Het rijbewijs vermelden op het CV

Rijbewijs

Het rijbewijs vermeld je in het rijtje bij je persoonlijke gegevens. Hier meld je alle typen rijbewijs die voor jouw vacatures relevant zijn. Voor veel vacatures ligt het niet voor de hand dat er een rijbewijs nodig is, waar dit later toch blijkt te zijn. Het is niet vanzelfsprekend dat iedereen een rijbewijs heeft.

Is vermelden van het rijbewijs op CV nodig?

> Ja, het vermelden van het hebben van een rijbewijs op je cv is aan te raden. Het vermelden van het rijbewijs te op het cv geeft je, in zekere mate een voordeel tijdens het solliciteren

Ben je niet in het bezit van een rijbewijs? Ben je deze wel bereid te halen voor de functie? Geef dit dan duidelijk aan. Voor functies waar een rijbewijs een primaire eis is en geen ‘pré’ hoort het rijbewijs uiteraard al behaald te zijn voordat je solliciteert.

Hoe het rijbewijs te vermelden op het cv:

Hoe je het rijbewijs vermeld op het cv


Wil je bovenstaand voorbeeld in zijn geheel downloaden?

Soorten rijbewijs

Rijbewijs CV nieuw model

Sollicitanten voor de beroepen zoals dat van een buschauffeur en vrachtwagenchauffeur doen er goed aan al hun specifieke rijbewijzen te vermelden. Wanneer je in het bezit bent van meerdere en andere rijbewijzen, zoals dat van een motor kun je dit voor het overzicht en duidelijkheid beter niet vermelden. Zo geef je geen verkeerd beeld af en kun je jezelf duidelijker laten zien als professional voor de vacature waarop je solliciteert

Wel of niet een rijbewijs op je cv vermelden is dus helemaal afhankelijk van de situatie waarin je je bevindt.

Professioneel chauffeur?

Neem dan een apart kopje om je rijbewijzen te vermelden. Zo kun je makkelijker per rijbewijs aangeven sinds wanneer deze is behaald en in elke functie en welke periode ervaring is opgedaan met dit rijbewijs.