Voorbeeld Sollicitatiebrief Loodgieter

Loodgieter aan afvoer aan het werk Wanneer je gaat solliciteren als loodgieter voor een nieuwe baan, of je wanneer je begint als loodgieter, is een voorbeeld sollicitatiebrief loodgieter erg handig. Het zelf schrijven van een motivatie- en/of sollicitatiebrief is voor velen lastig, enkel omdat niemand deze echt vaak schrijft.

Om jou wel snel op weg te helpen naar je nieuwe baan hebben we daarvoor speciaal een voorbeeldbrief gemaakt. Deze kun je eenvoudig aanpassen naar jouw eigen gegevens en situatie

Onze tip: Zowel de sollicitatiebrief als het cv voorbeeld zijn enkel voorbeelden. Om voor jou een goede brief te maken raden we aan je eigen expertise in zowel de brief als het cv duidelijk te beschrijven. Zo krijg je toch een persoonlijke en goede brief in een handomdraai! Let er op dat een sollicitatiebrief nooit langer is dan een A4.

Sollicitatiebrief Voorbeeld Loodgieter

Sollicitatiebrief Loodgieter
Karel Hermsen
Spoorstraat 53
1011 BL Amsterdam
T. 06-12345678
E. Karel.Hermsen@hotmail.com

Amsterdam, 4 april 2018

Beste Heer/Mevrouw,

Naar aanleiding van uw vacature wil ik me met deze brief graag voorstellen als kandidaat voor de functie van loodgieter bij Loodgietersbedrijf Pieterse.

Bij het zien van de vacature werd ik meteen enthousiast. De bedrijfscultuur spreekt me erg aan en komt overeen met wat ik zoek in een werkplek. Daarnaast spreken de werkzaamheden mij erg aan. Ook het feit dat ik binnen Loodgietersbedrijf Pieterse nog verder kan leren vind ik erg aantrekkelijk.

Na het succesvol afronden van de opleiding installatietechniek aan het ROC te Amsterdam in 2004 ben ik meteen doorgestroomd naar mijn eerste baan bij Loodgietersbedrijf Klaassen.
Hier heb ik veel geleerd over het werken in een loodgietersfunctie. Ook heeft deze werkgever me altijd veel vrijheid en verantwoordelijkheden gegeven waardoor ik goed in zowel individueel- als teamverband kan werken.

In 2009 ben ik aan de slag gegaan bij De Boer loodgieters in Amsterdam. In dit hectische bedrijf heb ik geleerd om te presteren onder druk en snel veranderende situaties.

In 2014 kreeg ik een baan aangeboden bij Hartman installatietechniek.
Erg belangrijk binnen dit bedrijf waren de klantcontact trainingen die regelmatig werden aangeboden.

Het lijkt me een mooie uitdaging om bij Loodgietersbedrijf Pieterse aan de slag te gaan. Ik denk dat de functie mooi aansluit op de ervaring die ik tijdens mijn opleiding en werkzame jaren heb opgedaan.

Graag zou ik een afspraak maken om persoonlijk in gesprek te gaan over de mogelijkheden voor een baan bij Loodgietersbedrijf Pieterse.

Ik hoor graag van u.

Met vriendelijke groet,

Karel Hermsen