Een Creatief CV maken

Sollicitanten verzinnen de meest opvallende en creatiefste manieren om een onderscheidend curriculum vitae te maken. Het is niet voor het eerst dat  een cv in de vorm van poster, verpakking of gedrukt als menukaart onze aandacht heeft gehad. Met het cv maken kun je op een professionele manier laten zien wat je kunt, durft en wat voor een aanwinst je kan zijn.

Hoe kun jij jouw cv het beste onderscheiden van alle andere kandidaten? Is het tegenwoordig nog wel origineel om eruit te willen springen met je cv? Hier leggen we je uit hoe je een origineel, creatief en gepast cv kunt presenteren.

Voorbeelden van creatieve Cv’s

Bovenstaande creatieve Cv’s als PDF downloaden:

Origineel CV(0).pdfOrigineel CV(3).pdfOrigineel CV(6).pdfOrigineel CV(9).pdf
Origineel CV(1).pdfOrigineel CV(4).pdfOrigineel CV(7).pdfOrigineel CV(10).pdf
Origineel CV(2).pdfOrigineel CV(5).pdfOrigineel CV(8).pdfOrigineel CV(11).pdf

Is een creatief CV geschikt voor mij?

Bij het maken van een creatief cv, is het goed om na te denken voor welk doel je het cv wilt gaan gebruiken. Vraag jezelf eerst af of een creatief cv gepast is voor de sector waarin je gaat werken.

Zo is een creatief cv heel toepasselijk in bijvoorbeeld media, marketing, design en creatieve beroepen. Ook vele bijbanen kunnen een goed origineel cv gebruiken. Hoewel je je creativiteit en originaliteit de loop laat gaan, bepaal je zelf.

Een cv 2.0 kun je beter niet gebruiken in formele werkomgevingen zoals een bank of formeel administratiekantoor. Hier wordt formaliteit en structuur van jou verwacht. Dat laat je dan ook in je cv naar voren komen.

Wanneer juist wel een creatief cv?

In veel vakgebieden zoals grafische vormgeving, ontwerper, marketing, communicatie of Social Media ontkom je bijna niet het presenteren van jouw creativiteit in het maken van je cv.

Je concurrenten voor dezelfde job zullen naar waarschijnlijk met hetzelfde idee zich presenteren. 

Het voordeel is dat je met een creatief je cv je op origineel manier bepaalde kennis en ervaring meer kan laten opvallen.

We zullen je alvast een aantal inspirerende voorbeelden laten zien, zodat je je kunt oriënteren op het maken van jou eigen creatieve cv. Ben je minder creatief dan je denk? Dan kun je ook gratis voorbeelden en generators gebruiken.

 Welke onderdelen kan je goed verwerken in een creatief cv?

  • Een infographic
  • Een tijdlijn
  • Iconen (skills)
Een QR-code naar eigen website
  • Een pasfoto (optioneel)
  • Beelden CV
  • Een eigen website
  • Video CV

De essentie van een creatief cv

De originele vormgeving van je cv is een mooie uitwerking van de inhoud (skills/ervaring). Een goed ontwerp trekt de aandacht van een recruiter op een positieve manier.

Een indruk op deze manier zorgt ervoor dat een werkgever jouw als persoon beter kan inschatten en interessant bent om mee verder te gaan.

Al dan in het sollicitatieproces of een sollicitatiegesprek!
. Kies een ontwerp dat bij je achtergrond en vaardigheden past.

Een leuke visuele hiërarchie zorgt ervoor dat de aandacht op je cv niet afdwaalt en jouw cv bekeken wordt. Een eerste keuze door recruiter en werkgever wordt binnen enkele seconden genomen bij het bekijken van jouw cv.

Presenteer je informatie duidelijk in weinig alinea’s en clusteringen.

Met een goed cv zul uiteindelijk met minder moeite aan een sollicitatiegesprek moeten komen.

Wij wensen je heel veel succes!

Op onze site zijn meer CV Voorbeelden te vinden.