Welk lettertype gebruiken voor je CV?

Lettertype kleur

Voor een eerste blik op je cv, wil e.  Je wilt natuurlijk direct een goede indruk achterlaten.  Het gebruik van een ‘gedateerd’ lettertype kan de verkeerde indruk geven bij een toekomstige werkgever. Kijk eerst kritisch naar het juiste lettertype voor je cv!

Het CV, curriculum vitae of wel je levenslijn, is de afspiegeling van jouw geschiedenis (leven). Voor een persoonlijke touch wordt daarom vaak zelf gekozen voor een lettertype dat de persoonlijkheid uit draagt. Toch gaat dat niet altijd goed. Om de juiste keuze makkelijker te maken, hebben wij een selectie gemaakt waardoor je CV er modern, fris en toekomstbestendig uit gaat zien. De tijd van Comic Sans is nu echt voorbij.

De beste lettertypes voor je cv

De lettertypes die als beste uit de bus komen om te gebruiken op je cv, zijn:

  • Arial
  • Calibri
  • Garamond
  • Georgia
  • Verdana
  • Trebuchet

helvetica lettertype

Een origineel, klassieke keuze waarmee je goed voor de dag komt is toch echt
 het fundamentele Helvetica. Helvetica heeft een solide achtergrond in de typography met het imago van professionaliteit, eerlijkheid en integriteit. Strak design en een veilige keuze in de zakelijke omgeving.

ProximaNova lettertype cv

De achterneef van Helvetica doet het ook errug(!) goed. Proxima Nova is de naam, het lettertype dat nog net iets strakker en ronder op je CV staat, en vergeleken met zijn familie de originele en stijlvolle rebel is. Enig nadeel is dat Proxima Nova niet standaard in Word beschikbaar is. Downloaden kan wel.

TimesNewRoman Lettertype

Times New Roman is controversieel en klassiek. Het ‘lettertype sletje’ dat door alles en iedereen is gebruikt door de jaren heen. Het gebruik van Times New Roman als lettertype kan je in verraderlijke situaties brengen waarin de reputatie ervan in verschillende omgevingen kan verschillen. Wie enige aandacht aan het lettertype schenkt komt niet bij Time New Roman uit.