Doktersassistent(e) CV Voorbeeld

Als doktersassistent doe je veel verschillende werkzaamheden, gericht op het ondersteunen van de huisarts. Ook zorg je voor een goede administratie, planning en bewaak je de agenda. Je hebt veel contact met patiënten, geeft advies en voorlichting, neemt de telefoon aan en plant afspraken in.

Daarnaast verleen je medische assistentie aan de huisarts door patiënten voor te bereiden, patiënten bewaken tijdens onderzoek en behandeling en je instrueert patiënten over nazorg. Je moet dus een echte duizendpoot zijn binnen deze functie. Ben jij dit?

Hoe overtuig je jouw toekomstige werkgever dat je inderdaad deze duizendpoot bent? Dit begint bij een sterk CV. Download hier onze voorbeeld CV’s, zodat jij met onze tips je eigen sterke CV kan maken. Laat zien dat jij de juiste assistent bent om het werk van de huisarts makkelijker te maken.

Doktersassistent(e) CV Voorbeeld

De belangrijkste punten uit je CV

Laat je toekomstige werkgever merken wat voor een doktersassistent ze voor zich hebben. Welke opleiding heb je gedaan? Wanneer heb je voor het laatst een cursus gedaan? Wat zijn jouw sterkste eigenschappen? Geef deze punten duidelijk weer in je CV.

Zorg naast deze kennis en ervaring dat jij als persoon goed naar voren komt. Hiermee onderscheid je je van andere doktersassistenten die soortgelijke opleiding en ervaring hebben.

CV tips voor de doktersassistent

Door het toepassen van deze tips, zorg je voor een overzichtelijk CV. De werkgever leest direct wat jij kan, wat je ervaring is en wie jij bent als persoon.

Lengte van je CV
Waarschijnlijk vind je al je studies, cursussen en werkervaring allemaal even belangrijk. Zorg hier toch voor kwaliteit boven kwantiteit en geef jezelf maximaal twee pagina’s voor je CV. Bundel werkervaring, geef een korte en krachtige beschrijving en vermeld alleen relevante informatie.

Weinig ervaring
Geef aandacht aan wat je wel hebt gedaan, zoals studie, stage en bijbanen. Wat waren je favoriete vakken en waarom, met welke doelgroepen heb je gewerkt, waar heb je het meest van geleerd?

Logische volgorde
Begin met je meest recente werkervaring en bouw dit beneden af. Hiermee krijgt je toekomstige werkgever direct overzicht van jouw carrière tot dusver.

Maak het persoonlijk
Doktersassistenten hebben dezelfde opleiding gedaan en hebben vergelijkbare werkervaring. Hoe onderscheid je je dan van de rest? Laat jezelf zien in je CV als persoon door persoonlijke toevoegingen zoals:

  • Doordat ik oprecht geïnteresseerd ben in mijn patiënten, krijg ik een persoonlijke band. Deze band schept vertrouwen, waardoor ik hen beter kan helpen.
  • De huisarts vind ik dat ik proactief ben en snel door heb wat er nodig is
  • Het mooiste vind ik het snelle schakelen, door oplossingsgericht en tegelijk rustig te blijven, blijven de patiënten dit ook.
  • De sfeer luchtig houden en blijven lachen is mijn kracht binnen samenwerken.
  • Patiënten goed begeleiden en hen het gevoel geven dat ze in goede handen zijn, geeft me een goed gevoel binnen mijn werk.

Onderdelen van je CV

Je CV bestaat uit een aantal onderdelen, zodat het overzichtelijk is voor de lezer. Neem de volgende onderdelen op in jouw CV:

Persoonlijke gegevens
Hoe en waar ben je te bereiken. Vermeld duidelijk je contactgegevens op je CV. Je naam, telefoonnummer, e-mailadres en woonplaats zijn het meest relevant.

Persoonlijk profiel
Schets een beeld van wie jij bent en wat ze van je kunnen verwachten. Geef wat steekwoorden of schrijf maximaal twee zinnen.

Werkervaring
Een korte beschrijving van je werkervaring, waarin je met tussenkopjes onderscheid maakt tussen werk, stages, bijbanen en vrijwilligerswerk. Maak een aantal ervaringen persoonlijk, zodat je goed laat zien wie jij als doktersassistent bent.

Opleidingen
Een korte beschrijving van je opleiding en relevante cursussen. Heb je bijvoorbeeld een cursus over Medicom, Microhis of Transhis gedaan en je toekomstige werkgever werkt hiermee, benoem dit dan ook expliciet. Dit geeft je een voordeel op de andere kandidaten.

Competenties en vaardigheden
Als doktersassistent wil je laten zien dat je over de belangrijkste competenties en vaardigheden beschikt.

Cursussen en opleidingen
Geef een opsomming van de cursussen en opleidingen, hiermee laat je zien dat je leergierig bent en jezelf graag blijft ontwikkelen.

Verantwoordelijkheden en taken doktersassistente

Beschrijf je verantwoordelijkheden, werkzaamheden en taken van je huidige en vorige functies als doktersassistent. Hiermee geef je je toekomstige werkgever een goed beeld van jouw ervaring.

  • Intake van patiënten
  • Interpretatie van de zorgvraag van patiënten
  • Plannen van afspraken
  • Verzorgen van de patiëntenadministratie
  • Verlenen van medische assistentie aan de huisarts
  • Patiënten voorbereiden op een onderzoek of behandeling
  • Patiënten bewaken tijdens een onderzoek of behandeling
  • Instrueren van patiënten over nazorg
  • Patiënten ontvangen op afspraak
  • Zelfstandig spreekuur draaien
  • ECG’s maken
  • Holters aanbrengen
  • 24-uurs bloeddrukmeters aanbrengen

Vaardigheden doktersassistent

Om goed je werk uit te voeren, heb je als doktersassistent bepaalde vaardigheden nodig. Lees in de vacature de vaardigheden die je toekomstige werkgever het belangrijkst vindt en benoem deze in ieder geval. Ga ook in op de vaardigheden die jij belangrijk vindt, zoals:

  • Sterke communicatievaardigheden naar patiënten en collega’s
  • Goed luisteren om de zorgvraag goed te interpreteren
  • Passend advies geven
  • Stressbestendig
  • Enthousiast en positief
  • Ondersteunend
  • Gedetailleerd in administratieve taken

Competenties doktersassistent

Laat je toekomstige werkgever zien dat je beschikt over de juiste competenties om je werk als doktersassistent goed uit te voeren. Benoem deze op je CV, zodat het direct duidelijk is dat jij bij deze functie past. De competenties waar je als doktersassistent over moet beschikken:

VriendelijkBetrouwbaarBeleefd
VerantwoordelijkFlexibelOndersteunend
NauwkeurigSociaalPersoonlijk
ProfessioneelPatiëntgerichtEmpathisch

Opleidingen en werkveld doktersassistent

Om als doktersassistent te werken heb je de Mbo-opleiding doktersassistent gedaan. Tijdens deze studie leer je alles over de theorie en loop je stage in de praktijk. Na deze studie gaan de meeste doktersassistenten werken voor een huisartsenpraktijk of in het ziekenhuis. In het ziekenhuis werk je vaak met meerdere doktersassistenten samen en zijn de administratieve werkzaamheden minder. Andere plekken waar je als doktersassistent kan werken zijn bij de arbodienst, een ggz-instelling, verzorgings- en verplegingshuizen en bij laboratoria.