Solliciteren als Barman: Een sterk CV

Close-up van het tappen van bier door een barman.

Voor je sollicitatie naar een baan als barman heb je een professioneel uitziend cv nodig.

Weet je niet goed waar te beginnen, dan kun je ons voorbeeld cv barman gebruiken.

Dit zorgt ervoor dat je geen belangrijke zaken over het hoofd ziet bij het opstellen van een vlot curriculum vitae.

Het CV Barman & Bartender voor jouw sollicitatie

Heb je al eerder een cv geschreven, wat vrij waarschijnlijk is, dan kan ons voorbeeld cv barman wel degelijk uitkomst bieden. Misschien zit je zo vastgeroest in jouw eigen gewoonten tijdens het schrijven van een cv, dat je belangrijke dingen over het hoofd ziet. Maar het kan ook gewoon zo zijn dat je curriculum vitae niet meer up-to-date is. Dan kan ons barman cv voorbeeld je helpen dat in te zien.

CVvoorbeeld1

Horeca_Voorbeeld_CV_2

Een barman cv opstellen: waarop letten?

In ons cv voorbeeld barman komt niet alleen jouw werkervaring aan bod, maar wordt ook antwoord gegeven op de vragen: wie ben je, wat doe je graag, waar liggen jouw talenten en welke doelen stel jij jezelf voor de komende jaren? Zo krijgt jouw potentiële werkgever of recruiter meteen een goed beeld van je sterke punten. Deze moeten er natuurlijk voor zorgen dat jij straks wordt uitgenodigd voor een gesprek. De meest gebruikte vorm van het cv is, zoals in ons cv voorbeeld barman ook het geval is, het chronologisch cv. Hierbij zet je jouw meest recente werkervaring bovenaan.

Daarnaast zijn er verschillende punten die in jouw barman cv horen te staan:

  • Je persoonsgegevens: hoe heet je en waar ben je te bereiken?
  • Je opleiding en cursussen die relevant zijn voor de baan: wat heb je allemaal geleerd?
  • Je interesses en hobbies: wat vind je leuk om te doen?
  • Andere vaardigheden: bijvoorbeeld computerkennis, talen en dergelijke.

Zit er een gat in je cv, dan is het vaak de moeite waard om te melden waarom deze leegte er is. Je werkgever vraagt zich anders waarschijnlijk af waarom je meerdere maanden of jaren geen werk hebt gehad. Geef bijvoorbeeld aan dat je op sabbatical bent geweest, of een andere goede reden voor het gat in je barman cv. Heb je een minder goede reden, laat deze dan het beste achterwege.

Vaak gaan werkzoekenden bij het maken van een cv druk in de weer met leuke lettertypes en gekleurde tekstblokken: dit raden wij je af. Natuurlijk kun je een nette indeling van je cv maken in Word en gebruikmaken van koppen boven je alinea’s, maar sla hier niet te ver in door. Veel attributen leiden alleen maar af van wat echt belangrijk is: je kennis en ervaring als barman. Bovendien raakt een recruiter of werkgever hier waarschijnlijk niet echt van onder de indruk: zonde van je tijd dus.

Ga je solliciteren voor een andere baan in de horeca, dan vind je bij ons bijvoorbeeld ook een cv voor bedienend personeel. Presenteer jezelf optimaal door een van onze voorbeeld cv’s horecamedewerker te gebruiken.