CV Voorbeeld Downloaden

Als je zelf een curriculum vitae (cv) gaat schrijven is het erg handig om een cv voorbeeld te bekijken (hoe meer, hoe beter), alvorens je aan het eigen cv begint. Je ziet al snel hoe anderen een sterk cv maken en hoe je zelf een net zo’n curriculum vitae kunt maakt.

Bekijk en download je Voorbeeld CV hier (.doc).

Voorbeeld CV afbeelding Voorbeeld CV afbeelding 2
> Download CV Voorbeeld 1 .doc
CV Voorbeeld 2.1 Voor het cv maken CV Voorbeeld 2.2 Voor het cv maken
Download CV Voorbeeld 2 .doc
  
> CV Voorbeeld 2018. doc
cv generator
Een CV maak je met de CV Generator
Een curriculum vitae maken via de generator kost slechts €2,95. Makkelijk en snel een eigen cv opstellen door je gegevens in te vullen. Je curriculum vitae is in een paar stappen klaar. Keuze uit 12 cv sjablonen en gratis cv templates die zijn geselecteerd door recruiters.
> Start de generator
CV Voorbeeld 4Voorbeeld CV 5
CV Voorbeeld 4.pdfVoorbeeld CV 5.pdf
CV Voorbeeld 4.docxCV Voorbeeld 5.docx

Tip: Geen zin om in Word alles aan te passen?

Maak dan eenvoudig een online cv door alle vragen te beantwoorden, download vervolgens je cv in Word en pdf.

Online een CV Maken

Het CV Maken: De Complete Handleiding

Het CV schrijf je voluit als Curriculum Vitae, wat letterlijk betekend “levensloop” in het Latijns. Hierin staat wie jij bent en wat je kwaliteiten zijn. In het CV zet je (relevante) feitelijke informatie: je werkervarin,- opleiding,- en kwaliteiten.

Stap voor stap meld vermeld je de informatie zoals je vaardigheden, ervaringen, kennis en werkniveau. Hiermee leg je nadruk op jouw kwaliteiten die relevant zijn voor de functie waarop je solliciteert.

Middels het curriculum vitae, in het Engels ook wel ‘resume’ genoemd,  wil je jezelf verkopen aan een werkgever. Daarvoor haal je jouw sterke punten naar voren en laat je je zwakkere punten wat op de achtergrond.

Het CV wordt vaak als eerste gelezen door een werkgever en is daarom cruciaal. Bijzonderheden en aanvullende informatie worden bewaar je voor het persoonlijk gesprek.

Inhoud van het cv:

 1. Persoonlijke gegevens
 2. Persoonlijk profiel
 3. Werkervaring
 4. Opleidingen
 5. Nevenwerkzaamheden
 6. Vaardigheden & Competenties
 7. Hobby’s en interesses
 8. Referenties

Opbouw van een standaard cv

Persoonlijke gegevens
Naam en voorletters:
Voornaam:
Adres:
Postcode en woonplaats:
Geboortedatum:
Geboorteplaats:
Nationaliteit:
Rijbewijs:
Telefoonnummer:
E-Mail:
LinkedIn profiel:
Website:
de Lange, M.
Merel
Gerard Doustraat 12
4132 WT Alkmaar
5 juni 1992
Den Haag
Nederlandse
Nee
+31611246778
m.delange@gmail.com
nl.linkedin.com/in/mereldelange.nl
www.mereldelange.wordpress.com
Opleidingen
September 2004 - 1 oktober 2009
Avans Hogeschool Breda, Accountancy

September 1998 - juni 2004
VWO, Onze Lieve Vrouwelyceum Breda
Werkervaring
Januari 2011 - heden
Penningmeester - Voetbalvereniging 'VVO', Den Helder
Taken: bijhouden ledenadministratie

july 2010 - heden
Administratief medewerker - Fitness First, Haarlem
Taken: telefoon aannemen, boekingen bijhouden, website up-to-date houden

1 april 2011 - 1 oktober 2011
Administratief Medewerker - De Vos Belastingadviseurs, Haarlem
Taken: het voeren en sluitend maken van klant administraties, verzorgen van de fiscale aangifte en het adviseren van klanten op fiscaal gebied

1 april 2010 - 1 oktober 2010
Stage Financiele Administratie - KPMG, Breda
Taken: het voeren en sluitend maken van klant administraties
Overige werkervaring
1 juli 2008 - 1 november 2010
Valet Parkeerder - Van der Valk, Schiedam
Werkzaam bij de valet parking.
Talenkennis
Nederlands, Engels, Duits, Spaans

2. Persoonlijk profiel

In het profielgedeelte stel jij jezelf voor in enkele zinnen. Wie je bent, wat kun je en waar ben je naar opzoek bent op werkgebied.

3. Werkervaring

Benoem relevante werkervaring zoals stages, vrijwilligerswerk en vakantiewerk. Je meest recente werkervaring staat bovenaan gevold door terug te werken in tijd.

Per bedrijf vermeld je:.

 • de werkzame periode
 • titel van je funmctie
 • bedrijfsnaam en plaats
 • taken en verantwoordelijkheden

Taken & verantwoordelijkheden beschrijf je kort en krachtig. Gebruik cijfers en percentages om de inhoud van je jobs concreter toe te lichten. Vermeld bijvoorbeeld voor hoeveel klanten je verantwoordelijk was of met welk percentage door jou bijdrage de omzet is gestegen.

– ‘Op jaarbasis leverde mijn Klantenservice-verbetervoorstel een besparing op van 850 werkuren, wat overeenkwam met een kostenbesparing van €28.000’.

