Het rijbewijs vermelden op het CV

Rijbewijs cvHet vermelden van het hebben van een rijbewijs op je cv is aan te raden. Het rijbewijs vermeld je in het rijtje bij je algemene persoonlijke gegevens. Hier meld je alle typen rijbewijs die voor de vacature relevant zijn. Voor veel vacatures ligt het niet voor de hand dat er een rijbewijs nodig is, waar dit later toch blijkt te zijn. Het is namelijk helemaal niet vanzelfsprekend dat iedereen een rijbewijs heeft. Het daarom vermelden van het rijbewijs te vermelden op het cv geeft je, in zekere mate een voordeel tijdens het solliciteren.

Ben je niet in het bezit van een rijbewijs? Ben je deze wel bereid te halen voor de functie? Geef dit dan duidelijk aan. Voor functies waar een rijbewijs een primaire eis is en geen ‘pré’ hoort het rijbewijs uiteraard al behaald te zijn voordat je solliciteert.

Hoe het rijbewijs te vermelden op het cv:


Hoe je het rijbewijs vermeld op het cv

Wil je bovenstaand voorbeeld in zijn geheel downloaden?

Soorten rijbewijs

Sollicitanten voor de beroepen zoals dat van een buschauffeur en vrachtwagenchauffeur doen er goed aan al hun specifieke rijbewijzen te vermelden. Wanneer je in het bezit bent van meerdere en andere rijbewijzen, zoals dat van een motor kun je dit voor het overzicht en duidelijkheid beter niet vermelden. Zo geef je geen verkeerd beeld af en kun je jezelf duidelijker laten zien als professional voor de vacature waarop je solliciteert

 

 

Wel of niet een rijbewijs op je cv vermelden is dus helemaal afhankelijk van de situatie waarin je je bevindt.

Professioneel chauffeur?

Neem dan een apart kopje om je rijbewijzen te vermelden. Zo kun je makkelijker per rijbewijs aangeven sinds wanneer deze is behaald en in elke functie en welke periode ervaring is opgedaan met dit rijbewijs. Ben je vrachtwagen chauffeur? Kijk dan eens hier voor een voorbeeld cv.

Comments are closed.