CV Maken: De Complete CV Gids

Een gratis cv maken is makkelijk en duidelijk met deze CV Gids. Hier staan de meest gebruikelijke, officiële CV standaarden overzichtelijk uitegewerkt in kleine stapjes. Zo begin je makkelijk en snel en is jouw cv dalijk 100% in orde.

Kies het cv format dat voor jou relevant is:

Chronologisch cv (95% kiest chronologisch)
Vaardigheden cv
Europass cv

Engels CV Voorbeeld Engels CV Voorbeeld Engels CV Voorbeeld Engels CV Voorbeeld

Inhoud Curriculum Vitae (CV)

Een cv heeft de volgende onderdelen:

 1. Persoonlijke gegevens
 2. Profielschets
 3. Werkervaring
 4. Opleidingen
 5. Vaardigheden & Competenties
 6. Neven activiteiten
 7. Referenties

 

1. Persoonlijke gegevens

Hier noteer je de volgende, persoonlijke gegevens:

 • Voor- en achternaam
 • Adres
 • Telefoonnummer
 • e-mailadres
 • Nationaliteit
 • Rijbewijs

 

2. Profielschets (optioneel)

Beschrijf in enkele zinnen wie je bent, door te beschrijven wat je doet, gedaan hebt en wat je wilt gaan doen (wat zoek je/waar solliciteer je naar?).

 

3. Werkervaring

Noteer de verschillende functies die je hebt vervuld, beginnend met de meest recente. Werk zo verder terug in de tijd.

Noteer per functie:

 • Data dienstverband (jaar & maand)
 • Bedrijf en plaats
 • Functie

Beschrijf per functie:

   1. Beschrijf in een paar zinnen je functie inhield en wat je daar gedaan hebt. Waar mogelijk onderbouw je met cijfers om je prestaties te onderschrijven,
   2. Beschrijf je verschillende taken & verantwoordelijkheden van die functie

Tips voor het opstellen van je cv :

 

Een foto

Een goede, nette foto kan en doet het goed! Een foto zal alleen goed staan als de foto zelf ook goed is gemaakt.

Daarom een aantal tips:

   • Gebruik een foto met een neutrale achtergrond (een witte/getinte muur).
   • Zorg dat je nette kleding aan hebt en er vrolijk uitziet op de foto.Bij het zelf maken van een foto is het belangrijk dat je goed daglicht gebruikt. Het beste is de het/het licht van voren op je te hebben schijnen. Dit zorgt er ook voor je geen schaduwen krijgt in je gezicht.
   • Zorg ook dat je je prettig voelt bij het maken van de foto. Maak genoeg foto’s zodat je de beste kunt kiezen.

 

Jouw online profiel

Zoek ook in combinaties in Google waarmee jij denkt gevonden te kunnen worden en bekijk de resultaten.

Wat tref je aan? Ben je hier tevreden mee? Openbare Social Media profielen kun je zelf aanoassen (houd die feest foto’s prive of afgeschermd voor publiek).

Bij Google kun je handmatig resultaten laten verwijderen die op jouw naam naar voren komen. Mocht het ernstig zijn..

Neven activiteiten

Neven/andere activiteiten zijn van toegevoegde waarde op je CV. Deze tips gratis tip voor het maken van je CV zijn van professionele voorbeelden afgeleid. Deze activiteiten zeggen vaak veel op je persoonlijke interesse. Hiernaast geven ze ook je kwaliteiten en ervaring aan die je opdoet in deze activiteiten.

Voordat je CV klaar is

Controleer goed of je persoonlijke gegevens kloppen. Staat je huisnummer, geboorte datum en ook je e-mail adres goed vermeld?

Afhankelijk waarvoor je solliciteer is het email adres dat je gebruikt ook belangrijk. In wat zakelijkere omgevingen staat een hotmail adres minder professioneel.

