Student cv Maken & Voorbeeld CV’s

Als student komt er een moment dat je een stage of bijbaan zoekt waarvoor je een Curriculum Vitae nodig hebt. Je cv is de eerste indruk die je maken bij een nieuwe baan of stagebedrijf.

Het is dus belangrijk dat je hier de juiste aandacht aan besteed.

Een goed en sterk cv bespaart je tijd met het solliciteren! Sterker nog; je vergroot je kans op een baan enorm met een sterk cv.

Om je goed op weg te helpen, doorlopen we met jou de stappen om een sterk studenten cv te maken. Downloaden een van de voorbeelden of volg de stappen hieronder.

Studenten CV Voorbeeld.DOCX

Studenten CV voorbeeld

Student CV Voorbeelden

Maak deze CV’s zelf via de buttons. De eerste is gratis, onbeperkt al deze cv’s maken kost 2,95 euro

Maak deze CV’s zelf via de buttons. De eerste is gratis, onbeperkt al deze cv’s maken kost 2,95 euro

Maak deze CV’s zelf via de buttons. De eerste is gratis, onbeperkt al deze cv’s maken kost 2,95 euro

Het Studenten CV Maken:

Voor het maken van je studenten cv is het belangrijk te weten dat er verschillende vormen zijn van CV’s zijn die worden gebruikt.

Het chronologisch cv is het meest voorkomende Curriculum Vitae ontwerp dat gebruikt wordt (95%).

Zie al onze CV Voorbeelden hier

We gaan relevante werkervaring en opleidingen vermelden met de onderstaande stappen. Afhankelijk van de baan of stage waarvoor je solliciteert leggen we de nadruk op je kwaliteiten.

1. Persoonlijke gegevens

studenten

Ieder CV begint met jouw persoonlijke gegevens. Een korte lijst met gewenste informatie en gegevens over jou. De onderstaande gegevens bevatten alle persoonlijke informatie die van jou wordt verwacht. Hier is ‘geslacht’ naar gewenst weg te laten.

 • Naam, adres en woonplaats
 • Geboortedatum en plaats
 • Telefoonnummer
 • E-mailadres

Het is belangrijk dat je te bereiken bent op het telefoonnummer en e-mailadres dat je vermeld. Gebruik op je cv een representatief (formeel) e-mailadres. Als je deze niet hebt, zorg hier dan voor.

2. Opleidingen

Na je persoonlijke gegevens vermeld je je opleidingen. Heb je relevante werkervaring opgedaan in het werk waarvoor je solliciteert, dan is het beter eerst een kopje ‘Werkervaring’ te gebruiken. Bij het chronologisch CV begin je altijd met de meest recent gevolgde opleiding, vanaf daar ga je verder terug in de tijd. Vermeld in je CV alleen opleidingen en cursussen die bijdragen aan het CV die je gebruikt voor een bepaalde vacature. Tip: Als je eenmaal een CV hebt, kun je eenvoudig variërende versies van je cv maken.

Per opleiding of cursus geef je de volgende informatie:

 • Naam onderwijsinstelling
 • Naam opleiding + studierichting
 • Jaartallen
 • Diploma wel /niet behaald

Geef een korte toelichting als je bepaalde richtingen/specialisatie bent opgegaan in de opleiding als dit waardevol is voor de presentatie van jouw skills en kennis.

Voorbeeld

Universiteit Twente, Enschede Communication Science Studerend voor een Bachelorgraad in Communicatie
(augustus 2019 – Heden)

 • Cijfergemiddelde 7,8

Gymnasium Apeldoorn, Apeldoorn Cum, Laude afgestudeerd
(september 2014 – mei 2019)

 • Voorzitter van de leeringenraad

3. Werkervaring

Hier begin je jouw meest recente werkervaring te vermelden. Bij elk kopje van iedere werkgever vertel je kort wat de bedrijfsactiviteiten zijn.

