek wat dingen gevraagd worden na aanleiding van je cv. Het laatste wat je dan wilt, is dat duidelijk wordt dat je cv niet naar waarheid is geschreven.

Lees in de Nationale Beroepengids nog eens na wat er van je verwacht wordt, en schrijf je cv aan de hand van deze informatie en ons voorbeeld cv. Meer tips voor tijdens het solliciteren vind je op onze sollicitatie trends 2022 pagina.