Door een werkgever gevonden worden, doe je zo:

sollicitanten wachtend op een sollicitatiegesprek

Het versturen van je CV naar de vacatures die je online tegenkomt, is een groot onderdeel bij het zoeken naar werk. Is dit genoeg om jouw droombaan te vinden? Je wordt er al snel moedeloos van als het niet direct veel oplevert.

Het inzetten van Sociale Media en direct solliciteren op vacatures zijn twee bekendste voorbeelden om een baan te vinden.

In dit artikel bekijken hoe je jezelf kunt wegzetten als betere kandidaat en zojuist gevonden te worden door werkgevers waar jij het liefst wilt werken.

Hieronder een aantal tips over hoe jij die baan aanbiedingen naar je toe laat komen! Er is veel over te vertellen, daarom hier een korte en krachtige tips om je op weg te helpen.

Instellen van job-alerts

Dit is vast heel herkenbaar voor jou. Iedere keer wanneer je zoekt op vacatures kom je dezelfde na vacatures keer op keer weer tegen. Je hebt misschien meerdere vacaturesites beken maar krijgt je nog steeds dezelfde resultaten? Dit is een bekende crisis bij het zoeken van die droom job! Alleen het doorzoeken van deze eindeloze, dezelfde stroom vacatures gaat je niet snel helpen aan die droomjob.

Als je naar al deze vacatures solliciteert (die al dan niet een top baan zijn), kan een recruiter de indruk krijgen dat je toch niet serieus bent door juist op iedere vacature te solliciteren.

Hoe kan je dan het beste aan de slag? Stel bij Google alerts de juiste vacatures in, zodat je direct de passende vacatures krijgt gemaild wanneer deze op internet verschijnen! Dit scheelt je als snel uren aan zoeken per dag en zorg dat je er vroeg bij bent! Door je tijdsbesparing kan je je tijd beter inzetten op de voor jou de voor jou perfecte vacatures.

Opzetten van een persoonlijk merk

stagiair cv foto

Je hebt het wellicht vaker gehoord of gemerkt maar er wordt gepraat over ‘personalbranding’. Wat is dat nu precies? In de moderne maatschappij maakt (of breekt) een persoonlijk merk (imago) je, zo ook online.

Het persoonlijke merk is geen onderdeel van het traditionele solliciteren en recruitment, laten we dat voorop stellen. Maar zoals je weet zijn recruiters en werkgevers online erg actief met het zoeken van nieuw personeel. Hier doe jij je voordeel mee door nu online op te gaan vallen.

Het jezelf geven van een ‘persoonlijk’ merk en dit te verspreiden of social media stelt werkgevers en recruiters in staat jou makkelijker te vinden en te contacteren. Zo hoef jij niet zo hard achter de vacatures te hollen!

Stap 1 is hierbij het schrijven van artikelen over jezelf, je ervaringen en kennis van het veld waarin je werkt. Google dit later eens terug, en je ziet de kracht van het branden al snel in de zoekresultaten!

CV Keywords

cv keywords

Dit een is vrij standaard tip, desalniettemin, heel belangrijk. De beste kandidaten kunnen zich ook nogal eens goed te kort doen als het op hun cv aankomt. Een slecht geschreven cv met slechte zoekwoorden betekent dat werkgevers je moeilijker gaan vinden.

Als je zoekwoorden te dun voorkomen, dan gaat het ook al niet echt de goeie kant op. Denk goed na over de zoekwoorden die je gaat gebruiken door termen en variaties te overwegen die worden gebruikt om jouw baan te beschrijven, of hoe juist een recruiter de baan zou beschrijven.

Vergeet niet je vaardighedenlijst, gereedschappen of software kennis die je hebt. Dit zijn goede termen waarop je juist gevonden wordt.

Wordt een influencer

Door een online influencer te worden (of in ieder geval actief te worden) krijg je aandacht van potentiële werkgevers. Het zijn van een “influencer” houd in dat jij je kennis deelt met jouw doelgroep.

Door je kennis online te delen zul je opgemerkt gaan worden. Artikelen die je schrijft worden gedeeld, mensen reageren en starten discussies bij jouw artikelen. Dat is wat je wil! Zo krijg je op den duur meer en meer exposure naar recruiters, werkgevers en je vakgenoten.

Schrijven van een artikel zou je ongeveer een uur moeten kosten, waarna je deze op socialmediakanalen zet. Niet gek veel werk! Je persoonlijke merk maak je zelf door je inzichtelijke kennis te laten zien! Handig om tijdens de sollicitatie naar te verwijzen.

Zorg dat je GEWILD wordt

Met het worden van een influencer schijn je een compleet nieuw licht op je solliciteren. Het beeld en de kennis die je uitdraagt zal mensen aantrekken die zich met jou willen gaan associëren. Anders dan zoveel mogelijk Cv’s sturen, kun je met je eigen merk je doelgroep interesseren die zich met jouw wilt gaan associëren (en rekruteren).