Achtergrond met verschillende cv's

Bij het maken van het cv, is het kiezen van een geschikt curriculum vitae voorbeeld belangrijk. Op deze pagina tref je diverse gratis cv voorbeelden en sjablonen aan die je kunt gebruiken. De Microsoft Word documenten zijn speciaal door ons team samengesteld om het proces van het cv maken te vergemakkelijken. Download de files en pas ze direct aan naar jouw situatie.

CV Voorbeelden in Microsoft Word

Onderstaande Microsoft Word CV-templates zijn gratis te downloaden en te gebruiken voor eigen gebruik. Verschillende CV-layouts en stijlen. Succes!

Chronologisch CV

Chronologisch CV

Combinatie CV

Template met Profiel

Template met Profiel

Spring gelijk naar het voorbeeld voor jouw beroep:

> Administratief medewerker cv> Magazijnmedewerker cv
> Verkoopmedewerker cv> Fysiotherapeut cv
> Kassière cv> Accountmanager cv
> Receptioniste cv> Bediening cv
> Vakkenvuller cv> Psycholoog cv
> Verpleegkundige cv> Productiemedewerker cv
> Verzorgende-IG cv> Onderwijsassistent cv

Google Docs CV Voorbeelden als Word bestand

Google’s Gratis CV Templates. Allen zijn ook te vinden op Google Docs


1. Scherp je contact informatie aan.

Makkelijk gezegd: recruiters en werkgevers zijn druk. Maak hun werk makkelijker door je e-mailadres te hyperlinken, zodat met een klik jouw sollicitatie kan worden beantwoord.

Gebruik ook actieve links naar je LinkedIn-profiel en andere socialemedia-accounts die geschikt zijn om door een potentiële werkgever te worden gezien.

2. Laat je CV ‘eruit springen.’

Afhankelijk van de branche waarin je zit, kun je je cv onderscheiden met wat design. Let goed op, een grafische designer bijvoorbeeld heeft hiervoor meer ruimte dan bijvoorbeeld een accountmanager. Een lichte touch aan het design kan uiteraard bijna nooit kwaad.

Rogier de Valk adviseert om kleur te gebruiken om een uniek cv neer te zetten. Om het professioneel te houden kun je het beste sectiekopjes blauw maken bijvoorbeeld waarbij je de rest zwart blijft. Gebruik een modern en net lettertype zoals Cambria, Calibri of Georgia. Deze standaard lettertype werken op alle systemen en zijn voor iedereen duidelijk, helder en gepast.

3. Laat je passie en motivatie statement weg uit je cv

Werkgevers en recruiters zijn vandaag minder bezig met waar de sollicitant naar op zoek is. Ze zijn vooral bezig de juiste kandidaat te vinden. Daarom zegt Rogier ook terecht “Een passie en motivatie statement in het CV is een wat Amerikaans onderdeel dat tegenwoordig, en zeker in Nederland, weggelaten moet worden.”

4. Dirigeer het oog van de lezer

Het internettijdperk heeft het leesgedrag veranderd. De tijd dat een pagina van boven naar beneden wordt gelezen, is voorbij. Het blijft vaak bij voortdurend scannen en bekijken van losse onderdelen van een pagina. Een ongestructureerde pagina maakt deze vorm van snel informatie opnemen onmogelijk.

Laat je waardevolle ervaringen en skills niet aan het oog voorbijgaan. Gebruik daarom op de passende onderdelen cursieve kopjes om zo je prestaties eruit te laten springen.

5. Je cv en filtersoftware van werkgevers

Veel middel- en grote bedrijven gebruiken software om sollicitaties te filteren. Om door deze software heen te komen wanneer je solliciteert, moet je de juiste zoekwoorden gebruiken in je cv. Dit doe je eenvoudig door het woordgebruik van de vacature in je cv te verwerken.

Een simpele aanpassing van bijvoorbeeld ‘klantenservice’ naar ‘klantrelaties’ kan er al voor zorgen dat je cv wordt geaccepteerd of afgewezen. Een werkgever zoekt iemand vanuit de optiek van het bedrijf en de functiebehoefte. Zorg dat je cv hierop is afgestemd.

6. Beperk de lengte van je cv

Ondanks wat je hier en daar hebt gehoord, hoeft je cv niet maximaal een of maximaal twee pagina’s te zijn. Zoals Rogier de Valk verwoord; “Een cv is zolang als hij nodig is om de inhoud over te brengen en niet een woord meer.” Dat gezegd, een twee-pagina cv kan geschikt zijn voor iemand met 30 jaar ervaring, niet voor een middelbare scholier of net afgestudeerde.

Om ruimte te sparen gebruik je bullet points, actieve werkwoord vormen en branche-specifieke termen. Als laatste, het voor de hand liggende ‘referenties op aanvraag beschikbaar’ kun je inmiddels wel weglaten.

Veelgestelde CV Vragen

Wat staat er op het cv?

Het is curriculum vitae heeft geen officiële standaarden. Wat vandaag de dag veel gebruikte onderdelen zijn:

1. Persoonlijke gegevens
2. Cv foto
3. Persoonlijk profiel
4. Werkervaring
5. Opleidingen
6. Cursussen en Trainingen
7. Nevenactiviteiten
8. Talen
9. Hobbies en interesses
10. Referenties
11. Vaardigheden en Competenties


Optionele onderdelen zijn: Foto, Stages, Talen, Vrijwilligerswerk, Referenties en Hobbies

Wat is de ideale lengte van het CV?

Doorgaans is een cv niet langer dan twee pagina’s. Als algemene richtlijn geldt echter dat uw cv niet langer dan twee pagina's mag zijn als u minder dan 10 jaar werkervaring hebt, en niet langer dan drie pagina's als u meer dan 10 jaar ervaring hebt. Zo is jouw cv beknopt en makkelijk te lezen, terwijl het de werkgever toch genoeg informatie geeft om een goed beeld te krijgen van je vaardigheden en ervaring.

CV versturen als PDF of Docx?

Verstuur je cv altijd als Pdf-bestand. Zo weet je zeker dat de ontvanger hetzelfde ontwerp, lettertype en inhoud te zien krijgt zoals jij jouw cv hebt opgeslagen.
Sla je curriculum vitae en brieven op volgens een logische structuur.

Bijvoorbeeld: CV_Voornaam_Achternaam.docx (en PDF voor het versturen)

Bronnen: Tilburg University

Succes!