Start met een CV Voorbeeld: Professioneel en Persoonlijk!

Compleet, Persoonlijk, Uniek

Gratis CV Voorbeelden in Word en PDF

Kies een cv voorbeeld dat bij je past. Deze sjablonen zijn ATS (Applicant Tracking Software)-vriendelijk. Ontwikkeld door ervaren recruiters en cv designers.

Laat je inspireren en durf op te vallen met een professioneel en sterk cv! Traditioneel of modern, het is altijd tijd voor een perfect cv.

1. Vul stap-voor-stap je gegevens in 2. Kies een van de vele cv templates 3. Download alle designs!

Of ga voor gratis: zelf aan de slag met een Word of PDF template, kies en download je gratis cv ontwerpen hier.

Gratis Word CV Voorbeelden

Een professioneel CV kun je prima maken beginnend met een leeg papier. Of kies juist een sterk cv voorbeeld om mee te beginnen. Naast strak ontworpen cv’s zijn er tal van andere keuzes en mogelijkheden. Blijf bij de basis en ga bijvoorbeeld voor een klassiek cv ontwerp. Ga helemaal los met je creativiteit en download een kleurrijk cv om mee te starten. Onderstaande voorbeelden zijn allemaal met Microsoft Word aan te passen. Kies voor het meest gekozen chronologische cv-model (van recent terug in de tijd) of kies juist een passend vaardigheden cv ontwerp. Aan de slag!

Top 3 Word Voorbeelden Gratis

CV Voorbeeld 2020 chronologisch
Chronologisch CV Voorbeeld 2020
chronologisch cv voorbeeld word
Chronologisch CV Word

Professionele CV Voorbeelden

voorbeeld cv met foto

Stockholm

Professioneel en strak design. Veel ruimte voor informatie en de optie om een foto toe te voegen.

Modern cv

Barcelona

Licht creatief ontwerp. Kies zelf hoeveel kleur je gebruik om je sterke kanten te belichten.

creatief cv

New York

Modern ontwerp. Een tijdlijn om je cv voortgang te accentueren. Inc iconen om ruimte optimaal te benutten.

blauw cv ontwerp voorbeeld

Milaan

Zakelijk, fris en stijlvol. Een elegant,neutraal en fris cv ontwerp zowel voor de zakelijk wereld als daarbuiten.

traditioneel cv voorbeeld

Santiago

Een perfecte balans tussen klassiek en vormgeving. Een veilige en keuze. Geschikt voor alle sectoren.

cv creatief

Vancouver

Eleganten creatief. Design accenten in harmonie met wit ruimte waardoor de leesbaarheid behouden blijft.

klassiek cv voorbeeld

Londen

Professioneel cv sjabloon.Fris, modern en leesbaar, hoeveel je ook schrijft. De beste en veiligste keuze all-round.

CV Voorbeeld modern

Amsterdam

Fris en modern cv ontwerp dat niet afleidt van de inhoud. Een werkelijk Nederlands ontwerp uit de polder.

Gratis CV Voorbeelden

De voorbeeld CV’s zijn zelf te maken (zie de cv-tool) als omgekeerde chronologisch cv, vaardigheden cv en het gecombineerd cv ontwerp. Het omgekeerde chronologisch model is het meest gebruikt. Hierbij ligt de nadruk op de meest recent ervaring. Toepasselijk ontwerp voor sollicitanten in iedere periode van zijn/haar carrière. Download ze vandaag nog, gratis.

Maak je CV

Wat is een CV?

Per definitie is een CV (= Curriculum Vitae, ofwel; Levensloop) een korte samenvatting van persoonlijke en professionele ervaringen, vaardigheden en genoten onderwijs die je gebruikt voor sollicitaties. De meeste werkgevers en recruiters vragen naast een cv ook om een sollicitatiebrief als onderdeel van een complete sollicitatie.

