Origineel en creatief cv maken

Creatief CV

Sollicitanten verzinnen de meeste opvallende en leukste manieren om een cv te maken. Een creatief cv in de vorm van poster, verpakking of gedrukt als menukaart. Met een creatief cv kun je eenvoudig en professioneel laten zien wat jij in je mars hebt en laat je originaliteit zien. 
Hoe kun jij je cv het beste presenteren tussen de tientallen andere in de cv stapel? Waar moet je aan denken bij het maken van een originele, creatieve en gepast cv?

Waarom een origineel nieuw CV

Bij het maken van een creatief cv, is het goed om na te denken met welk doel je het cv wilt gaan gebruiken. Je moet je afvragen of een creatief cv gepast is voor de sector waarin je gaat werken. Zo is een creatief cv heel toepasselijk in bijvoorbeeld de media, marketing, design, creatieve beroepen maar ook vele bijbanen kunnen een goed origineel cv gebruiken. Een CV 2.0 kun je
beter niet gebruiken in zeer formele werkomgevingen zoals een bank of formeel/administratiekantoor. Hier wordt formaliteit en structuur van jou verwacht!

  • cv voorbeeld modern
    Sara Cantazariti

Wanneer wel een creatief cv maken?

In veel vakgebieden zoals grafische vormgeving, ontwerper, marketing, communicatie of social ontkom je bijna niet het presenteren van jou creativiteit in het maken van je cv. Je concurrenten voor dezelfde job zullen naar waarschijnlijk met hetzelfde idee zich presenteren. 

Het voordeel is dat je met een creatief je cv je op origineel wijze bepaalde kennis en ervaring meer kan laten opvallen. Perfect, omdat in een standaard cv dit lastiger te doen is.

We zullen je alvast een aantal inspirerende voorbeelden laten zien, zodat je je kunt oriënteren op het maken van jou eigen creative cv. Ben je minder creatief dan je denk? Dan kun je ook gratis voorbeelden en generators gebruiken.

 Welke onderdelen kan je goed verwerken in een creatief cv?

  • Een infographic
  • Een tijdlijn
  • Iconen (skills)
Een QR code naar eigen website
  • Een pasfoto (optioneel)
  • Beelden CV
  • Een eigen website
  • Video CV

online gratis een cv maken

De essentie van een creatief cv

De originele vormgeving van je cv is een mooie uitwerking van de inhoud (skills/ervaring). Een goed ontwerp trekt de aandacht van een recruiter op een positieve manier! Een indruk op deze manier zorgt ervoor dat een werkgever jouw als persoon beter kan inschatten en interessant bent om mee verder te gaan. Al dan in het sollicitatieproces dan wel een sollicitatiegesprek!

Kies een ontwerp dat bij je achtergrond en vaardigheden past. Een leuke visuele hierarchy zorgt ervoor dat de aandacht op je cv niet afdwaalt en jouw cv bekeken wordt. Een eerste keuze door recruiter en werkgever wordt binnen enkele seconden genomen bij het bekijken van jouw cv.

Presenteer je informatie duidelijk in weinig alinea’s en clusteringen. Met een goed cv zul uiteindelijk met minder moeite aan een sollicitatiegesprek moeten geraken. Wij wensen je heel veel succes!

Comments are closed.

sed leo. leo elementum tempus eget risus mattis consectetur