CV Voorbeeld

De standaard en meestgebruikte CV is een chronolisch CV. Afhankelijk van je persoonlijke situatie of sector waarin je werkt kan je soms beter uit met een van onderstaande CV voorbeelden. Het eerste voorbeeld is een goede tip voor iedereen die een CV gaat maken.

Chronologisch CV

De meest gebruikte CV opzet. Je begint met je personalia. Hierna vermeld je je werkervaring en opleidingen en activiteiten per catagorie in volgorde van tijd. Zo zijn recente onderdelen meteen zichtbaar voor de werkgever of recruiter.

Een basis CV

U gaat in de toekomst wellicht vaker een CV maken voor bepaalde functies. Maak een basis CV voor jezelf . Hierin zet je al jouw kwaliteiten, werkervaringen en activiteiten. Zo kun je vanuit deze opzet op een later moment onderdelen weglaten die niet relevant zijn voor de vacature waarop je gaat solliciteren. In combinatie met een goede foto die kunt hergebruiken bespaart dit je hoop tijd.
Je persoonlijke psychologische drempel om te solliciteren verlaag je hiermee. Zo vind je sneller een baan die echt bij jou past.

Vaardigheden CV

Deze CV opzet, draait inderdaad om vaardigheden. Centraal staan uw kennis, ervaringen en prestaties. Deze CV opzet is handig als u in een andere sector wilt gaan werken waar u nog geen ervaring heeft opgebouwd. Hierin kunnen uw competenties en vaardigheden echter wel erg gewild zijn. Dan kunt u met deze CV hiermee geschikt presenteren aan een nieuwe werkgever.

Europass CV

In veel Europese landen worden nadere CV voorbeelden en standaarden gebruikt. Vanuit de Europese Gemeenschap is sinds 1998 al een samenwerking opgezet om een gezamelijke CV standaard voor Europa op te zettten.
‘Wilt u in een ander Europees land stage lopen, een opleiding volgen of solliciteren? Dan kunt u Europass gebruiken. Europass bestaat uit 5 documenten. Deze documenten maken werken of studeren in het buitenland gemakkelijker. Het basisdocument van Europass is een cv. Europass is een initiatief van de Europese Commissie.’
Rijksoverheid.nl. (n.d) ‘Wat is Europass en wat kan ik er mee’ Retrieved on 12-02-2014, fromwww.rijksoverheid.nl.

ut id in eget velit, tempus ipsum