Het voorbeeld CV voor ZZP’ers en Freelancers

Het CV, ook wel curriculum vitae is het visitekaartje voor u als ZZP’er of freelancer gericht aan de ondernemingen waar u solliciteert. Hoe anders is het CV van een zzp’er nu vergeleken met een regulier cv? Als ZZP’er en freelancer zet je op je cv: ervaringen, kwaliteiten en expertise die je als zelfstandige hebt opgedaan.

Het cv geeft een helder en duidelijk beeld van je ervaring en kwaliteiten. Echter, het cv dient enkel de basis om het eerste persoonlijk contact te leggen met een mogelijke opdrachtgever. Een goed en duidelijk cv biedt je aanzienlijk meer kansen op een kennismaking dan je concurrent. Om een goed cv op te stellen is het verstandig dit te doen aan de hand van een cv voorbeeld. Zo voorkom je schoonheidsfoutjes en zie je geen belangrijke details over het hoofd.

Als freelancer of ZZP’er heb je al snel veel werkervaring bij meerdere werkgevers. Een curriculum vitae kan hierdoor met alle vermeldde opleidingen en vaardigheden, als snel te lang worden. Het is verstandig het cv niet te lang, maar juist kort en krachtig te houden. Zorg dat je met 3- 4 pagina’s uit de voeten kunt, anders wordt het te veel en rommelig (het advies van een regulier cv is 0-2 pagina’s)

Relevantie

Omdat een ZZP’er en freelancer vaak werk verricht voor uiteenlopende werkgevers, is het vaak beter om bij verschillende soorten werkzaamheden bepaalde ervaringen juist wel of juist niet te vermelden. Een flexibele ZZP’er werkt daarom met verschillende CV’s waarin verschillende ervaringen en kwaliteiten beter worden toegelicht. Afhankelijk van de opdracht die wordt aangeboden.

Wanneer voor een tijdelijke opdracht een specifieke set aan ervaring en eisen wordt gesteld, is het zaak juist hier op in te spelen met je cv. Ons advies is daarom onderscheidende factoren te vermelden waarom jij juist het meest geschikt bent voor de tijdelijke job. Een goed verzorgd en vormgegeven cv zal zorgen dat jouw cv niet over het hoofd wordt gezien, maar juist beter wordt bekeken.

Het CV voor ZZP en Freelancers

Onze tip: werk vanuit een uitgebreid basis cv waarin al je werkervaring, kennis en opleidingen vermeld. Dit basis cv is makkelijk en snel aan te passen aan de vacature waarop je solliciteert. Zo bespaar je je een hoop moeite bij het verkrijgen van opdrachten en lever je snel een goed cv af!

Een aantal voorbeeld CV’s voor ZZp’ers en Freelancers:

Voorbeeld cv zzp en freelancer
Download CV Voorbeeld 1


Download CV Voorbeeld 2