Als je een langere carrière achter de rug hebt is het afhankelijk van de functie, vaak handig om alleen relevante werkervaringen te vermelden. Hierdoor wordt je cv niet te lang. Let er op dat je bij het curriculum vitae maken niet meer dan 2 pagina’s vol schrijft.

Heb je een tijd niet gewerkt? Vermeld dit dan op een positieve manier. Een paar voorbeelden voor gaten op je cv kunnen zijn; een lange reis. Je had bijvoorbeeld tijd nodig om over je carrière na te denken. Wat je ook vermeld, zorg dat de rede verkoopbaar en positief is

Nevenwerkzaamheden
Zoals vrijwilligerswerk, kun je er voor kiezen om dit te vermelden onder ‘Nevenwerkzaamheden’ maar ook bij je werkervaring.

Vaardigheden en Competenties
Competenties zijn niet zichtbaar, zoals het handelen van iemand. Wat zijn competenties en vaardigheden dan wel?

Het zijn de eigenschappen van gewenst en succesvol gedrag. Gedrag zelf is zeer zichtbaar. Echter, de eigenschappen van gedrag, juist dat, zijn de competenties.

Er worden zes competenties onderscheiden: kennis, vaardigheden, waarden en normen, motivatie en ambitie, persoonlijke kwaliteiten en aanleg & intelligentie.

Talenkennis
Hierbij geef je aan of je slecht/goed/uitstekend bent in woord en geschrift van een vreemde taal.

Hobby’s en Interesses
Interesses hobby’s op je cv vermelden is niet nodig. Het juist wel vermelden van je hobby’ss en interesses stelt je in staat op een heel subtiele manier een persoonlijke touch te geven.

Referenties
Bij het besluit om referenties direct te vermelden, is het handig de volgende gegevens te verwerken in een alinea, dan wel regel, aansluitend op het toegepaste onderdeel waarvoor de referent fungeert.

Voorbeeld:

Dhr. J. de Vos 020 – 2657865 Eigenaar drukkerij De Amsterdamse Pers, Amsterdam

Een samenvattende video over het Cv opstellen:

Hoe onderscheiden andere zich met hun CV?

Juist door veel voorbeelden te bekijken zie je welke elementen belangrijk zijn en wil overnemen. Wanneer je een sterk cv voorbeeld ziet, kun je direct van hier uit de gegevens aanpassen naar jouw persoonlijke gegevens, situatie en achtergrond.  De gratis cv templates die je hier vindt zijn in Microsoft Word. Zo kun je zelf snel aan de slag zonder gedoe met PDF’s. Vanuit de gratis voorbeeld curriculum vitae’s kun je snel en eenvoudig alle gegevens aanpassen aan jouw situatie. Maak gratis en in een kleine stap een net en stralend cv!

CV Tips

Foutloos cv
Ben je bijna klaar, laat dan iemand anders je cv lezen ter controle. Gebruik ook een spellingchecker voor de kleinte foutjes waar je overheen leest.

Lettertype
Gebruik 1 en maximaal 2 lettertypen. Zo houd je een nette en geordent overzichty. Kies een lettertypes dat veel in gebruik is, zoals: Times New Roman, Verdana of Arial.

Sociale Media
Sociale Media, zoals netwerksite LinkedIn, is perfect om meer op te vallen. Het het online platform dient als jouw digitale cv waardoor je naast beter kan zoeken, ook makkelijk gevonden kan worden. Link je digitaal cv daarom ook naar je LinkedIn-profiel.

Basis cv
Het hebben van een basis cv kan je veel energie besparen. Vanuit deze uitgebreidde cv versie kun je makkelijk onderdelen weglaten om per vacature een aangepast cv op te sturen. Daarbij laat je voor de vacature alle minder relevante zaken weg, waardoor je per vacature een relevant en passend cv, direct kunt opsturen.

Docx en PDF bestanden
Wanneer je aan je curriculum vitae werkt en deze af is, sla je hem altijd op als Docx bestand. Vanuit dit type file bestand kun je handig en overal werken.
Versturen van je cv doe je altijd als .PDF bestand.

Waarom als PDF?
Met het opslaan als PDF weet je zeker dat de ontvanger hetzelfde ontwerp, lettertype en inhoud exact hetzelfde ziet zoals jij je bestand hebt opgeslagen.

Sla je curriculum vitae en brieven op volgens een logische structuur. B.V: CV_Voornaam_Achternaam.docx (en .pdf voor het versturen)

Een net cv
Overbodig misschien om op te merken, maar toch: zorg voor een goed verzorgd geheel. Maak geen type- of spelfouten maar wees duidelijk, helder en direct. Voorkom dat diegene die jouw cv leest, naar bepaalde zaken moet gissen.

Hoewel sommige handboeken vertellen dat je cv niet langer dan 1 A4 mag zijn, is het vooral belangrijk dat je een duidelijk beeld van jezelf schets. Beknopt, maar volledig, zover het relevant is voor de openstaande functie. Twee A4’tje is geen zonde en voor sommige branches kom je er niet onderuit om je levenslijn op papier, langer te maken.

Denk bijvoorbeeld aan een IT’er die zijn kennis van programma’s wil opsommen. De ideale lengte van het cv, is de lengte die de recruiter precies vertelt wat hij wilt weten. Niets meer, niets minder.

Klaar met het CV?

Het belangrijkste is gedaan. Dan is het nu tijd voor het opstellen van een passende en begeleidende sollicitatiebrief.

Tip: zie onze sollicitatiebrief voorbeelden.

Online trainingen over solliciteren

De overheid website werk.nl biedt meerdere online trainingen aan. Na het volgen van deze training zul je meer opvallen en je zekerder voelen bij het solliciteren. De training is geheel gratis.

ipsum elit. sem, vel, libero quis luctus Donec at felis ipsum