Vrijwilligerswerk op je CV vermelden

lichaamshouding sollicitatiegesprekHet vermelden van vrijwilligerswerk op je cv, is te adviseren bij het
missen van relevante werkervaring, gaten in het CV en bij het solliciteren na- en tijdens het ontvangen van een uitkering. Als student en afgestudeerde draagt vrijwilligerswerk ook bij aan je werkervaring wanneer deze nog niet voldoende is. Alle genoemde situaties komen op hetzelfde neer, met vrijwilligerswerk kun je aantonen dat je over meer (werk) ervaring beschikt dan met alleen een betaalde werkgeschiedenis.

Vrijwilligerswerk is werkervaring

Tijdens vrijwilligerswerk zal je vaak allerlei verschillende werkzaamheden uitvoeren. Waar vrijwillig wordt gewerkt, worden vaak uiteenlopende taken door een zelfde persoon gedaan. Hoewel je hier niet voor wordt betaald, draagt dit toch bij aan jouw persoonlijke werkervaring. Om een eerlijk beeld te geven op je cv over deze werkervaring, kijk je uiteraard naar de aspecten van het werk die relevant kunnen zijn voor een nieuwe werkgever. Als je de werkervaring vermeld in je cv (houd je zelf niet te veel in!), zorg dan dat je ieder punt mondeling kunt onderbouwen als hier wordt naar gevraagd.

Vrijwilligerswerk op je cv

Vrijwilligerswerk heeft veel voordelen

Wanneer je geen betaald werk uitvoert, is vrijwilligerswerk een top uitkomst in de arbeidsmarkt je waarde niet te verliezen. Je stelt jezelf in staat jezelf te blijven ontwikkelen (ook al is het op andere vlakken). Terwijl je vrijwilligerswerk doet, zal je geen gat op je CV opbouwen. Tijdens dit werk zal je hoe dan ook je netwerk vergroten door in contact te komen met veel nieuwe mensen.

Hoewel vrijwilligerswerk misschien niet meteen erg aanspreekt, zal je hier in de toekomst blij mee zijn. Vrijwilligerswerk hoef je niet te doen om gelukkig van te worden of om ‘fijn’ bezig te zijn. Het doen van vrijwilligerswerk doe je voor jouw toekomst. Een periode van vrijwilligerswerk op je CV zal je je hele leven kunnen inzetten bij het solliciteren naar een baan, waarbij hier vaak uitsluitend positief naar gekeken wordt en waarmee jij je kan verkopen aan je nieuwe werkgever!

Vrijwilligerswerk dat bij je past

Het doen van vrijwilligerswerk zal uiteindelijk meerdere doelen voor jou moeten ondersteunen wil je vrijwillig te werk gaan. Het enkele doen van het vinden van een baan door middel van vrijwilligerswerk is voor niet erg aan te raden. Zoek daarom iets wat bij je past en wat je met plezier kunt doen. Om relevant te blijven voor het werk waar je eigenlijk naar wilt solliciteren, is het goed vrijwilliger werk te zoeken dat zowel op je CV als op je nieuwe baan aansluit. Hier kun je verschillende banen vinden als vrijwilliger (vrijwilligerswerk.nl)