Voorbeeld Sollicitatiebrief

Het is wat moeilijker om een sollicitatiebrief te schrijven zonder voorbeeld en daarom hebben wij verschillende voorbeeld sollicitatiebrieven gemaakt, die je kunt gebruiken voor het schrijven van je eigen brief.

Waarom een voorbeeld sollicitatiebrief gebruiken?

Veel mensen schrijven niet vaak een sollicitatiebrief (of motivatiebrief) maar zo nu en dan wel nodig. Om een goede sollicitatiebrief te schrijven ben je dan ook vaak lang bezig. Een brief opzetten, herschrijven, aanpassen en ga zo maar door. Het is daarom heel handig een voorbeeld sollicitatiebrief te gebruiken. Door te kijken naar voorbeelden kom je zelf ook op goeie ideeën voor jouw brief. Het is natuurlijk belangrijk dat de brief die je zelf schrijft op jezelf van toepassing is.

Sollicitatiebrief voorbeeld: 1

J.E. Naam
Straatnaam 224
1234 AB  WOONPLAATS

Kunneman Vandenbroek
Recruitment Solutions BV
Marconibaan 1 d
3439 MR  NIEUWEGEIN

Woonplaats, datum

Betreft: Sollicitatie Administratief medewerker bedrijf / medewerker klantenservice

Geachte heer/mevrouw,

Op de website van uw organisatie heb ik gezien dat … op zoek is naar gegadigden voor de functies van administratief medewerker klantbedrijf en medewerker klantenservice. Ik zou graag op beide functies willen solliciteren.

Tot oktober dit jaar ben ik werkzaam geweest als administratief medewerker bij … in Delft. Daarvóór heb ik ruim 6 jaar in de reisbranche gewerkt, waarvan de laatste anderhalf jaar bij de afdeling Customer Services van reisorganisatie ….

Wat mijn opleiding betreft, ik beschik over een afgeronde opleiding Toerisme op MBO-3-niveau. Tijdens mijn stageperiode voor deze opleiding heb ik zowel ervaring opgedaan bij een reisbureau als bij een reisorganisatie. Bij beide was een representatieve en klantgerichte instelling erg belangrijk. Voor gedetailleerdere informatie over mijn opleiding en werkervaring verwijs ik u naar bijgevoegd cv.

Ik zou het heel erg leuk vinden om bij uw organisatie aan de slag te gaan als administratief medewerker klantbedrijf of medewerker klantenservice. Beide functies lijken me interessant. Graag ga ik de uitdaging aan om de klanten van uw bedrijf zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Gaarne hoop ik binnenkort iets van u te vernemen.

Met vriendelijke groet,

Naam

online gratis een cv maken

 

CV Voorbeeld
Review Date
Reviewed Item
Voorbeeld sollicitatiebrief
Author Rating
51star1star1star1star1star
Comments are closed.