Voorbeeld Sollicitatiebrief Timmerman

Timmerman Wanneer je gaat solliciteren als timmerman voor een nieuwe baan, of je wanneer je begint als timmerman, is een voorbeeld sollicitatiebrief timmerman erg handig. Het zelf schrijven van een motivatie- en/of sollicitatiebrief is voor velen lastig, enkel omdat niemand deze echt vaak schrijft.

Om jou wel snel op weg te helpen naar je nieuwe baan hebben we daarvoor speciaal een voorbeeldbrief gemaakt. Deze kun je eenvoudig aanpassen naar jouw eigen gegevens en situatie

Onze tip: Zowel de sollicitatiebrief als het CV Voorbeeld Timmerman zijn enkel voorbeelden. Om voor jou een goede brief te maken raden we aan je eigen expertise in zowel de brief als het cv duidelijk te beschrijven. Zo krijg je toch een persoonlijke en goede brief in een handomdraai! Let er op dat een sollicitatiebrief nooit langer is dan een A4.

Voorbeeld Sollicitatiebrief Timmerman

Sollicitatiebrief timmerman
Stef Janssen
Watersingel 6a
4567 PK Ede
06-12345678

Bouwbedrijf TECH
T.a.v. M. ten Doel
Kasteelstraat 2
8734 Arnhem

Ede, 29 maart 2019

Betreft: sollicitatie naar de functie van timmerman

Geachte meneer/mevrouw Ten Doel,

Naar aanleiding van de vacature op uw website stuur ik deze mail. Mijn naam is Stef Janssen, 27 jaar en ik ben een allround timmerman. Iedere dag weer zorg ik samen met mijn collega’s van Bouwbedrijf van Walsem voor tevreden klanten, door de juiste onderhoudswerkzaamheden te verrichten.

Toen ik op 1 september juli 2010 enthousiast begon aan mijn mbo-opleiding Timmerman, besefte ik mijn passie voor het vak. Toch ben ik er onbewust altijd mee bezig geweest: ik timmerde vroeger mijn eigen konijnenhok, repareerde graag zélf mijn kamerdeur en mijn tiende verjaardagscadeau was dan ook een uitgebreide gereedschapskist. Ik kon mezelf uren vermaken met een stel spijkers, schroeven, potloden en meetlinten.

Op 20 juni 2013, toen ik mijn opleiding succesvol afrondde, kon ik mijn geluk niet op. Ik kreeg een fulltime baan aangeboden bij mijn huidige stagebedrijf. Ik heb bijna vijf jaar met plezier gemonteerd, bestudeerd, gerepareerd en alle andere onderhoudswerkzaamheden die ik inmiddels heb geleerd.

Toen ik de vacature las, werd ik meteen enthousiast. De uitdaging waar ik naar op zoek ben, is precies wat deze vacature beschrijft. Mensen om mij heen typeren mij als ‘’harde werker’’, ‘’gedreven’’ en ‘’nuchter’’. Tijdens mijn opleiding heb ik me gespecificeerd in nieuwbouw, wat ik terugzie komen als een pré in de omschrijving. Ik beschik over een gezonde dosis doorzettingsvermogen, optimisme en zelfstandigheid en het lijkt me dan ook een aantrekkelijke uitdaging om te komen werken uw bedrijf.

Mijn huidige collega’s zien mijn interesses groeien in de richting nieuwbouw, een werkzaamheid dat mijn huidige werkgever me niet kan bieden. Uw bedrijf en uw werkwijzen spreken me erg aan. Ik zou graag mijn opgedane kennis en ervaring toepassen bij uw bedrijf. Ik kan per 1 juli 2019 beginnen. Voor meer informatie verwijs ik u naar mijn curriculum vitae.

Ik zie uit naar uw reactie.

Met vriendelijke groet,

– handtekening-

Stef Janssen

Bijlage: curriculum vitae