Stage lopen op Curaçao!

5 Redenen waarom dit een fantastisch idee is!

Krijg jij voor je opleiding de kans om stage te lopen op Curaçao? En weet jij nog niet of je dit gaat doen of dat je liever in Nederland blijft? Curaçao is een heerlijk zonnig eiland met prachtige stranden, een gezellige sfeer, leuke bedrijven en je komt er veel leeftijdsgenoten tegen die hier ook stage lopen. Dit zijn 5 redenen waarom het een uitstekend idee is om stage te lopen op Curaçao.

Goed voor je persoonlijke ontwikkeling

Door naar het buitenland te gaan, ben jij echt weg uit je eigen vertrouwde omgeving. Dit is erg goed voor je persoonlijke ontwikkeling. Je leert om je eigen keuzes te maken, op eigen benen te staan en maakt nieuwe vrienden en kennissen waar je op terug kunt vallen als je eigen familie niet in de buurt is. Niet al je beslissingen zullen even goed uitpakken, maar hier leer je van en groei je door. Dit maakt je zelfstandiger en zelfverzekerder. Bedrijven weten dit ook, daarom staat buitenlandervaring erg goed op jouw cv.

Onvergetelijke ervaring

Als jouw studiejaren al ver achter je liggen, heb je nog altijd prachtige herinneringen aan jouw tijd in de stropen. Stage lopen op Curaçao is echt een onvergetelijke ervaring. Je doet ervaring op bij een bedrijf in het buitenland, ontmoet nieuwe mensen, geniet van lekker eten, de zon en de zee en gaat op stap en pakt toffe feestjes mee. Er blijft genoeg tijd over naast je stage om lekker te relaxen op het strand en om te feesten, waardoor jouw stagetijd aanvoelt als een lange vakantie.

Andere cultuur leren kennen

Door een langere tijd in een voor jou onbekend land te verblijven, leer je veel meer over dat land. Vaak duurt je stage een paar maanden, waardoor je Curacao en haar inwoners goed leert kennen. Er wordt heel anders geleefd op het eiland. Dit is soms best wennen, maar maakt jouw ervaring ook een stuk waardevoller en rijker. De lokale bevolking is erg vriendelijk en relaxt en muziek vormt een essentieel onderdeel van de cultuur. Leer zeker een paar woordjes Papiaments zodat je het gesprek aan kunt gaan met wat lokale inwoners.

Nieuwe taal leren

Dat brengt ons direct bij het volgende voordeel van stage lopen op Curaçao. De meeste inwoners van het eiland spreken gewoon Nederlands in combinatie met Engels. De andere officiële taal van het eiland is het Papiaments. Deze taal bestaat uit een combinatie van Portugees, Spaans, Engels en Nederlands en kent haar oorsprong in de tijd van de slavernij. De lokale bevolking stelt het zeker op prijs als je een woordje Papiaments spreekt, want dit laat zien dat jij je in het land en de geschiedenis hebt verdiept. Voor vertrek kan je al een aantal weken een cursus volgen zodat je de basis onder de knie hebt.

Netwerk vergroten

Tenslotte bouw je een netwerk op tijdens je stage lopen op Curaçao waar je op een later moment in je leven op terug kunt vallen. Zowel jouw persoonlijke netwerk als zakelijke netwerk kan je goed uitbreiden op Curaçao. Je ontmoet namelijk heel veel nieuwe mensen. Misschien maak jij wel vrienden voor het leven! De andere stagiairs zitten vaak net als jij voor het eerst een lange periode in het buitenland, wat direct een band kweekt. Op je stageplek zelf leer je nieuwe collega’s kennen. Wie weet kennen zij weer mensen die jou na je studie aan een interessante baan kunnen helpen.