Iedere baan is anders. Het cv dat je gebruikt voor iedere sollicitatie zou daarom elke keer net iets anders moeten zijn. Zodra je een compleet en uitgebreid cv hebt gemaakt en alle onderdelen hebt afgewerkt, is je basis cv klaar. Basis cv? Om nu je cv te optimaliseren voor iedere specifieke job waarop je solliciteert, werk je vanuit de basis cv en haal je er onderdelen uit die irrelevant zijn voor de verschillende vacatures. Zo krijg je vanzelf verschillende versies van je cv. In feite heb je zo een levend en flexibel cv.

Welk CV layout kies ik?

Er zijn drie gangbare cv-layouts: het omgekeerde chronologisch cv, het vaardigheden cv en het gecombineerd cv. Het omgekeerd chronologisch cv format is verreweg het meest gebruikt omdat het je meest recente werkervaring of genoten onderwijs prioriteert. Een format geschikt voor kandidaten in ieder moment van hun carriere.

Het vaardigheden cv (ookwel functioneel cv) is geschikt voor mensen die vaardigheid gebaseerde beroepen uitoefenen. Ook geschikt voor kandidaten die de nadruk leggen op vaardigheden door gebrek aan gedegen werkervaring. Tevens een goede keuze voor personen die een carrièreswitch maken. Kortom: Omdat het vaardigheden onderdeel hier meer aandacht wordt gegeven dan de stukken van werk- en onderwijs ervaringen.

Het combinatie cv is de middenweg, met een balans tussen vaardigheden en ervaringen.

Hoe lang mag een CV zijn?

Uit ons onderzoek, blijkt dat de meeste werkgevers en recruiters een cv aanraden van één pagina. Zeker wanneer je student bent of minder dan 5 jaar aan relevante werkervaring achter je hebt.

Heb je meer dan 5 jaar werkervaring en veel andere relevante ervaringen die relevant zijn voor de posities waarop je solliciteert, dan is de gepaste cv lengte 2-3 pagina’s lang.

Wat staat er op het CV?

Ieder’s cv ziet er net wat anders uit. Er zijn echter onderdelen die op ieder cv thuis horen. Dat zijn; Vaardigheden, Prestaties Baantitels, Persoonlijke gegevens en Ervaringen (Zowel werk- als onderwijs). Hoe je deze onderdelen organiseert binnen de verschillende onderdelen, hangt af van het moment in je carrière en de relevantie van de onderdelen voor de baan die je nastreeft.

Voorbeeld: Je hebt nog niet genoeg of nog geen indrukwekkende prestaties om deze specifiek te vermelden als ervaring. Je beschrijft ze dan onder bij andere onderdelen, zoals bij de beschrijvingen van werkzaamheden bij het onderdeel Werkervaring.

Er zijn een aantal cv onderdelen die je extra kunt gebruiken om je cv waardevolle inhoud mee te geven. Denk hierbij aan de onderdelen: Vrijwilligerswerk, Interesses en Certificaten & Diplomas enz. (* = optioneel)

Inhoud Curriculum Vitae:

 1. Persoonlijke gegevens
 2. Persoonlijk profiel*
 3. Werkervaring
 4. Opleidingen
 5. Vaardigheden & Competenties
 6. Nevenwerkzaamheden*
 7. Talenkennis*
 8. Vrijwilligerswerk*
 9. Certificaten & Diplomas*
 10. Hobby’s en interesses*
 11. Referenties*

Persoonlijke gegevens:

 • Voor- en achternaam
 • Adres
 • Telefoonnummer
 • e-mailadres
 • Nationaliteit*
 • Rijbewijs
 • LinkedIn

Hoe schrijf ik een CV profiel?

Een cv profiel is een optioneel en opkomend cv onderdeel in Nederland. Het profiel wordt gebruikt om de aandacht te grijpen van de lezer van je cv. Het is namelijk het eerste onderdeel na je persoonlijke gegevens. Het biedt een korte samenvatting van de inhoud van je cv, door verleidend taalgebruik te gebruiken wek en behoud je de interesse van de lezer.