Als je een referentie binnen het bedrijf hebt kun je deze persoon vermelden (het is slim hier eerst toestemming voor te vragen). Wees specifiek in wanneer je hier hebt gewerkt met vermelding van maand en jaartal en je functie. Heb je veel bijbaantjes gehad? Vermeld dan alleen de meest relevante werkervaring. Probeer overbruggingen van werkperiode tot een minimum te houden voor een betere indruk.

Voorbeeld

Verkoopmedewerker bij Boekhandel Broekhuis, Enschede
(september 2018 – juli 2022)

 • Verwelkomde klanten en hielp hen bij het vinden van boeken.
 • Gaf literaire suggesties afgestemd op de voorkeuren van de klant.
 • Ordende boeken en werkte in overeenstemming met het beleid en de missie van de boekhandel.

4. Stages

Een stage wordt gezien als werkervaring. Vaak is een stage zonder salaris, maar des te belangrijker voor de werkervaring die je hier op doet. Beschrijf je stage functie zoals je werkervaringen. Ben je beginnend in je vakgebied? Dan is een uitgebreidere beschrijving van je stage functie waardevol.

Voorbeeld:

Redactiestage bij RTV Oost, Hengelo.
(januari 2016 – december 2017)

 • Ondersteunde senior-redacteuren bij een breed scala aan administratieve taken
 • Gebruikte mijn passie voor journalistiek om ideeën voor interessante verhalen aan te dragen.
 • Deed spellingcontroles en redigeerde stukken.

5. Cursussen

Vermeld hier relevante cursussen en trainingen voor de vacature. Een MS Word en Excel cursus kunnen al heel waardevol worden beschouwd. Een cursus toont jouw passie en interesse aan om jezelf waardevol te maken voor het bedrijf.

Bijvak Cognition & Development, Psychology, Universiteit Twente
(november 2016 – mei 2018)

Bijvak Business & IT, Universiteit Twente
(augustus 2015 – mei 2017)

6. Nevenactiviteiten

Met nevenactiviteiten laat je zien waar je naast je studie en bijbaan activiteiten onderneemt. Een studentenvereniging is een voorbeeld dat je hier kunt vermelden. Nevenfuncties kunnen onderwerp worden tijdens een sollicitatiegesprek als je interessante nevenactiviteiten onderneemt. Relevantie is hier minder aan de orde. Zie dit als een persoonlijkheid omschrijving die indirect ook zeer waardevolle vaardigheden kunnen aantonen.

7. Talen

Vermeld hier welke buitenlandse talen je beheerst. Het is handig hier internationale erkende taalniveau aanduidingen voor te gebruiken. Aanvullende informatie voor op je cv, zoals computervaardigheden, kennis van programmeertalen, certificaten en andere persoonlijke kwaliteiten kun je ook hier weergeven. Een werkgever of recruiter kijkt in eerste instantie naar je CV. Zorg dat jouw informatie blijft boeien en de moeite waard blijft om te lezen. Houd dat in gedachten bij het cv maken student.

Referenties

Voorbeelden

 • Samantha Hart van Isala
  shart@isala.nl
  +31 6 599 002 13
 • Dr. Mark Wijnberg van Boekhandel Het Verboden Rijk
  mwijnberg@verbodenrijk.nl
  +31 6 123 590 76
 • Dr. Alice Gabon van Ziekenhuis St. Jansdal
  dragabon@stjansdal.nl
  +31 6 110 987 69

Hoe maak je een krachtig CV als student?

Overige

Hier vind je een aantal tips van de Universiteit Utrecht over het cv en algemene sollicitatietips.

Een goede Lay-out en structuur in je cv is een voorwaarde voor interesse van aan recruiter. Spellingsfouten zijn van cruciaal om de interesse niet te laten verliezen. Vraag iemand jouw perfecte cv na te lezen! Maximaal twee A4’tjes. Een CV langer dan twee A4’tjes is niet gangbaar. Afhankelijk van jouw beroepsgroep kan hier een uitzondering op zijn.

Mocht het moeilijk passen, probeer dan minder belangrijke zaken weg te laten en beschrijvingen in te korten.