Babysitten als bijbaantje

Student aan het babysitten als bijbaantje

Wil jij koekjes bakken, buiten spelen, tv kijken, spelletjes doen en hier ook nog eens voor betaald worden? Dan is babysitten voor jou de perfecte bijbaan! Lees hier waarom jij een baantje als babysitter zou moeten overwegen en hoe je aan babysitwerk komt.

Goed te combineren

Je zult niet snel een bijbaantje vinden waarbij je jouw eigen uren kan bepalen, waardoor je vaak vast zit aan een bepaald aantal uur per week of vaste tijden. Als babysitter daarentegen kan je helemaal zelf bepalen wanneer je wel en niet wil werken, waardoor je aantal uren en werktijden flexibel zijn. Daarnaast kun je in de avonden, als de kinderen in bed liggen, aan school werken wanneer dit nodig is. Hierdoor is babysitten perfect te combineren met school of studie!

Lekker verdienen

Als babysitter krijg je goed betaald, waardoor het een fijne manier is om extra geld te verdienen. Bovendien kun je zelf bepalen hoeveel je wil vragen per uur. Hoe meer ervaring en gerelateerde kwalificaties je hebt, hoe hoger je uurtarief wordt. Hoeveel je per uur wordt betaald kan ook afhangen van het aantal kinderen waarop je past, op welke tijden en het soort taken dat je moet doen.

Daarnaast wordt de babysitter vaak contant betaald of wordt het geld direct naar je rekening overgemaakt. Verdien je minder dan 5000 euro per jaar? Dan hoef je hier geen belasting over te betalen. Je houdt dus veel geld over en je hoeft ook geen weken op je salaris te wachten.

Leerzaam

Tijdens je werk als babysitter zul je heel veel leren. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en dit is goed voor je ontwikkeling. Je leert omgaan met veel verschillende situaties en je leert daardoor ook jezelf beter kennen. Belangrijke vaardigheden zoals time management, geduld, creatief denken en zelfvertrouwen zullen door je werk als babysitter ontwikkelen. Ook je mensenkennis en sociale skills zullen verbeteren door de omgang met kinderen en gezinnen.

Jongen aan het oppassen als bijbaantje

Gezellig en leuk

Bovenal is een bijbaantje als babysitter gewoon ontzettend leuk. Kinderen zijn gezellig, willen graag iets leuks met je doen en zijn je erg dankbaar voor kleine dingen. Als babysitter kan je al je tijd besteden aan het zo leuk mogelijk hebben met je babysit kinderen. Daarna, als de kinderen in bed liggen, kun je zelf ontspannen en je eigen ding doen.

Naar de speeltuin gaan, knutselen of bouwen met LEGO, als babysitter is dit allemaal gewoon deel van je werk, en je wordt er ook nog eens voor betaald. Je kan allerlei leuke dingen beleven met je babysit kinderen, waardoor je bijzondere herinneringen maakt om op terug te kijken.

Babysitwerk vinden

Werken als babysitter is dus de ideale bijbaan. Maar hoe kom je aan babysitwerk? Je kan bij je kennissen of in de buurt vragen of iemand een babysitter zoekt. Maar veel makkelijker is het om je in te schrijven bij een babysit site, zoals Babysits. Op dit soort sites kan je een profiel aanmaken en in contact komen met ouders die opzoek zijn naar een babysitter. Je kan ook meteen aangeven wanneer je wil werken en wat je uurtarief is. Ben jij klaar om te beginnen met babysitten?