Het profiel schrijf je in minder dan vijftig woorden en belicht de belangrijkstee ervaringen en/of kwalificaties die relevant zijn voor de vacature. Concrete voorbeelden beschrijven over je relevante verleden is een strategie om de recruiter te verleiden meer over jouw te weten te komen. Zo houdt je de aandacht vast van de lezer.

Hoe maak ik mijn eerste CV?

Je eerste cv maken kan lastig zijn. Vaker wel dan niet zul je weinig werkervaring hebben om te noteren. Scholieren en studenten die een eerste cv maken doen er goed aan al hun vorige werkervaringen, vrijwilligerswerk en onderwijs tot aan de middelbare school aan toe, toe te voegen.

Door gebrek aan werkervaring is het raadzaam om bijvoorbeeld schoolprojecten of andere positieve activiteiten toe te voegen. Overweeg ook vaardigheden en eigenschappen uit persoonlijke interesse en ervaringen toe te voegen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld sport en de daaruit voortkomende competenties die je hebt ontwikkeld.

Hoe vermeld ik Vaardigheden?

Er zijn twee soorten vaardigheden (competenties) die je op je cv kunt vermelden: harde skills en zachte skills. Met harde vaardigheden worden de vaardigheden bedoel die leerbaar zijn, en daarmee vaak een technische focus hebben. Taalvaardigheden, programmeren en vaardigheden met machines zijn allemaal harde skills (ook wel harde competenties).

Soft Skills zijn niet direct aan te leren maar bouw je juist op over de tijd heen door (werk)ervaring op te doen. Denk aan competenties zoals leidinggeven, organisatiekunde of verbale en sociale vaardigheden.

Afhankelijk van jouw mix aan vaardigheden, kun je kiezen harde en zachte competentie samen te voegen of in aparte onderdelen te vermelden. In beide gevallen maak je een lijstje met opsomming van je vaardigheden. Een andere benadering is het opstellen van een vaardigheden samenvatting, waarin je de specifieke vaardigheden die je bezit en heel relevant zijn voor de bepaalde vacature, uiteenzet.

Het vaardigheden cv layout zelf, is op zich erg subjectief te noemen. Recruiters hebben allen hun eigen voorkeur hebben qua cv layout en template. Een one-size-fits-all cv voorbeeld bestaat daarom ook immers niet.

Wat is het beste Gratis CV voorbeeld?

‘Het beste cv voorbeeld’ is erg subjectief, daar recruiters allen hun eigen voorkeur hebben wat betreft CV layouts en templates. Een one-size-fits-all cv voorbeeld bestaat daarom ook immers niet. We hebben we van ieder CV type een schitterend voorbeeld, gratis in Word om te downloaden en te bewerken.

De PDF- en Word cv’s op deze pagina kun je gratis downloaden en voor persoonlijke doeleinden (solliciteren) gebruiken. Via de buttons kom je bij de cv tool van CVster terecht, waar je gratis, 1-maal een premium cv kunt downloaden. Daarna is het nodig te betalen (€ 2,95). Echter kies je dan onbeperkt uit 18 ontwerpen en maak je onbeperkt cv’s.

Professioneel CV

Twijfel over wat voor cv stijl te gebruiken? Een professioneel cv ontwerp is altijd een goede keuze. Van verkoper, manager tot CEO of logistiek medewerker, met een professioneel cv laat je zien dat je correct, punctueel en geordend bent. Voor sollicitaties bij grote bedrijven is een professioneel cv zeker aangeraden.

Ideaal voor:

 • Formele sectoren zoals financiën, verzekeringen, overheid en semi overheid.
 • Werknemers met zowel een lang als kort werkverleden
 • Alle andere sectoren en situaties zijn geschikt voor een professioneel cv
Verloskundige CV Voorbeeld (2)
Projectmanager ICT CV Voorbeeld

Maak je CV

Zorghulp CV Voorbeeld
Voorbeeld CV Administratief medewerker (2)

Creatief CV

Een creatief cv is er voor de creatives met in de creatieve sectoren waar een positieve indruk van jouw creatieve werk essentieel is. Waarom niet beginnen met creatief cv? Het doel is dat je cv wordt opgemerkt en niet afgewezen voordat hij wordt gelezen. Overweeg de intensiteit van het creatieve ontwerp op de toepasselijkheid voor de baan en sector waar je gaat solliciteren. Van creatief tot moderne cv ontwerpen hebben een overlapping op design gebied.

