Sollicitatiebrief Automonteur

automonteur aan het werk onder de brug

Als je gaat solliciteren als automonteur is een voorbeeld sollicitatiebrief automonteur erg handig om hierbij te gebruiken. Het zelf schrijven van een motivatie- of sollicitatiebrief vinden veel mensen lastig, simpelweg omdat niemand dit eigenlijk vaak doet.

Om je wel snel op weg te helpen naar je nieuwe baan hebben we een voorbeeldbrief gemaakt. Deze kun je eenvoudig aanpassen naar jouw gegevens en situatie en zondig versturen.

Zie ook: CV voorbeeld automonteur

Sollicitatiebrief Automonteur 1

Ervaren monteur


Sergio van Dijk
Warandelaan 126
4332 DB Haarlem

Sahmet Yilmaz
Vismarktstraat 83
1485 CG Arnhem

Haarlem, [Huidige Datum]

Betreft: Vacature Automonteur

Geachte heer Yilmaz,

Met groot enthousiasme las ik uw advertentie in de Volkskrant van 3 juni voor de functie van automonteur bij uw bedrijf. Graag wil ik via deze weg mijn interesse kenbaar maken en u overtuigen van mijn geschiktheid voor deze rol.

Na het behalen van mijn diploma als 1e autotechnicus aan het ROC in Rotterdam in 2012, ben ik direct begonnen met werken bij het leerbedrijf waar ik stage liep. Inmiddels, na jaren waardevolle ervaring op te hebben gedaan, ben ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Uw specialisatie in Japanse automerken spreekt mij bijzonder aan en sluit goed aan bij de richting waarin ik me verder wil ontwikkelen.

In mijn huidige functie voer ik een breed scala aan onderhouds- en reparatiewerkzaamheden uit aan diverse personenauto’s. Hierbij werk ik zelfstandig en breng ik mijn expertise in elektronica en APK-keuringen in praktijk. Deze specialisaties onderscheiden mij van andere monteurs en hebben ertoe geleid dat ik regelmatig als projectleider word aangesteld. In deze rol combineer ik mijn technische vaardigheden met leiderschapskwaliteiten, zoals het motiveren van mijn team en het nemen van verantwoordelijkheid voor complexe projecten.

Ik ben ervan overtuigd dat mijn ervaring, gecombineerd met mijn drive en passie voor autotechniek, mij tot een waardevolle aanwinst voor uw team zal maken. Graag zou ik de gelegenheid krijgen om mijn motivatie en vaardigheden verder toe te lichten in een persoonlijk gesprek.

Ik zie uit naar uw reactie en hoop spoedig van u te horen.

Met vriendelijke groet,

Sergio van Dijk


Sollicitatiebrief Automonteur 2

Beginnend monteur

Deze brief legt de nadruk op uw recente opleiding, enthousiasme voor het vak, en uw bereidheid om te leren en te groeien in de rol van een beginnend automonteur. Het toont ook uw bewustzijn van het belang van het opdoen van praktische ervaring in de gespecialiseerde gebieden van het bedrijf.

Brief:

Sergio van Dijk
Warandelaan 126
4332 DB Haarlem

Sahmet Yilmaz
Vismarktstraat 83
1485 CG Arnhem

Haarlem, [Huidige Datum]

Betreft: Vacature Beginnend Automonteur

Geachte heer Yilmaz,

Na het lezen van uw vacature voor een beginnend automonteur in de Volkskrant van 3 juni, ben ik enthousiast over de mogelijkheid om mijn carrière te starten bij uw gerenommeerde garage. Met deze brief wil ik graag mijn sterke interesse in deze functie en mijn bereidheid om te leren en groeien binnen uw bedrijf kenbaar maken.

In [jaar], heb ik mijn opleiding tot automonteur succesvol afgerond aan het ROC in Rotterdam. Tijdens mijn opleiding heb ik waardevolle praktijkervaring opgedaan door middel van stages, waarbij ik me vooral heb gericht op het onderhoud en de reparatie van personenauto’s. Ik heb een sterke basis in zowel de mechanische als de elektronische aspecten van autotechniek.

Hoewel ik nieuw ben in het vakgebied, ben ik zeer leergierig en gemotiveerd. Mijn stage bij [naam stagebedrijf] heeft mij in staat gesteld om praktische vaardigheden te ontwikkelen in een werkplaatsomgeving. Ik ben bekend met de basisprincipes van auto-onderhoud, diagnose van problemen en klantenservice.

Uw specialisatie in Japanse automerken is een gebied waarin ik graag meer ervaring zou willen opdoen. Ik ben van mening dat de kennis en vaardigheden die ik bij uw bedrijf kan opdoen, een solide basis zullen vormen voor mijn toekomstige groei als autotechnicus.

Ik ben enthousiast over de kans om deel uit te maken van uw team en bij te dragen aan het hoge niveau van service en vakmanschap waarvoor uw garage bekend staat. Graag zou ik mijn motivatie en enthousiasme verder toelichten in een persoonlijk gesprek.

Ik kijk uit naar uw reactie en de mogelijkheid voor een kennismakingsgesprek.

Met vriendelijke groet,

Sergio van Dijk


Tips voor het Schrijven van je Sollicitatiebrief

  1. Begin Sterk en Persoonlijk: Begin je brief met een sterke openingszin waarin je je enthousiasme voor de rol en het bedrijf uitdrukt. Probeer indien mogelijk de brief te personaliseren door de naam van de ontvanger te gebruiken.
  2. Toon Relevante Ervaring en Vaardigheden: Benadruk je eerdere ervaringen en vaardigheden die relevant zijn voor de functie van monteur. Geef specifieke voorbeelden van taken of projecten waaraan je hebt gewerkt, met name die waar je trots op bent of die bijzondere uitdagingen met zich meebrachten.
  3. Laat Je Technische Kennis Zien: Praat over specifieke technische vaardigheden of kennis die je hebt, zoals ervaring met bepaalde soorten machines, gereedschappen, of software die relevant is voor de rol.
  4. Soft Skills Zijn Ook Belangrijk: Naast technische vaardigheden, benadruk ook soft skills zoals probleemoplossend vermogen, communicatievaardigheden, en de mogelijkheid om zowel zelfstandig als in teamverband te werken.
  5. Wees Specifiek Over Waarom Dit Bedrijf: Geef aan waarom je juist voor dit bedrijf wilt werken. Toon aan dat je onderzoek hebt gedaan naar het bedrijf en uitleggen waarom je denkt dat je goed bij het bedrijf past.
  6. Professionele Groei en Leerwensen: Als je op zoek bent naar mogelijkheden om verder te leren of te groeien in je vakgebied, vermeld dit dan. Dit toont aan dat je investeert in je professionele ontwikkeling.
  7. Afsluiting met Call-to-Action: Eindig je brief met een oproep tot actie, zoals de wens om je brief verder toe te lichten in een persoonlijk gesprek.
  8. Correctheid en Professionaliteit: Zorg ervoor dat je brief vrij is van typ- en grammaticafouten. Een nette en professionele presentatie van je brief weerspiegelt je aandacht voor detail.
  9. Contactgegevens: Zorg ervoor dat je contactgegevens duidelijk zijn vermeld, zodat de werkgever gemakkelijk contact met je kan opnemen.

Deze tips helpen je een overtuigende en professionele sollicitatiebrief te schrijven die je kansen om opgemerkt te worden door potentiële werkgevers kan vergroten.