Gebruik bij voorkeur je volledige naam (voornaam.achternaam@gmail.com). Heb je dit niet? Doe dit dan. Samen met een goede foto kun je hier voor jaren profijt van hebben. Laat automatisch alle email van je nieuwe email adres doorsturen naar je huidige email.

Verwijder je bankgegevens en BSN (SOFI nummer). Ga hier zorgvuldig mee om.

Controleer op spelling: Niets staat zo slordig als spellingfouten op je CV. Vaak lees je zelf over fouten heen; laat je CV door iemand anders nalezen + gebruik een gratis spellingchecker voor je CV.

Vergeet niet:

Jouw curriculum vitae is je visite kaartje!

Een recruiter of werkgever leest altijd eerst je CV en dan pas je brief.

Een CV maken kan op veel verschillende manieren. Veruit de meeste mensen gebruiken een CV gemaakt op chronologische volgorde, ofwel een chronologisch CV. Om snel aan de slag te kunnen, gaan wij jou gratis helpen bij het maken van deze CV.

Je kunt een CV maken over vaardigheden, een CV voor je netwek maar bijvoorbeeld ook een internationaal gericht CV (Europass-CV ). Die laatste is weer handig voor internationale werkgevers.

 

Gratis CV maken met een Gratis Generator

Voorbeelden gratis cv generatoren:

Europass CV
Uitzendburea.nl
Google Templates

*Bovenstaande cv tools zijn echt gratis.

*Veel ‘gratis cv generatoren’ zijn bijvoorbeeld enkel gratis te gebruiken zonder de design keuze of gebruiken andere lokkertjes. Advertenties en zoekresultaten kloppen vaak niet.

Wanneer je via onze cv generator (BETAALDE APP) een curriculum vitae opstelt dan kun je snel en voor niks in het bezit komen van een correcte CV. Je bespaart dus tijd en geld dat je weer kunt gebruiken in de zoektocht naar vacatures. Samen kunnen we een gratis CV maken waar je trots op kunt zijn. Een cv die je met een gerust hard naar elke onderneming kunt sturen.

Een goede curriculum vitea, oftewel cv? Daarvoor lees je op solliciteer.net advies van professionals op gebied van het maken van een cv en het solliciteren. Maak zelf een gratis cv met deze tool (betaald), voorbeelden en advies en zorg ervoor dat jij bij toekomstige sollicitaties zeker weet dat jou cv eruit springt! Wanneer wij jou gratis cv maken in onze cv generator, dan is je cv foutloos en zorgen we ervoor dat jou sterke punten goed opvallen.

Via onze website ben je binnen 10 minuten in het bezit van een perfecte cv! Je hoeft niet meer uren en uren zelf bezig te zijn met je cv maken maar kunt dit nu snel en eenvoudig doen via het internet. Zonder dat hier kosten of een registratie aan verbonden is kun je jouw cv downloaden en mee sturen met jou sollicitatie.
Ga nu jouw cv maken op onze site.

 

Hoe werkt een CV Generator?

Het enige wat u hoeft te doen is per onderdeel uw eigen gegevens invullen. Na het invullen van uw gegevens in een gekozen cv voorbeeld kunt u na het gratis cv opstellen het hele bestand downloaden in verschillende formaten.

U betaalt niets en geen reclame. Snel, gratis jouw cv schrijven.

Solliciteer.net is er om online gratis een cv te maken in Word bestanden. Wanneer u een cv wilt maken kunt u:

   1. Een voorbeeld Voorbeeld CV downloaden (.doc).
   2. Zelf in Word vult u uw eigen persoonsgegevens, opleidingen, werkervaring en hobby’s/activiteiten in.
   3. Houd cv voorbeelden pagina erbij zodat u goede voorbeelden bij de hand heeft.
   4. Uw cv is klaar!

Je wilt graag een cv dat eruit springt, duidelijk en overzichtelijk is. Hiermee zul je vaker op gesprekken worden uitgenodigd en de baan krijgen waar je voor gaat.