Ideaal voor:

 • Creative functies in all sectoren en vakgebieden
 • Entertainment sector
 • Content makers

Modern CV

Een modern cv ontwerp doet het goed bij beroepen en in sectoren waar actualiteit relevant is. Geschikt voor de minder traditionele bedrijven en werkomgevingen met veel jonge werknemers. Met een modern cv kun je een pefect, net en sterk cv overhandigen met lichte creatieve uiting of juist een strak ontwerp.

Ideaal voor:

 • Technologische- nieuws, media, marketing, sales en cultuur sectoren.
 • Consulting, financiele, wetenschappellijke en technische beroepen.
Leraar basisonderwijs cv voorbeeld

Studenten CV voorbeeld

Studenten CV

Opzoek naar een voorbeeld cv voor studenten? Dit cv heeft een opzet met elementen om stage, onderzoeken en afstuderen duidelijk en helder te beschrijven. Daarnaast is dit cv natuurlijk ook te gebruiken voor je bijbaan en scholieren tijd. Zie ook onze handleiding: Een Studenten CV Maken.

Ookal ben je geen student, dit cv ontwerp spreekt je mogelijk aan. Aanpassen is zo gedaan!

Maak zelf van dit CV een chronologisch, vaardigheden of gecombineed cv.

De downloads zijn er als PDF en Microsoft Word.

Downloads Scholieren/Studenten CV:

Maak je CV

Veelgestelde CV Vragen & Tips

CV controleren op spelling- en andere fouten voor het versturen

Je bent de perfecte werknemer voor die droomjob, maar proeflezen van je cv gaat je niet goed af. Het is makkelijk zo in je cv te zitten na al het fine tunen, dat je de objectiviteit uit het oog verliest. Veel werkzoekende gaan om die rede voor een terechte second opinion, of zelf een derde blik op hun cv. Wie kan je daarbij helpen? Denk aan vertrouwde vrienden, recruiters en lokale werk instanties . Beroeps cv schrijvers zijn hiervoor de aangewezen professional om een sterk, en vooral foutloos cv af te leveren.

CV Keywords ofwel trefwoorden gebruiken in je CV

Wel eens gehoord over zoekwoorden gebruiken in je cv? Met name grote organisaties zoeken electronisch door cv’s van kandidaten. Het is daarom van belang dat je je cv daarop aanpast. Voeg juist de trefwoorden die deze cv-scanners (software) zoekt om relevante kandidaten naar voren te halen. Met een beetje onderzoek en beoordelingsvermogen, vergroot je het aantal zoekwoorden in je cv, en vergroot je daarmee direct je kans om extra op te vallen bij met name, grotere organisaties.

Heb je LinkedIn nodig voor het vinden van een baan?

Het helpt zeker. Er zijn veel werkzoekende die via sociale media met recruiters en werkgevers in contact komen. Het is daarentegen niet perse nodig. Als je op sociale media zit, zoals Facebook, Instagram of LinkedIn houd de informatie daar over jezelf consistent en professioneel, in lijn met je cv. Het gebruik van Sociale Media om B.V. over een oude werkgever te klagen, kan je kans op een sollicitatiegesprek aanzienlijk verminderen. Het is voor recruiters en werkgevers de normale gang van zaken om via Linkedin naar kandidaten te zoeken voor vacatures die zij zelf nog niet hebben vrijgegeven. Andersom, wanneer je als potentieel kandidaat wordt gezien, wordt al snel naar je LinkedIn profiel gezocht. Heb je geen LinkedIn profiel, loop je de kans op afwijzing als kandidaat. Het hebben van een up-to-date LinkedIn account en een daar geupload cv vergroot dus wel zeker je kansen op een baan.

