Voorbeeld Sollicitatiebrief Timmerman

Timmerman

Wanneer je gaat solliciteren als timmerman voor een nieuwe baan, of je wanneer je begint als timmerman, is een voorbeeld sollicitatiebrief timmerman erg handig. Het zelf schrijven van een motivatie- en/of sollicitatiebrief is voor velen lastig, enkel omdat niemand deze echt vaak schrijft.

Om jou wel snel op weg te helpen naar je nieuwe baan hebben we daarvoor speciaal een voorbeeldbrief gemaakt. Deze kun je eenvoudig aanpassen naar jouw eigen gegevens en situatie

Onze tip: Zowel de sollicitatiebrief als het CV Voorbeeld Timmerman zijn enkel voorbeelden. Om voor jou een goede brief te maken raden we aan je eigen expertise in zowel de brief als het cv duidelijk te beschrijven. Zo krijg je toch een persoonlijke en goede brief in een handomdraai! Let er op dat een sollicitatiebrief nooit langer is dan een A4.

Voorbeeld Sollicitatiebrief Timmerman


Stef Janssen
Watersingel 6a
4567 PK Ede
06-12345678

Bouwbedrijf TECH
T.a.v. M. ten Doel
Kasteelstraat 2
8734 Arnhem

Ede, 29 maart 2019

Betreft: sollicitatie naar de functie van timmerman

Geachte meneer/mevrouw Ten Doel,

Naar aanleiding van de vacature op uw website stuur ik deze mail. Mijn naam is Stef Janssen, 27 jaar en ik ben een allround timmerman. Iedere dag weer zorg ik samen met mijn collega’s van Bouwbedrijf van Walsem voor tevreden klanten, door de juiste onderhoudswerkzaamheden te verrichten.

Toen ik op 1 september juli 2010 enthousiast begon aan mijn mbo-opleiding Timmerman, besefte ik mijn passie voor het vak. Toch ben ik er onbewust altijd mee bezig geweest: ik timmerde vroeger mijn eigen konijnenhok, repareerde graag zélf mijn kamerdeur en mijn tiende verjaardagscadeau was dan ook een uitgebreide gereedschapskist. Ik kon mezelf uren vermaken met een stel spijkers, schroeven, potloden en meetlinten.

Op 20 juni 2013, toen ik mijn opleiding succesvol afrondde, kon ik mijn geluk niet op. Ik kreeg een fulltime baan aangeboden bij mijn huidige stagebedrijf. Ik heb bijna vijf jaar met plezier gemonteerd, bestudeerd, gerepareerd en alle andere onderhoudswerkzaamheden die ik inmiddels heb geleerd.

Toen ik de vacature las, werd ik meteen enthousiast. De uitdaging waar ik naar op zoek ben, is precies wat deze vacature beschrijft. Mensen om mij heen typeren mij als ‘’harde werker’’, ‘’gedreven’’ en ‘’nuchter’’. Tijdens mijn opleiding heb ik me gespecificeerd in nieuwbouw, wat ik terugzie komen als een pré in de omschrijving. Ik beschik over een gezonde dosis doorzettingsvermogen, optimisme en zelfstandigheid en het lijkt me dan ook een aantrekkelijke uitdaging om te komen werken uw bedrijf.

Mijn huidige collega’s zien mijn interesses groeien in de richting nieuwbouw, een werkzaamheid dat mijn huidige werkgever me niet kan bieden. Uw bedrijf en uw werkwijzen spreken me erg aan. Ik zou graag mijn opgedane kennis en ervaring toepassen bij uw bedrijf. Ik kan per 1 juli 2019 beginnen. Voor meer informatie verwijs ik u naar mijn curriculum vitae.

Ik zie uit naar uw reactie.

Met vriendelijke groet,

– handtekening-

Stef Janssen

Bijlage: curriculum vitae


Voorbeeld Sollicitatiebrief Timmerman 2

Jan Jansen
Bosweg 12
1234 AB Houtstad

De Bouwmeesters BV
T.a.v. de heer Pieter de Vries
Industrieweg 10
5678 CD Bouwstad

Houtstad, [Huidige Datum]

Betreft: Sollicitatie naar de functie van Timmerman

Beste heer De Vries,

Met enthousiasme las ik uw vacature voor een ervaren timmerman op de website van De Bouwmeesters BV. Graag solliciteer ik naar deze functie, overtuigd dat mijn vaardigheden en ervaring een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan uw team.

Na het behalen van mijn diploma in timmerwerk aan het Technisch College Houtstad in 2015, ben ik aan de slag gegaan bij Houtwerken Janssen, een lokaal timmerbedrijf. In de afgelopen jaren heb ik uitgebreide ervaring opgedaan in diverse aspecten van het timmervak, waaronder het vervaardigen van maatwerk meubilair, het uitvoeren van fijn houtsnijwerk en het verrichten van algemene bouw- en timmerwerkzaamheden.

Wat mij vooral aantrekt in de functie bij De Bouwmeesters BV, is de nadruk op kwaliteit en vakmanschap in combinatie met innovatieve projecten. Ik ben altijd op zoek naar manieren om mijn vaardigheden verder te ontwikkelen en ik geloof dat werken bij uw bedrijf mij deze kans zal bieden.

In mijn huidige rol heb ik niet alleen technische vaardigheden ontwikkeld, maar ook bewezen dat ik goed kan samenwerken in een team en effectief kan communiceren met zowel collega’s als klanten. Ik ben bekend met het werken volgens strikte veiligheidsvoorschriften en streef altijd naar het leveren van werk van de hoogste kwaliteit.

Ik ben enthousiast over de mogelijkheid om mijn passie voor timmerwerk en mijn vakmanschap in te zetten bij De Bouwmeesters BV. Graag zou ik in een persoonlijk gesprek mijn motivatie verder toelichten en bespreken hoe ik kan bijdragen aan de succesvolle realisatie van uw projecten.

Ik kijk uit naar uw reactie en hoop op een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek.

Met vriendelijke groet,

Jan Jansen


Tips voor het schrijven van je sollicitatiebrief

  1. Duidelijke Opening: Begin je brief met een sterke openingszin waarin je je enthousiasme voor de functie en het bedrijf uitdrukt.
  2. Relevante Ervaring: Licht je ervaring en vaardigheden toe die direct relevant zijn voor de functie waarop je solliciteert.
  3. Onderzoek het Bedrijf: Laat zien dat je onderzoek hebt gedaan naar het bedrijf en leg uit waarom je graag voor dit specifieke bedrijf wilt werken.
  4. Persoonlijke Kwaliteiten: Benadruk je persoonlijke kwaliteiten, zoals teamwork, communicatievaardigheden en probleemoplossend vermogen, die waardevol zijn voor de functie.
  5. Professionele Opmaak: Zorg voor een nette en professionele opmaak van je brief. Gebruik een duidelijke structuur, vermijd spelfouten en gebruik een formele toon.