De 16 Best Betaalde Bijbanen

Bijbaan vakkenvuller

De meeste jongeren willen met hun bijbaan graag goed verdienen. Maar wat zijn de best betaalde bijbanen zijn dan het meest lucratief om je een leuk uurloon te krijgen? Met een klein onderzoekje op middelbare scholen en uitzendbureaus levert de volgende best betaalde bijbaantjes op. Het uurloon is uitgedrukt in het BRUTO uurloon.

 

1) Dagjeswerk (Meestal via een uitzendbureau)

Salaris: Van 8 tot 16 euro ongeacht de leeftijd
Van het uitdelen van een nieuwe smaak frisdrank in de stad tot het tellen van verkeer en surveilleren bij examen. Het is vaak makkelijk werk en zeer lucratief. Hoewel dagjeswerk, maak je een goeie kans op een vast bijbaantje bij de opdrachtgever. Wees snel, want de best betaalde baantjes zijn snel vervuld.

2) Zwartwerk in de horeca

Salaris: 1 tot meer 20 euro per uur, ongeacht leeftijd
Bonus: fooi.
Er zijn behoorlijk wat horeaca zaken die hun personeel zwart betalen. Het voordeel is dat dit vaak stukken meer oplevert en je ook geen belasting betaald. Met fooi kun je in ideale omstandigheden tot wel 20 euro per uur verdienen. Het nadeel is dat je bij ziekte meestal niet betaald krijgt. Dit laatste gebeurd sowieso weinig bij de wit betaalde baantjes. Als werknemer ben je niet strafbaar als je zwart werkt en niet meer dan +-13.000 per jaar verdient.

Een goeie tip mocht je niet zwart willen werken in de horeca, maar wel dik willen verdinen, check dan Temper (inschrijvinen als ZZP’er is nodig, dan verdien je wel makkelijk rond de 17 euro netto).

3) Student chauffeur

student chauffeurWat schuift het? 7-11 euro per uur
Ben je student met een OV kaart en heb je je rijbewijs langer dan een jaar? Dan kan je als chauffeur werken, meestal moet je mensen afzetten en daarna ga je zelf met de trein of bus terug naar huis. Ook kun je bij diezelfde bedrijven vaak kiezen om alleen auto’s te transporteren. Zo rij je lease- en huurauto’s door de het hele land terwijl je onderweg ook nog een betaald kunt studeren. Dit is zondermeer de ideale studenten bijbaan. Een werkgevers waarbij je zo aan slag kunt door het hele land zijn:

Easyway
Autoreset

4) Eigen YouTube kanaal

Best betaalde bijbaanSalaris: the sky is the limit. EnzoKnol verdient een slordige 350k per jaar!
Iedereen heeft de kans hier, vaak met eigen hobby en kennis geld te verdienen. Een succesvol Youtube kanaal kan zeer(!) lucratief zijn. Dit zijn de 9 meest verdienende Nederlandse Youtubers.Door simpelweg filmpjes te maken over iets waar jij veel verstand van hebt of goed over uit kan leggen, kan je door het aantal bezoekers dat je trekt betaald worden door YouTube. Naast de betalingen van Youtube wordt vaak het meest betaald door het in beeld brengen van (vaak leuke) producten die jij aan je volgers demonstreert.

5) Sample erop los voor een reclamebureau

Salaris: 7-12 euro ongeacht leeftijd
De reclamewereld kan met acties leuke baantjes opleveren door het uitdelen (samplen)
van gratis cola, wasmiddel en kranten. Een leuke baan in de zomer wanneer de zon schijnt.

6) De riant betalende zorgsector

Salaris: 17 jaar: 5-7 euro 22 jaar: 9-15 euro
Bonus: Onregelmatigheidstoeslag.
De zorg betaalt beter dan menigeen denkt. De baantjes zijn wat lastiger te vinden maar betalen erg goed. Thuiszorgorganisaties zoeken volop jongeren die eenvoudige huishoudelijke werkzaamheden willen uitvoeren. Ziekenhuizen zoeken mensen die maaltijden klaarzetten of het archief bijwerken. Op zondag en feestdagen krijg je vaak 200% betaald. Op feestdagen die op zondag vallen is dat vaak zelfs 300%. Voor medische studenten zijn er tijdens de studie al veel interessante baantjes in de zorg te vinden die net wat medische kennis vereisen.

7) Kantoorwerk

Linkedin FotoSalaris: 17 jaar: 5/6 euro 22 jaar: 9/13 euro
Banken, verzekeraars en energiebedrijven zoals Achmea, Allianz en Essent betalen goed voor relatief eenvoudige administratieve klussen zoals het verwerken of controleren van persoonsgegevens.

 

8) Werken op evenementen

Salaris: 17 jaar: 4-7 euro 22 jaar: 8-12 euro
Bonus: fooi en wellicht een mooi concert in de pauze.
Werken in de horeca is één van de populairste vakantiebanen blijkt uit onderzoek van Randstad. Festivals als Lowlands en een evenement als de ronde van Miss Boxmeer zijn het populairst met gemiddelde salarissen van respectievelijk vier en twaalf euro bruto per uur. Voorbeelden van bedrijven die door het hele land personeel hebben zijn:

EVENTURE
CheckCrew

9) Logistiek werk

logistieke bijbaanSalaris: 17 jaar: 4/5 euro 22 jaar: 8/9 euro
Bestellingen klaarleggen en dozen inpakken voor distributiecentra vult de portemonnee redelijk goed. Veel van deze bedrijven garanderen minimaal drie weken fulltime werk aan vakantiekrachten tijdens de zomerperiode en vaste avonden door de week. Saai hoeft het werk niet te zijn, want onder de werkzaamheden van een orderpicker bij PostNL vallen ook het bij elkaar zoeken van bijzondere post van onder andere juwelen en andere waardevolle spullen die soms miljoenen waard kunnen zijn.

10) Tuinen aanleggen

Salaris: 17 jaar: 4/5 euro 22 jaar: 8/9 euro
Tuinen aanleggen in opdracht van een hoveniersbedrijf betaalt naar verhouding beter dan het plukken of snijden van groenten in een kas. Het voordeel is dat je buiten werkt en dat het afwisselend werk is.

11) Bellen, bellen, bellen

Salaris: 9 tot 16 euro per uur, ongeacht leeftijd
Bonus: Bij het behalen van targets worden vaak leuke bonussen uitgekeerd in de vorm van geld of een Ipad.
Veel telecomaanbieders zijn continue op zoek naar personeel (omdat het eentonig en hard verkopen is) om abonnementen te verkopen voor een salaris dat boven het gemiddelde ligt en met bonussen goed kan oplopen. Het is een pittige job waarbij je vaak met mensen te maken hebt die niet benaderd willen worden via de telefoon. De mensen waar je wel aan verkoopt leveren jou wel juist die bonussen op.

12) Eigen baas

Salaris: wat de klant ervoor geeft.
Wees ambitieus en gemotiveerd om je eerste klanten te werven door jezelf te verhuren als tuinman, huiswerkbegeleider (vaak +-12 euro per uur), computerprogrammeur, autowassen of oppas. Als je het minimumloon voor je leeftijd in de gaten houd, kun je vaak als je zelfstandig werkt al snel meer dan het dubbele verdienen. Opdrachtgevers zijn te vinden in de kennissenkring en via een advertenties op het prikbord in de supermarkt,krant of marktplaats. Het voordeel is dat klanten die je hebt als eigen baas vaak bij je terug zullen komen en je aan hun vrienden en kennissen aanraden.

Comments are closed.

lectus porta. venenatis massa Sed Praesent vel, libero. nunc id