Vacaturesites

Vacaturesites zijn nog steeds het belangrijkste kanaal voor werkgevers om geschikte personeel te vinden. Na vacaturesites als belangrijkste bron worden gevolgd door sociale media en kort daarop het netwerk van bedrijven en haar personeel. Via online vacaturesites kun je je snel en gericht zoeken uit een groot aanbod van vacatures. Daarnaast zijn vacaturesites erg handig voor het orienteren op een beoogde branche,bedrijf en vacature. De grootste en meest bezochte vacaturesite is de bekende grote blauw/oranje website van Nationalevacaturebank. Driekwart van de werkzoekenden gebruikt deze site bij zijn of haar zoektocht naar een nieuwe baan. Bijna 60% van de werkzoekenden maakt gebruik van Monsterboard gevolgd door de 40% die kiest voor Werk.nl.

Meest populair:

Specifieke Vacaturesites

Starters
Startersvacatures.nl


Traineeships

Traineeshipsoverzicht.nl

Regionale vacaturesites

Regionale vacaturesites zijn meestal gericht op een bepaalde stad of regio en hebben daardoor vaak een beter en groter aanbod in de regio. De redenen hiervoor is dat de vacature websites zoals Nationalevacaturebank erg hoge kosten rekenen voor het plaatsen van advertenties. Dit is voor grote bedrijven vaak geen probleem, voor een lokale ondernemen kan dat al snel te veel zijn. Ook heeft het minder nut om landelijk te adverteren voor een regionale vacature.

Wat ga je verdienen?

Het is te betreuren dat bedrijven amper duidelijkheid geven over een salarisindicatie. Immers is het salaris voor velen de enige reden om naar werk te zoeken. Dit komt vaak pas aan bod tijdens het gesprek en vaak nader bepaald is een vervolg gesprek. Voor een salarisindicatie kun je terecht bij Loonwijzer.

Vacatures per stad

Vacatures in Rotterdam
Bijbaan Groningen
Horeca vacatures in Nijmegen
Technische vacatures in Eindhoven
Bouw vacatures in Amsterdam

Vacatures IT

Bonque.nl