Wat zet ik juist wel, en wat niet op mijn CV?

Persoonlijke gegevens, werkervaring, genoten onderwijs en behaalde certificeringen zijn zaken die thuis horen op het cv. Evenals een aantal andere essentiële cv componenten. Belangrijker is de vraag: Wat hoort absoluut niet op je cv? Zo vermeld je je civiele status, leeftijd en afkomst (indien anders dan het Koninkrijk Nederland of België) niet. Zo ook horen religie, je BSN-nummer, lengte en gewicht niet thuis op het cv.

Een basis CV versie

Het gebruiken van een basis cv, bespaart je veel energie bij het reageren op verschillende vacatures. Door te werken vanuit één uitgebreide cv versie laat je voor iedere specifieke vacature alle minder relevante zaken weg uit je cv. Zo produceer je keer op keer en binnen de kortste keren een sterk en relevant cv voor iedere vacature. Kortom: een kleine investering die het solliciteren makkelijker maakt.

Waarom zijn omschrijvingen van mijn taken en verantwoordelijkeheden niet voldoende?

Traditioneel gezien voldeed een cv met het enkel beschrijven van taken en verantwoordelijkheden per werkervaring. Dit is niet meer enkel het geval. Een werkgever ziet graag hoe jij als werknemer waarde toevoegt. Belicht daarom naast taken & verantwoordelijkheden ook je prestaties. Het kwantificeren van prestaties is daarbij erg in trek en graag gezien. In een competitive sollicitatie omgeving kun je je hiermee duidelijk onderscheiden.

“Tijdens mijn telefoongesprekken met potentiële klanten heb ik het aantal conversies met 28% weten te verhogen door het volgen van trainingen”

Hoe onderscheiden andere zich met hun CV?

Door curriculum vitae voorbeelden te bekijken, ook uit jouw specifieke branche, zie je welke onderdelen belangrijk zijn. Welke onderdelen verdienen extra de aandacht en wil je mogelijk verder belichten in je eigen cv? Wanneer je een goed cv voorbeeld hebt, kun je direct van hier uit de gegevens aanpassen naar jouw persoonlijke situatie en achtergrond. De gratis cv templates die je hier vind zijn in Microsoft Word gemaakt zodat je zelf aan de slag kunt. Zonder gedoe met PDF’s.

Wat zijn de ergste CV fouten?

De grootste en makkelijkste fout die wordt begaan is het simpelweg slordig zijn met je cv. Een kleine spellingsfout hier en daar is snel gemaakt. Daarnaast is je cv in de verkeerde cv extensie (of zonder bijlage) versturen, helaas veel voorkomend. Alle kleine foutjes sommen zich snel op. Voorkom slordigheidsfoutjes, neem de tijd en vraag een second opinion. Zorg dat je wordt teruggebeld en je cv niet wordt afgekeurd door nalatigheid.

CV Lettertypen

Gebruik 1 en maximaal 2 lettertypen. Zo houd je een nette en geordend overzicht. Kies een lettertype dat veel in gebruik is, zoals: Calibri, Times New Roman, Verdana of Arial.

Maak titels en namen duidelijk zichtbaar. Maak ze vet, cursief, met HOOFDLETTERS of onderstreept. Voel je vrij om de lettergrootte op te voeren naar 14-16 punten.

CV versturen als PDF of Docx?

Verstuur je cv altijd als PDF-bestand. Zo weet je zeker dat de ontvanger hetzelfde ontwerp, lettertype en inhoud te zien krijgt zoals jij je cv hebt opgeslagen.

Sla je curriculum vitae en brieven op volgens een logische structuur. Bijvoorbeeld: CV_Voornaam_Achternaam.docx (en PDF voor het versturen)

Tip: zie ook onze sollicitatiebrief-  & motivatiebrief voorbeelden

Succes met het maken van je CV!

Wat vind je van onze CV voorbeelden?

CV Voorbeeld en CV Tips-Person
(1 Beoordelingen)
5 out of 5 stars

Beoordelingen:

Beoordelingsformulier: