Werken bij Deliveroo

Deliveroo logo

De ideale bijbaan voor studenten uit binnen- en buitenland, maar ook zeker als aanvullend inkomen naast een andere baan. Werken met Deliveroo betekent dat je gaat werken op basis van een overeenkomst van opdracht. Dit kan op 2 manieren:

Werken zonder Kvk Inschrijving bij Deliveroo

 • Regular riding: Je kunt in dat geval per vier weken €610,56 verdienen. Bereik of overschrijd je dit limiet, dan wordt je account tijdelijk geblokkeerd, tot de vier weken voorbij zijn. Doe je dit twee keer? Dan kun je alleen met Deliveroo verder werken als limitless rider.

Werken met KvK inschrijving bij Deliveroo

 • Limitless riding: Bezorg zonder limiet. We vereisen dan een KvK- en BTW-nummer. Je kunt deze nummers verkrijgen door je te registreren bij de Kamer van Koophandel. Let op: wanneer je geen EEA nationaliteit hebt, is dit je enige optie om te werken met Deliveroo.

deliveroo riders riding together

Wat verdient Deliveroo per uur?

Wat je uiteindelijk verdient per uur ligt helemaal aan wanneer je werkt (peak / non-peak) en of je besluit aaneengesloten bestellingen te accepteren. Volgens Deliveroo streven zij naar gemiddelde verdiensten van 11-13 EUR per uur  (Bron: Deliveroo)

Wat je verdient kan per stad variëren. Zo is het bijvoorbeeld sneller van A naar B in een rustige stad vergeleken met een stadscentrum zoals Amsterdam.

Wat verdient Deliveroo echt?
Riders vertellen ons dat ze gemiddeld 10 euro per uur verdienen op normale (niet-piek) tijden, en rond de 20 euro per uur op drukke tijden.
Heb jij andere ervaringen? Laat het ons weten in de comments!

Hoe zijn de verdiensten opgebouwd?
Voor elke bezorging die je aangeboden krijgt ontvang je een fee die is gebaseerd op de afstand en de tijd die het je kost om een bestelling van A naar B, en in geval van een stacked order naar C, te bezorgen.

Wat heb je minimaal nodig om te werken bij Deliveroo:

Vervoersmiddel:

 • Fiets
 • Scooter
 • Brommer
 • E-bike

Tas om voedsel in te vervoeren
Deliveroo tas
Andere tas (hou goed rekening met het minimale formaat)

Smartphone
Android 4.3 of nieuwe
iOS

Hoe kom je aan een Rider Kit?

De Kit die je gebruikt om bestellingen te bezorgen moeten aan de veiligheids- en kwaliteitsstandaarden van Deliveroo voldoen.  Heb je geen Kit tot je beschikking, dan is er een mogelijkheid om deze in de webshop van Deliveroo te bestellen.

Wie werken er bij Deliveroo?

Door Deliveroo werknemer statistieken

 • Gemiddelde rider is 24 jaar
 • Werkt gemiddeld 12 uur per week
 • 72% is man
 • Verdiensten gemiddeld 12,60 euro per uur
 • 25% van de riders spreekt Engels tijdens het werk

Voordelen van werken bij Deliveroo

– “In de platformeconomie wordt er niet per uur, maar per klus betaald. Zijn er geen klussen, dan verdien je niets. Op de Deliveroo-app kan je zelfs niet inloggen als er teveel bezorgers op de been zijn”, zegt Rens Lieman (bron: Nu.nl).

– Werk wanneer jij wilt en kunt. Ben vrij wanneer je wilt.

– De sollicitatie is meer een formaliteit dan een sollicitatiegesprek.

– Deliveroo stuurt gratis de ‘rider kit’ op: jas, koeltas, helm en telefoonhouder.

– Voor de meesten riders is het een tweede baan of bijbaan en de mogelijkheid om zo wat bij te verdienen.

Nadelen van werken bij deliveroo

Het werkgeversrisico wordt afgewenteld op de rider. Die mist sociale zekerheden zoals pensioenopbouw, ouderschapsverlof en karige carrièremogelijkheden.

Als je van fysieke activiteit houdt en graag op jezelf bent, is bezorgen de baan voor jou!

 • weinig contact met collega’s

Hoe meld ik me aan bij Deliveroo?

Ga naar deze link en meld je direct aan bij Deliveroo. De blofte van bonussen tot 100 euro na je eerste 30 bestelingen bestaat echter niet meer.

Op het moment zijn bij Deliveroo wachttijden om door het sollicitatieprocess heen te gaan. Ook zijn maar in een beperkt aantal steden nieuwe riders voor Deliveroo nodig.